ΕστιατόριαΛεμεσόςUrban Life: Ξεχωριστά μέρη για να φας, να πιεις, να μείνεις

Urban Life: Ξεχωριστά μέρη για να φας, να πιεις, να μείνεις

Από την Νταϊάνα Αζά

ALL DAY CONCEPT – Sonhe
Το καφέ-εστιατόριο-μπαρ της Λευκωσίας, είναι ανοιχτό από τα πρωί μέχρι αργά το βράδυ, σερβίροντας από καφέ μέχρι κοκτέιλ και από πιάτα για brunch μέχρι επιλογές για μεσημεριανό και δείπνο. Aπό το μενού, που είναι διαθέσιμο και για delivery ή take-away, ξεχωρίσαμε τη μεγάλη ποικιλία από bagels, με scrabbled αβγά, κοτόπουλο, προσούτο, ακόμα και με φυστικοβούτυρο. Μην παραλείψεις να δοκιμάσεις τα energy pots με βρόμη, σπόρια και καλοκαιρινά φρούτα, τις σαλάτες, τις σπιτικές πίτσες και από τα κυρίως πιάτα, το κοτόπουλο Harissa, τα νιόκι και τα mini burgers. Στη λίστα, φυσικά, βρίσκονται και τα signature cocktails – το Sweet Mess με gin και λικέρ ντομάτας, το Donna Fatale με ρούμι και cold brew και το Mojito Pazzo με σιρόπι τριαντάφυλλο.
Μακαρίου Παπανικολή 82Α, Λευκωσία, 94041351.

ΓΙΑ ΜΕΣΗΜΕΡΙΑΝΟ – Dionysus Mansion
Έχοντας κερδίσει το Βραβείο Κυπριακής Κουζίνας στους Χρυσούς Σκούφους Κύπρου, το Dionysus Mansion εστιάζει στη μοντέρνα και πολύ γευστική τοπική γαστρονομία που συνδυάζει έξυπνα παραδοσιακά κυπριακά προϊόντα υψηλής ποιότητας από μικρούς  παραγωγούς και ελληνικά προϊόντα πρώτης γραμμής.  Η ρομαντική αυλή στο πίσω μέρος του εστιατορίου έχει πλέον ανοίξει για τους επισκέπτες του, με το εστιατόριο να αποτελεί μια από τις πιο αξιόπιστες επιλογές για φαγητό στην πόλη της Λεμεσού. Δοκίμασε το Black Angus Short Rib, το κόκκινο ριζότο με μανιτάρια, λούντζα και χαλλούμι και τα ραβιόλια με μανιτάρια πορτσίνι και τρούφα.
16η Ιουνίου 1943, Λεμεσός, 25222210.

ΣΤΗΝ ΕΞΟΧΗ – Salt & Fire
Το εστιατόριο βρίσκεται 30 λεπτά μακριά από τη Λευκωσία κι όμως, κατάφερε από τις πρώτες μέρες λειτουργίας του να αποκτήσει λίστα αναμονής. Διαθέτει ένα μικρό και περιεκτικό μενού με ορεκτικά, όπως φουά γκρα, ταρτάρ και σαλάτες. Τον πρωταγωνιστικό ρόλο όμως έχει το κρέας, το οποίο εισάγεται από την Αυστραλία και συγκεκριμένα από μια φάρμα που αναδείχθηκε ως μια από τις καλύτερες στον κόσμο.
Κυριάκου Μάτση, Άγιος Ιωάννης Μαλούντας, 99999585.

 

ΓΙΑ ΔΕΙΠΝΟ – Bottega Amaro
Το δημοφιλές εστιατόριο στην Πινδάρου σερβίρει στον στιλάτο εξωτερικό του χώρο, στο κέντρο της πρωτεύουσας, πιάτα υψηλής γαστρονομίας, προσεκτικά επιλεγμένες ετικέτες κρασιών και δημιουργικά κοκτέιλ. Στο περιεκτικό του μενού, θα εντοπίσεις από ταρτάρ τόνου με lemon ginger dressing και ταρτάρ βοδινού με τρούφα και focaccia, μέχρι πίτσες που είναι όλες εξαιρετικές, φιλέτα βοδινού και burger με black angus και σάλτσα μπεαρνέζ.
Πινδάρου 14, Λευκωσία, 22777270.

 

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ – Louis Infinity Blu
Προσφέρει όλα όσα ζητά ο επισκέπτης για όμορφες και ξέγνοιαστες διακοπές. To Louis Infinity Blu βρίσκεται σε μια ειδυλλιακή τοποθεσία πάνω στον αμμώδη Κόλπο Περνέρα, ο οποίος είναι βραβευμένος με Γαλάζια Σημαία. Το ιδιωτικό περιβάλλον του ξενοδοχείου συμπληρώνεται από άρτια σχεδιασμένους εσωτερικούς χώρους με εκλεπτυσμένη επίπλωση που προσφέρουν απόλυτη άνεση, ολοκληρώνοντας έτσι την απόλυτη χαλαρωτική εμπειρία στο αποκλειστικά για ενήλικες πελατολόγιο του. Θάλειας 13, Περνέρα, Πρωταράς, 23832800.

Περιοδικό “Go”, τεύχος 166.

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS