ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

BEAUTY NEWS

ΕστιατόριαΑμμόχωστοςΧορτοφαγικά πιάτα από 10+1 εστιατόρια του νησιού

Χορτοφαγικά πιάτα από 10+1 εστιατόρια του νησιού

Ποιος είπε ότι η αποχή από το κρέας δεν μπορεί να γίνει συναρπαστική; 10 εστιατόρια μας δείχνουν τον τρόπο.

Από την Νταϊάνα Αζά

Inga’s Veggie Heaven
Από τη μέρα που έκανε την εμφάνισή του στο στενά της παλιάς Λευκωσίας, οι πρωτευουσιάνοι έχουν βρει το veggie παράδεισό τους. Τόσο την Καθαρά Δευτέρα, όσο και τις υπόλοιπες 364 μέρες του χρόνου, Inga και η ομάδα της μάς μαγειρεύουν χορτοφαγικά πιάτα, θρεπτικά, χορταστικά και γευστικά,  αλλά και επιδόρπια.  Ανάμεσά τους το Red Lentil Dhal με κόκκινες φακές και καστανό ρύζι, το BBQ Pulled Jack με jackfruit και vegan σάλτσα μπάρμπεκιου που σερβίρεται με σαλάτα, χούμους και πατάτες και το Spice Me Up Burger με χορτοφαγικό μπιφτέκι. Διαθέσιμη υπηρεσία delivery μέσω Wolt για Λευκωσία.

Elysian Plant Based Kitchen Bar
Το χαριτωμένο αυτό καφέ-εστιατόριο = είναι ντυμένο στα πράσινα φτιάχνει αποκλειστικά vegan πιάτα, γλυκά και ροφήματα. Με διατροφικό θεμέλιο τα όσπρια, τα λαχανικά και τα γεωργικά παράγωγα, η Άρια και η ομάδα της σκαρφίστηκε πρωτότυπες και γευστικές vegan συνταγές, πολλές από τις οποίες είναι και ωμοφαγικές. Για την περίοδο των νηστειών, απολαμβάνουμε τις κούπες με βιολογικά υλικά, όπως ο κιμάς σόγιας και το κουσκούς, το Elysian Signature Burger με μανιτάρια, καρύδια, καστανό ρύζι, βρόμη και παντζάρι, το Signature Hot Dog με καραμελωμένα κρεμμύδια και σπιτική σάλτσα αλλά και τον Better Than Chicken «γύρο» με κεμπάπ από σόγια. Όλα αυτά με τη συνοδεία μιας μεγάλης ποικιλίας από dips και λαχανικών, όπως τις τηγανητές γλυκοπατάτες, το ταχίνι και το Sriracha Chili Sauce.
Διαθέσιμη υπηρεσία delivery μέσω Wolt για Λευκωσία.

Πυξίδα Fish Tavern
Αναμένοντας την επιστροφή μας στον χώρο με την κομψή αισθητική, απολαμβάνουμε για τελευταία (ελπίζουμε) φορά απ’ το σπίτι τις αλοιφές του (χούμους, ταραμοσαλάτα, ταχίνι) το καρπάτσιο, τα στρείδια, τις γαρίδες σε σος με σκόρδο, τη μεσογειακή πάστα με καλαμάρι, γαρίδες και οστρακοειδή, τα χτένια και τις σουπιές κατσαρόλες. Στο μενού θα εντοπίσεις και μια μικρή επιλογή από ετικέτες κρασιού, για να τα συνδυάσεις με το γεύμα σου.
Διαθέσιμη υπηρεσία delivery μέσω Foody και Wolt για Λευκωσία και Λεμεσό.

Παραγάδι
Απευθύνεται σε ψαροφαγάδες, που θέλουν το κάτι παραπάνω απ’ αυτό που προσφέρει μια απλή ταβέρνα. Φέτος, φέρνει τα Κούλουμα στο σπίτι μας, με πλήρες μενού που φτιάχτηκε ειδικά για αυτή τη μέρα. Καθιστές σουπιές και χταποδάκι με καραμελωμένα κρεμμύδια, καλαμαράκια, γαρίδες, λαχταριστό μπαρμπουνάκι, μπακαλιάρο με σκορδαλιά, παέγια και ψάρι σχάρας, φάβα, καπνιστό χέλι, ταχίνι, ταραμά, μελιτζανοσαλάτα, ελιές, γίγαντες, κουκιά του όχτου, σαλάτα και εκπληκτικούς χαλβάδες. Και στο τέλος, τα υπέροχα γλυκά με την υπογραφή της κυρίας Κατίνας.
Προπαραγγελίες στο paragadi.com.cy, στο Facebook, στο Instagram και στο 22491310. Το υπόλοιπο μενού μπορείτε να το για delivery και μέσω Foody και Wolt για Λευκωσία.

 

Akteon Restaurant and Bar
Το εστιατόριο της Λεμεσού φτιάχνει σαλάτες, ζυμαρικά και θαλασσινά στη σχάρα, τα κάνει πακέτο και μας τα στέλνει στο χώρο μας, για να φτιάξουμε το τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας. Ξεκινούμε με παραδοσιακή χωριάτικη σαλάτα (χωρίς φέτα), συνεχίζουμε με τηγανητές πατάτες, ψητά λαχανικά, τραγανό καλαμάρι και χταπόδι στη σχάρα και καταλήγουμε με φρούτα εποχής και κυπριακό κρασί – λευκό, κόκκινο ή ροζέ ή και με Prosecco. Διαθέσιμη υπηρεσία delivery μέσω Foody και Bolt Food για Λεμεσό.

Pokeloha
Το πρώτο εστιατόριο που έφερε το χαβανέζικο κόνσεπτ στην Κύπρο τηρεί τους βασικούς κανόνες: Σε ένα μπολάκι, διαλέγεις πρώτα τη βάση σου (ρύζι, κινόα, λαχανικά), προσθέτεις την πρωτεΐνη και έπειτα το σος και μια τεράστια ποικιλία από λαχανικά, ξηρούς καρπούς, φύκια και ένα σωρό άλλα υλικά. Το signature πιάτο που ξεχωρίσαμε είναι το Miso Vegan, με Miso Tofu, Wasabi Shoyu, αγγούρι, πιπεριά Jalapeño, κόκκινο κρεμμύδι, αβοκάντο, φύκια Wakame, καλαμπόκι, σαλάτα με φύκια, καρύδα και σησάμι. 
Διαθέσιμη υπηρεσία delivery μέσω Bolt Food για Λεμεσό.

Syrian Club
Βασισμένο στην κουλτούρα και τη μεγάλη γκάμα επιλογών που διαθέτει η κουζίνα της Μέσης Ανατολής, το έθνικ εστιατόριο σε Λευκωσία και Λεμεσό προσθέτουν συνεχώς στο μενού τους vegan πιάτα με τα όσπρια και τα λαχανικά σε πρωταγωνιστικό ρόλο. Στο Syrian Club  θα παραγγείλεις vegan μεζέδες από τη συριακή κουζίνα, όπως το χούμους, το moutabbal με μελιτζάνες και ταχίνι, τα Patata Bill Thoum, Baba Ghannouj, φαλάφελ, Mouhamarah και Fatayer Sabanekh, τις σαλάτες τουμπούλι και Fattoush.
Διαθέσιμη υπηρεσία delivery μέσω Foody, Wolt και Bolt Food για Λευκωσία και Λεμεσό.

Kalimera India
Από το Kalimera India μικροσκοπικό αυτό διαμάντι, κρυμμένο σε ένα στενό της Λεμεσού, θα παραγγείλεις Aloo Tikka Masala, δηλαδή ψητές πατάτες μαγειρεμένες με τζίντζερ, ντομάτα και σκορδαλιά, Aloo Gobi, με πατάτες, κουνουπίδι και ινδικά μπαχαρικά, Aloo Palak, ένα ήπιo ινδικό κάρυ με βραστές πατάτες και το σπανάκι με λίγα μπαχαρικά και Aloo Matar, με πατάτες και μπιζέλια σε μια καρυκευμένη κρεμώδη σάλτσα τομάτας μαγειρεμένη με σκόρδο, τζίντζερ, κρεμμύδι, ντομάτα, κόλιαντρο και κύμινο.
Διαθέσιμη υπηρεσία delivery από το κατάστημα στο 97784452.

Aplostra
Η νέα άφιξη στην περιοχή του Lady’s Mile που μονοπώλησε το ενδιαφέρον μας το καλοκαίρι, διαθέτει ένα online μενού με όλα αυτά που θα επιθυμούσε κανείς να βρει στο τραπέζι του την Καθαρά Δευτέρα – και ακόμα περισσότερα. Ταχίνι, ταραμοσαλάτα, σαλάτες, φρέσκο καλαμάρι, πατάτες, χόρτα βραστά, αλλά και μια μεγάλη ποικιλία από sushi, για μια πιο εξωτερική νότα στο γεύμα μας.
Διαθέσιμη υπηρεσία delivery μέσω Foody.

Νέο Φάληρο
Το υψηλών προδιαγραφών εστιατόριο της Λεμεσού, απογειώνει την κυπριακή γαστρονομία με όχημα τις άριστες πρώτες ύλες. Απλά και ανεπιτήδευτα, τα πιάτα του δεν μας έχουν απογοητεύσει ποτέ, μέσα σε αυτά τα χρόνια, με τα ψάρια και τα θαλασσινά του να κρατούν δικαίως τα σκήπτρα. Λαβράκι στη σχάρα, στον ατμό, τηγανητό ή σε γκουρμέ εκδοχή, μακαρονάδα με θαλασσινά, κεφτέδες με τόνο, χταπόδι, καλαμάρι, γαρίδες με ούζο, που πάνε πακέτο με τις αλοιφές και τα όσπρια, όπως τα φασόλια γίγαντες και μαγειρεύονται με σάλτσα ντομάτας, καρότο και σέλινο.
Διαθέσιμη υπηρεσία delivery μέσω του καταστήματος στο 25365768 και μέσω Foody για Λεμεσό.

Περιοδικό “Go”, τεύχος 153.

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS