GOING OUTΕστιατόριαTo εστιατόριο που ταράζει τα νερά της bar σκηνής και τo πρωτοποριακό...

To εστιατόριο που ταράζει τα νερά της bar σκηνής και τo πρωτοποριακό κόνσεπτ που θα συζητηθεί

TOCAYO: Παλαιώνοντας κοκτέιλ

Κουζίνα και μπαρ ανταλλάσσουν ισότιμα μπαλιές σε αυτό το δημοφιλές και βραβευμένο εστιατόριο που μας απασχολεί από τότε άνοιξε τις πόρτες του στην οδό Πρεβέζης. Τώρα, φέρνει για πρώτη φορά στην Κύπρο ένα πρωτοποριακό κόνσεπτ και ταράζει και πάλι τα νερά στον χώρο του bartending.

Από την Νταϊάνα Αζά

Το βραβευμένο στον γαστρονομικό θεσμό «Αθηνόραμα Χρυσοί Σκούφοι» με τη διάκριση Top Notch εστιατόριο, δεν επαναπαύτηκε ποτέ στον ρόλο του ως ένα από τα πιο δημοφιλή εστιατόρια της πρωτεύουσας. Ούτε στα (μονίμως) γεμάτα τραπέζια, ούτε στις θετικές κριτικές. Συνενώνοντας άψογα και με μεγάλη ελευθερία τη γαστρονομική κουλτούρα της Ασίας και της Λατινικής Αμερικής, σερβίρει σοφιστικέ κοκτέιλ φτιαγμένα ειδικά για food pairings. Ένα από τα πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα, το Refined Mojito. Ένα διαυγές κοκτέιλ με ραφιναρισμένη γεύση, που δεν υστερεί του κλασικού, αλλά το εξελίσσει, μεταφέροντάς το με μαεστρία στη σύγχρονη εποχή. Αυτή ήταν και η γενικότερη φιλοσοφία του, από το 2019 μέχρι και σήμερα.

Τι είναι το terrarium

Αν έχετε επισκεφθεί το τελευταίο διάστημα το Tocayo, θα έχετε παρατηρήσει στον εσωτερικό χώρο την εντυπωσιακή γυάλα με τα φυτά που δεσπόζει στο μπαρ. Αυτό είναι το terrarium, το μέρος όπου συντελείται η διαδικασία παλαίωσης ενός cocktail, μέσα από μια καινοτόμο και δημιουργική μέθοδο. Στο terrarium, που προέρχεται από τη λέξη «terra» που σημαίνει γη, δημιουργείται ένας ανακυκλώσιμος βιότοπος, ένα μικροκλίμα δηλαδή, όπου υπάρχει η δυνατότητα ελέγχου της θερμοκρασίας, του φωτός και της υγρασίας, προσομοιώνοντας έτσι τις συνθήκες ενός τροπικού δάσους. Στο εσωτερικό του terrarium, τοποθετείται το ξύλινο βαρέλι χωρητικότητας 5 λίτρων, το οποίο περιέχει το cocktail.

Tt1

Όπως μας εξήγησε ο Πιέρος Παπαϊωάννου, υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων του ομίλου, «Γύρω από το βαρέλι, δημιουργήσαμε ένα αυτόνομο οικοσύστημα, τοποθετώντας διάφορα στοιχεία της φύσης που υπάρχουν στα τροπικά δάση, όπως πορώδη ηφαιστειακά πετρώματα, spider wood, καθώς και διάφορα τροπικά φυτά όπως φυτόνια και java moss, χρησιμοποιώντας τα για το φιλτράρισμα του νερού». Η υγρασία και η χαμηλή θερμοκρασία στο terrarium παράγεται με τη βοήθεια ενός συστήματος «cold mist». «Έτσι ενισχύεται η υγρασία στα ξύλινα τοιχώματα του βαρελιού, επιτρέποντας στο ξύλο να απορροφήσει όλα τα αρώματα από το περιβάλλον και να τα ενσωματώσει στο αλκοόλ». Κάθε cocktail παραμένει στο ξύλινο βαρέλι για μια περίοδο που κυμαίνεται από 35 έως 40 ημέρες.

Tt3

Από το βαρέλι στο ποτήρι

Στόχος αυτής της εντυπωσιακής διαδικασίας, είναι η δημιουργία ενός cocktail με μοναδικό χαρακτήρα και γεύση, ενσωματώνοντας στο ποτό μέσω του ξύλου όλα τα στοιχεία, αρώματα και χαρακτηριστικά που υπάρχουν στο terrarium. Στην προκειμένη, τον χαρακτήρα ενός τροπικού δάσους! Με την ολοκλήρωση κάθε παλαίωσης, το «aged» κοκτέιλ θα εντάσσεται στο μενού και θα είναι διαθέσιμο σε συγκεκριμένες ποσότητες ως limited time special.

Tt5

Tocayo, Πρεβέζης 10, Λευκωσία, 70 088089.

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS