GOING OUTΣυνεργασία-έκπληξη: Ο κορυφαίος Παύλος Κυριάκης στο τιμόνι του The Polo!

Συνεργασία-έκπληξη: Ο κορυφαίος Παύλος Κυριάκης στο τιμόνι του The Polo!

Το βραβευμένο με Χρυσό Σκούφο εστιατόριο του Alasia Boutique Hotel, The Polo, ταράζει και πάλι τα νερά της κυπριακής γαστρονομικής σκηνής, ανακοινώνοντας τον νέο του consultant executive chef: Τον βραβευμένο με αστέρι Michelin Παύλο Κυριάκη! Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Alasia Boutique Hotel, ο σεφ βρίσκεται ήδη στη διαδικασία επανασχεδιασμού του μενού, με στόχο να προσφέρει μια εντελώς νέα γαστρονομική εμπειρία – από το πρωινό και το lunch μέχρι τα degustation μενού, που αναμένεται να είναι έτοιμα λίγο πριν το τέλος του Απρίλη. PavloosΟ Παύλος Κυριάκης έχει διακριθεί ως ένας εκ των επιδραστικότερων σεφ της Ελλάδας, κουβαλώντας στις αποσκευές του κορυφαίες συνεργασίες, ένα αστέρι Michelin για την εξαιρετική δουλειά του στο The Zillers, καθώς και Χρυσούς Σκούφους. Φέτος, μάλιστα, έχει αναλάβει να μαγειρέψει για την απονομή των Χρυσών Σκούφων που θα πραγματοποιηθεί στις 8 Απριλίου στο ξενοδοχείο «InterContinental», με ένα ειδικό four hands menu που θα συνδημιουργήσει με τον σεφ Jacob Jan Boerma.
1b01bed16075409b83f00b15456ed363
Όπως δήλωσε ο ίδιος σε συνέντευξή του στο αθηνόραμα και στον Βαλσάμη Δουκάκη, «Ξεκινώντας να μαγειρεύω, είχα πάντα σαν όνειρο και στόχο την κατάκτηση ενός Χρυσού Σκούφου. Όταν αργότερα το κατάφερα, πρώτα στη Σαντορίνη και αργότερα στην Αθήνα, συνειδητοποίησα την βαθύτερη αξία ενός τέτοιου βραβείου που έρχεται σε αναγνώριση και ανταμοιβή των κόπων σου». Αυτό που σύμφωνα με τον ίδιο τον έκανε καλύτερο σεφ ήταν αυτή η λόξα που είχε να ταξιδεύει, να μαγειρεύει και να δημιουργεί. «Πάντα μετά τις σεζόν φρόντιζα να ταξιδεύω τους χειμώνες για μαθητείες σε μεγάλα εστιατόρια και αυτό οδήγησε στη γνωριμία μου με σπουδαίους σεφ. Επειδή ο περισσότερος κόσμος σπάνια έχει την ευκαιρία να επισκεφτεί τα εστιατόριά τους, σκέφτηκα λοιπόν να τους προτείνω να έρχονται  εκείνοι στην Ελλάδα και να παρουσιάζουν τη δουλειά τους, να γνωρίσουν τη χώρα μας και παράλληλα οι Έλληνες να έχουν την ευκαιρία να γευτούν κάτι διαφορετικό».
Tony0079
Εμείς δεν μπορούμε παρά να αναμένουμε να δοκιμάσουμε τα νέα πιάτα του The Polo Restaurant and Bar, το οποίο έχει κατακτήσει το βραβείο Top Notch το 2022 και τον πρώτο του Χρυσό Σκούφο to 2023 στον κορυφαίο γαστρονομικό γαστρονομικό θεσμό «Αθηνόραμα Χρυσοί Σκούφοι Κύπρου», που συνδιοργανώνει ο Φιλελεύθερος με το αθηνόραμα. Θα συνεχίσει, άραγε, την ανοδική του πορεία το 2024, διατηρώντας τον Σκούφο του και με τα νέα δεδομένα;

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS