GOOD LIFEΔΙΑΤΡΟΦΗΤι ώρα πρέπει να τρώμε βραδινό για να χάσουμε κιλά

Τι ώρα πρέπει να τρώμε βραδινό για να χάσουμε κιλά

Oι περισσότεροι άνθρωποι που ξεκινούν μια δίαιτα για να χάσουν κιλά, συνηθίζουν να τρώνε ελαφριά το βράδυ ή να τρώνε το βραδινό τους λίγο νωρίτερα. Τελικά είναι μύθος ή όχι ότι για να χάσουμε βάρος πρέπει να τρώμε νωρίς το βράδυ;

Σύμφωνα με μια νέα έρευνα που πραγματοποίησε το πανεπιστήμιο Alabama Birmingham, το μυστικό για να περιορίσει κανείς την όρεξή του και να μείνει πιστός σε μια δίαιτα είναι να τρώει νωρίς το βραδινό γεύμα.

Η έρευνα εξέτασε άντρες και γυναίκες ηλικιών από 20 έως 45 που χωρίστηκαν σε δύο ομάδες. Η μία ομάδα κατανάλωνε 3 γεύματα σε διάστημα 12 ωρών και η άλλη 3 γεύματα σε διάστημα 6 ωρών (δηλαδή με το βραδινό να είναι 6 ώρες μετά το πρωινό!). Και οι δύο ομάδες έτρωγαν ακριβώς τα ίδια γεύματα και τις ίδιες ποσότητες.

Οι ερευνητές εξέτασαν τον μεταβολισμό τους αλλά και τα επίπεδα της όρεξής τους κι αυτό που συμπέραναν είναι ότι όσοι έτρωγαν νωρίς το βραδινό τους, έκαιγαν περισσότερες θερμίδες και λίπος. Σύμφωνα με τους επιστήμονες αυτό συμβαίνει γιατί ο έλεγχος των επιπέδων του σακχάρου στο αίμα είναι καλύτερος το πρωί και άρα είναι προτιμότερο να τρώμε όσο το δυνατόν νωρίτερα ώστε οι ώρες που τρώμε τα γεύματα να συμβαδίζουν με τους κιρκαδικούς ρυθμούς μας.

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS