GOOD LIFEΠοια ποτά έχουν λίγες θερμίδες;

Ποια ποτά έχουν λίγες θερμίδες;

​Δες παρακάτω ποια ποτά έχουν λίγες θερμίδες και προτίμησέ τα…

-Μπύρα και κρασί: Αυτά τα δύο ποτά έχουν το χαμηλότερο αριθμό θερμίδων μεταξύ των αλκοολούχων ποτών. Οι μπύρες που είναι ελαφριές έχουν συνήθως  λίγες  θερμίδες, 100 θερμίδες ανά  μπουκάλι (360 ml). Η κανονική μπύρα περιέχει περίπου 140 με 200 θερμίδες ανά μπουκάλι. Το κόκκινο και λευκό κρασί είναι επίσης, σχετικά χαμηλά σε θερμίδες, ένα ποτήρι κόκκινο κρασί (150 ml) δίνει 83 θερμίδες και ένα ποτήρι λευκό ξηρό, 82 θερμίδες. Ο επιδόρπιος οίνος περιέχει περίπου 165 θερμίδες ανά ποτήρι, γι αυτό καλύτερα να επιλέγετε ξηρές ποικιλίες για λιγότερες θερμίδες.

-Ανάμεικτα Ποτά: Τα ανάμεικτα ποτά τείνουν να έχουν τις περισσότερες θερμίδες απ “όλα, όμως μερικά είναι καλύτερες επιλογές από κάποια άλλα. Για παράδειγμα ένα ποτήρι (240 ml)  ρούμι με κόκα κόλα περιέχει περίπου 100 θερμίδες, μια βότκα πορτοκάλι έχει 160 θερμίδες, ένα μαρτίνι περιέχει περίπου 150 θερμίδες. Ενώ 30 ml σκέτο ρούμι μας δίνει 64 θερμίδες και η σκέτη βότκα έχει 64 θερμίδες ανά 30 ml. Άρα, η ποσότητα του αλκοόλ που πίνετε καθορίζει και την ποσότητα των θερμίδων που καταναλώνονται.

*Υπάρχουν φυσικά και τα ποτά που δεν περιέχουν αλκοόλ και έχουν πολύ πιο λίγες έως και καθόλου θερμίδες.Υπάρχουν φυσικά και τα ποτά που δεν περιέχουν αλκοόλ και έχουν πολύ πιο λίγες έως και καθόλου θερμίδες.

-Η σόδα: Η σόδα είναι ένα ποτό χωρίς θερμίδες, γι΄ αυτό και μας φαίνεται πολύ λογικό να την καταναλώνουμε ως αναψυκτικό κατά τη διάρκεια της δίαιτας.

-Το νερό: Αντικαταστήστε τα ανθρακούχα ποτά, με ή χωρίς θερμίδες, με το νερό. Δεν έχει καθόλου θερμίδες, είναι δροσιστικό και κάνει καλό στον οργανισμό. Πίνοντας δύο ποτήρια πριν το φαγητό, θα σας κάνει να νιώσετε χορτάτοι πιο γρήγορα. Επίσης όταν πίνετε πολύ νερό ενεργοποιείτε τον μεταβολισμό σας.

-Χυμός φρούτων: Ο χυμός είναι υγιεινός αλλά έχει θερμίδες. Αυτό μας δημιουργεί δίλημμα, θέλουμε τις βιταμίνες και τα αντιοξειδωτικά του στοιχεία, αλλά όχι την ζάχαρη που περιέχει. Γι΄ αυτό προτιμήστε φρέσκους χυμούς, αν πιείτε συσκευασμένο προσέξτε να είναι 100% χυμός φρούτων, όχι νέκταρ. Και καλύτερα πιείτε ένα μικρό ποτήρι.

-Χυμός Λαχανικών: Ο χυμός λαχανικών είναι πολύ υγιεινός, θρεπτικός και έχει μισές θερμίδες από τον χυμό φρούτων. Ένα φλιτζάνι χυμό τομάτας έχει 41 θερμίδες σε σύγκριση με τις 122 θερμίδες που έχει ο χυμός πορτοκάλι. Επίσης, ένας χυμός από λαχανικά μας προσφέρει και φυτικές ίνες, που ελέγχουν την πείνα.

Όσοι  θέλετε να διατηρήσετε το βάρος σας, 2-3 μερίδες αλκοόλης την εβδομάδα δεν σας  εμποδίζει να έχετε κοινωνική ζωή και ταυτόχρονα δεν αποτελεί επιβάρυνση για τον οργανισμό.

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS