GOOD LIFEΥΓΕΙΑSquats: Μήπως δεν βλέπεις αποτέλεσμα; Aυτά είναι τα λάθη που κάνεις

Squats: Μήπως δεν βλέπεις αποτέλεσμα; Aυτά είναι τα λάθη που κάνεις

Διόρθωσε τα λάθη που κάνεις ώστε να αποφύγεις και ανεπιθύμητους τραυματισμούς. 

Είναι μια άσκηση που μπορεί να μας ζορίζει λίγο περισσότερο, αλλά  την αγαπάμε γιατί λειτουργεί ενώ ταυτόχρονα πολλοί την μισούν γιατί δεν θέλουν να ζορίζονται και πολύ.

Αν ανήκεις στην κατηγορία αυτών που δεν βλέπουν το αποτέλεσμα που θα ήθελαν, τότε πρέπει να δώσεις προσοχή γιατί πιθανόν να κάνεις τα πιο κάτω λάθη γι’ αυτό και δεν έχεις το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Αν δεν έχεις ιδαίτερη σχέση με τη γυμναστική και προσπαθείς μόνη στο σπίτι, τότε αυξάνονται οι πιθανότητες να κάνεις κάτι λάθος και αυτό μπορεί να προκαλέσει και τραυματισμούς.

Μερικά από τα πιο συνηθισμένα λάθη που κάνεις με τα squats:

Κεφάλαιο γόνατα
Πού πρέπει ακριβώς να τα έχεις; Ένας συνδυασμός ανοιχτών ισχίων και αδύναμων εσωτερικών και εξωτερικών μηρών είναι το λάθος που κάνουν οι περισσότεροι, όπως εξηγούν οι ειδικοί. Δυστυχώς, όταν τα γόνατα κινούνται μπρος τα εμπρός κατά τη διάρκεια της άσκησης, μπορεί να ασκήσουν υπερβολική πίεση στους συνδέσμους του γονάτου με αποτέλεσμα τον τραυματισμό. Τα γόνατα δεν πρέπει να κλίνουν προς τα μέσα, μην το ξεχνάς!

Προσοχή με την πλάτη
Πού θα πρέπει να βρίσκεται η πλάτη; Η πλάτη έχει ένα φυσικό σχήμα S, απόφυγε την κυρτή πλάτη. Πρέπει να κρατάς την πλάτη σταθερή για να παραμείνει και ο κορμός σου σταθερός. Μην γέρνεις ούτε υπερβολικά προς τα εμπρός, ούτε προς τα πίσω.

Όταν κατεβάζουμε το σώμα μας καθώς κάνουμε squats, ο ιγνυακός τένοντας επιμηκύνεται στην άρθρωση ισχίου και μειώνεται στην άρθρωση του γόνατος. Ταυτόχρονα, οι μύες στην πλάτη μας ενεργοποιούνται, πράγμα που σε βοηθά να διατηρήσεις έναν όρθιο κορμό έτσι ώστε η πλάτη σας να βρίσκεται σε σωστή θέση. Έτσι λένε οι ειδικοί!

Βάζεις δύναμη στα δάχτυλα ή στη φτέρνα
Όχι! Το βάρος δεν πρέπει να πέφτει στα δάχτυλα ή στη φτέρνα επειδή έτσι σου φαίνεται πιο εύκολη η άσκηση. Μοίρασε το βάρος γιατί μόνο έτσι θα δεις αποτελέσματα. Κράτα σε πίεση τον κορμό και τα πόδια για να αποφύγεις και τους τραυματισμούς στα γόνατα και στα δάχτυλα.

Κάνεις το ίδιο squat ξανά και ξανά
Ποικιλία! Πρέπει να αλλάζεις θέση στα πόδια σου και να δοκιμάζεις διαφορετικές ασκήσεις. Έτσι θα δεις καλύτερο αποτέλεσμα και δεν θα βαρεθείς ποτέ την άσκηση!

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS