ΜΟΔΑ7 αγαπημένοι σχεδιαστές μιλούν για τη συμμετοχή τους στο Cyprus Fashion Fair

7 αγαπημένοι σχεδιαστές μιλούν για τη συμμετοχή τους στο Cyprus Fashion Fair

ΑΠΟ ΤΗ ΝΑΤΑΣΣΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Η γιορτή της μόδας, που αγαπήθηκε από σχεδιαστές και κοινό, επιστρέφει ανανεωμένη και έτοιμη να κλέψει τις εντυπώσεις για άλλη μια φορά. Καινούριες συλλογές γνωστών σχεδιαστών, τα πιο fashionable brands σε τιμές έκπληξη και πολλά fashion shows! Φέτος, μάλιστα, η διοργάνωση προσλαμβάνει και φιλανθρωπικό χαρακτήρα, μιας και μέσα από αυτή, θα ενισχυθεί το ίδρυμα «Σοφία για τα Παιδιά».

ΘΕΟΔΩΡΑ ΠΕΤΡΟΥ – THEODORA  

Ποια είναι τα κύρια χαρακτηριστικά της συλλογής σου για τον φετινό χειμώνα; 

Τα βασικά χαρακτηριστικά της συλλογής μου για τον φετινό χειμώνα είναι κυρίως τα fringes σε διάφορες μορφές, το δίχτυ και οι διαφάνειες.

Ποια χρώματα και υφάσματα πρωταγωνιστούν; 

Τα βελούδα, τα φανταχτερά υφάσματα και η δαντέλα σε μπλε, μπορντό, χρυσές και μαύρες αποχρώσεις.

Υπάρχουν κάποια κομμάτια που ξεχωρίζεις;

Δεν μπορώ να πω πως ξεχωρίζω κάποια συγκεκριμένα κομμάτια, αφού όλα έχουν δημιουργηθεί με την ίδια αγάπη και αφοσίωση!

Τι θα μας παρουσιάσεις στο Cyprus Fashion Fair;

Θα παρουσιάσω μέρος της χειμερινής μου συλλογής 2018/19.

Πώς νιώθεις για τη συμμετοχή σου στη διοργάνωση και την ενίσχυση του Sophia Foundation; 

Είναι η δευτερη φορά που θα συμμετάσχω στο Cyprus Fashion Fair και οφείλω να ομολογήσω ότι η ανταπόκριση μέχρι στιγμής ήταν πολύ θετική. Σίγουρα, το ότι αυτη τη φόρα θα στηρίζουμε και έναν σκόπο, το Sophia Foundation, κάνει ακόμα πιο ιδιαίτερη και μοναδική τη συμμετοχή μου. Το να βοηθάς αυτούς που έχουν ανάγκη είναι η μεγαλύτερη ευλογία, πόσο μάλλον μικρά παιδάκια, τα οποία υποφέρουν καθημερινά.

 

ΕΛΕΝΑ ΑΝΔΡΕΟΥ – ESCLUSO JEWELRY

 

Ποιες είναι οι τάσεις που κυριαρχούν στο κόσμημα φέτος τον χειμώνα;

Μια απο τις τάσεις που κυριαρχεί στο κόσμημα για τον χειμώνα 2018/19 είναι το layering με κολιέ, αρχίζοντας απο πολύ ψηλά στον λαιμό με chokers και καταλήγοντας στο στήθος, με λεπτές ή πολύ χοντρές αλυσίδες, μαζί με αλλά, πιο ογκώδη μοτίφ πάνω σε αλυσίδες. Αυτό ισχύει και για τα σκουλαρίκια, όπου η μόδα προστάζει διαφορά μεγέθη απο κρίκους και studs, δημιουργώντας ξανά layers. Πιστεύω ότι η υπερβολή στο κόσμημα επιβάλλεται με έναν κομψό τρόπο, ώστε να δώσει στιλ στο απλό ντύσιμο.

Ποια είναι τα must have items της σεζόν;

Τα δακτυλίδια. Είναι ωραίο να υπάρχει ένας ακανόνιστος συνδυασμός απο διαφορά δακτυλίδια, λεπτά και πιο μασίφ, και στα δύο χέρια, σε όλα τα δάκτυλα. Προσωπικά, τα δακτυλίδια είναι το κόσμημα που δεν μπορώ ποτέ να αποχωριστώ.

Υπάρχουν κάποια ιδιαίτερα κομμάτια για τις γιορτινές εμφανίσεις;

Για τις γιορτινές μας εμφανίσεις, όπου υπάρχει μεγαλύτερη διάθεση για λάμψη, έχουμε τα πιο εντυπωσιακά κοσμήματα με πέτρες Swarovski και άλλες ημιπολύτιμες πέτρες, τα οποία πραγματικά δίνουν κάτι ξεχωριστό στην εμφάνισή μας.

Ανυπομονείς για τη συμμετοχή σου στο Cyprus Fashion Fair;

Πραγματικά ανυπομονώ για τη συμμετοχή μου στο Cyprus Fashion Fair. Είναι η δεύτερη φορά που συμμετέχω, γιατί είναι κάτι στο οποίο πίστεψα απο την πρώτη στιγμή. Είναι ένα fashion event που αναδεικνύει και στηρίζει τη δουλειά του κάθε δημιουργού, με άψογη διοργάνωση και επαγγελματισμό.

Σε ικανοποιεί το γεγονός ότι η διοργάνωση συμβάλλει στο έργο του Sophia Foundation;

Η στήριξη όλων μας στο καταπληκτικό έργο που επιτελεί το Sophia Foundation είναι βασική και γι’ αυτό χαίρομαι ιδιαίτερα που μπορούμε να συμβάλουμε και εμείς με τη συμμετοχή μας, όπως και ο κόσμος που θα μας επισκεφθεί στο Cyprus Fashion Fair, αφού μέρος των εσόδων, θα διατεθεί για τον φιλανθρωπικό αυτό σκοπό.

ΡΙΤΑ ΑΤΤΑΛΑ – RATT

 

Πώς θα χαρακτήριζες την καινούρια σου συλλογή;

Η συλλογή αφορά τη σύγχρονη ανεξάρτητη γυναίκα, που ακολουθεί τις τάσεις με διαχρονικό τρόπο και θέλει να δείχνει δυναμική και stylish. Έχουμε δημιουργήσει μια συλλογή που αφορά κάθε σωματότυπο και συνδυάσαμε απλές γραμμές με έντονες λεπτομέρειες και υφάσματα που αποπνέουν λάμψη και κομψότητα, τόσο στις πιο βραδινές μας προτάσεις, όσο και για τις πιο casual.

Ποια βασικά κομμάτια θα μας πρότεινες για να είμαστε πάντα chic και stylish;

Προτείνω ανεπιφύλακτα κομμάτια τα οποία μπορούν να φορεθούν απο το πρωί ως το βράδυ, κομμάτια που και εγώ υποστηρίζω καθημερινά και που το ίδιο το κοινό μου τα έκανε best sellers. Συστήνω τον συνδυασμό φορεμάτων και τοπ με νεγκλιζέ, με λεπτομέρειες απο δαντέλα, που δημιουργούν ένα όμορφο εφέ. Μπορούν να φορεθούν από κάθε σωματότυπο και κάθε ηλικία. Μας αρέσει να δίνουμε ολοκληρωμένες προτάσεις, ώστε το κοινό μας να είναι chic και stylish όλη μέρα, χωρίς περιορισμούς!

Τι σε ώθησε να συμμετάσχεις για δεύτερη φορά στο Cyprus Fashion Fair;

Καταρχάς, με αφορά το γεγονός ότι είναι για καλό σκοπό και επίσης, υποστηρίζω το ότι η διοργάνωση βοηθά ώστε να μεγαλωσει ο χώρος της μόδας στο νησί μας. Είναι κάτι που το χρειάζονται και οι σχεδιαστές, αλλά και ο κόσμος!

Τι μας έχεις ετοιμάσει για το event

Έχουμε ετοιμάσει τις πιο δυνατές μας προτάσεις για την πασαρέλα, κάποιες από τις οποίες θα διατίθενται προς πώληση και θα έχουμε και κάποια κομμάτια από την προηγούμενη συλλογή μας. Θα έχουμε, ακόμα, ένα μοναδικό sample sale, που κανείς δεν πρέπει να χάσει! Θα είμαι εκεί για τον κόσμο και βεβαίως, για να υποστηρίξω τον σκοπό μας, για να πετύχουμε τα μέγιστα για το Sophia Foundation.

Πόσο σημαντικός είναι για σένα ο σκοπός που στηρίζετε;

Καταρχάς να αναφέρω ότι χαίρομαι πάρα πολύ που φέτος στηρίζουμε το Sophia Foundation, το οποίο εδώ και δέκα χρόνια είναι δίπλα σε παιδιά που μας έχουν όλους ανάγκη και εύχομαι να μπορεί να το κάνει για πολλά χρόνια ακόμα. Ελπίζω το Cyprus Fashion Fair να καταστεί θεσμός στον χώρο της κυπριακής μόδας και να συνεχίζει να στηρίζει τέτοιους ιερούς σκοπούς. Σας περιμένουμε όλους στην προσπάθειά μας για ένα καλύτερο αύριο!

 

ΑΝΔΡΕΑΣ ΣΕΡΓΙΟΣ – STUDIO QUATTRO

 

Ποιες είναι οι σημαντικότερες τάσεις στην ανδρική μόδα τη φετινή σεζόν;

Οι τάσεις που κυριαρχούν στον χώρο της ανδρικής μόδας αυτή τη σεζόν είναι τα έντονα prints, animal prints καθώς και τα μπαρόκ στοιχεία.

Ποια είναι η πηγή έμπνευσης για τις δημιουργίες σου;

Η έμπνευση για τις δημιουργίες μου βασίζεται κυρίως στην αρχιτεκτονική.

Εκτός από τις δημιουργίες σου, τι αλλό μπορεί να βρει κανείς στο κατάστημά σου;

Στο STUDIO QUATTRO, εκτός από τη συλλογή μου ANDREAS | SERGIOS, μπορεί κανείς να βρει πολυτελή βραδινές δημιουργίες, καθώς και πιο street style ρούχα, κατευθείαν από την Ιταλία.

Γιατί αποφάσισες να λάβεις μέρος στο Cyprus Fashion Fair;

Aποφάσισα να λάβω μέρος για δεύτερη συνεχόμενη φορά, γιατί πιστεύω πως είναι μια εκδήλωση η οποία μπορεί να αναδείξει καινούριους σχεδιαστές και καλλιτέχνεs στο ευρύ κοινό.

Θεωρείς απαραίτητο να βοηθούμε οργανώσεις, όπως το Sophia Foundation, στη δύσκολη εποχή που ζούμε;

Προσωπική μου άποψη είναι πως είναι χρέος του κάθε ενός από εμάς, να βοηθά κοινωφελή ιδρύματα, όπως το Sophia Foundation, τα οποία επιτελούν κοινωνικό έργο προς τους συνανθρώπους μας

ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΛΑΡΔΑ – ANASTASIA LARDAS

 

Ποια στοιχεία πρωταγωνιστούν στην καινούρια σου συλλογή;

Στην καινούρια μου συλλογή πρωταγωνιστούν οι βελούδινες δημιουργίες σε μαύρο χρώμα.

Σε ποια prints και υφάσματα έχεις προτίμηση;

Δημιουργώ με ένα mix and match υλικών, με προτίμηση στα γυαλιστερά και κεντητά υφάσματα.

Σε ποιους σχεδιαστές στρέφεσαι για έμπνευση;

Θαυμάζω τις δημιουργίες της Donatella Versace, γιατί συνδυάζουν τη σεξουαλικότητα με τη θηλυκότητα. Η τέχνη, όμως, είναι μια προσωπική δημιουργία και σε εμένα η έμπνευση έρχεται μαγικά!

Τι θα μας πρότεινες για μοναδικές γιορτινές εμφανίσεις;

Φανταχτερά glam υφάσματα με έντονη λάμψη, σε οποιαδήποτε μορφή.

Ποια είναι η άποψή σου για το Cyprus Fashion Fair και τη στήριξη του Sophia Foundation;

Είναι μια πολύ καλή προσπάθεια που γίνεται για δεύτερη φορά, η οποία εύχομαι να γίνει θεσμός, συμβάλλοντας στον ιερό σκοπό που επιτελεί το Sophia Foundation. Θεωρώ πολύ σημαντικό το γεγονός ότι δίνεται η ευκαιρία σε Κύπριους σχεδιαστές να αναδείξουν το ταλέντο τους, καθώς και στον κόσμο που αγαπά τη μόδα, να απολαύσει και να αποκτήσει τις δημιουργίες του.

 

ΣΤΑΛΩ ΜΑΡΚΙΔΟΥ – STALO MARKIDES

Τι καινούριο έχεις να μας παρουσιάσεις όσον αφορά τη συλλογή σου από τσάντες;

Η συλλογή μου από τσάντες έχει ενισχυθεί με κάποια καινούρια μοντέλα, καθώς και με κάποιες παραλλαγές προηγούμενων μοντέλων, σε διαφορετικά δέρματα και χρώματα, τα οποία είναι, κατά κύριο λόγο, σκούρα.

Ποιες είναι οι προτάσεις σου για τις μέρες των γιορτών;

Να είμαστε όσο πιο λαμπερές και over the top μπορούμε! Να κάνουμε περισσότερη προσπάθεια, ώστε τα outfits μας να είναι μοναδικά και δημιουργικά. Εξάλλου, αν δεν ντυθούμε έτσι τις μέρες των γιορτών, πότε θα το κάνουμε;

Τι να αναμένουμε από εσένα στο Cyprus Fashion Fair;

Στη διοργάνωση θα βρείτε τη συλλογή από τις τσάντες μου, κάποιες δικές μου βραδινές δημιουργίες, καθώς και δημουργίες Κύπριων και ξένων σχεδιαστών, τις οποίες πλέον φιλοξενώ στο κατάστημά μου, μαζί με σειρές από άλλα brands. Με αυτό τον τρόπο μπορώ να ικανοποιώ όλα τα γούστα, με καθημερινά και βραδινά ρούχα, σε μια ευρεία γκάμα τιμών.

Ποιες εντυπώσεις σού άφησε η προηγούμενη συμμετοχή σου;

Ήταν μια πάρα πολύ ωραία διοργάνωση. Ελπίζω αυτή τη φορά, να έχουμε περισσότερο κόσμο, γιατί πραγματικά αξίζει να την επισκεφθεί το κοινό, για έμπνευση και εκπληκτικές ευκαιρίες!

Ποια είναι τα αισθήματά σου για τον σκοπό που στηρίζετε;

Χαίρομαι ιδιαίτερα, γιατί κάθε μικρή βοήθεια είναι μεγάλη!

 

ΑΝΝΑ ΧΑΤΖΗΓΡΗΓΟΡΙΟΥ – ANICE

Σε ποιο ύφος κινείται η καινούρια σου συλλογή;

Μοιάζει να έχει ξεπεταχτεί από παραμύθι! Σαν να θέλει να διηγηθεί μια ρομαντική ιστορία. Με ιδιαίτερα κομμάτια από διάφανα υφάσματα, τούλια και εκλεπτυσμένες δαντέλες, στολισμένα με μοναδικά χειροποίητα κεντήματα με πέτρες, φτερά, κρόσσια και κρυστάλλους. Κινείται στα λαμπερά χρώματα των πολύτιμων λίθων -πράσινο, σμαραγδί, μοβ του αμέθυστου, σιέλ του τοπαζιού, μαύρο σταχτί του ζαφειριού, λευκό της φεγγαρόπετρας- φλερτάροντας έντονα με τη θηλυκότητα, αλλά και την κομψότητα που θέλει να αποπνέει η σύγχρονη γυναίκα.

Ποιες ήταν οι βασικές σου επιρροές αυτή τη σεζόν;

Θα περιγράψω απλά μια εικόνα. Την τελευταία φορά που ήμουν στο Παρίσι, για να παραγγείλω υφάσματα, καθόμουν σ’ ένα καφέ απέναντι από την όπερα και παρατηρούσα με τις ώρες τα ζευγάρια των περαστικών να στροβιλίζονται σε ρυθμούς ταγκό και βαλς. Ξεπηδούσαν τόσο όμορφες εικόνες και χρώματα, έσμιγαν με τους ρυθμούς της μουσικής και γίνονταν έμπνευση. Αυτό λατρεύω στη δουλειά μου. Ότι η έμπνευση υπάρχει παντού. Στα ταξίδια, στην επαφή με τους ανθρώπους.

Κοστούμι ή φόρεμα για το πρωτοχρονιάτικο ρεβεγιόν;

Εξαρτάται από την περίσταση και τη διάθεσή μας. Ένα chic κοστούμι μάς βγάζει πάντα από τη δύσκολη θέση και εκπέμπει ένα δυναμισμό σαν ρούχο, υπονοώντας τη θηλυκότητα. Από την άλλη, ένα ιδιαίτερο φόρεμα, δίνει πιο λαμπερή διάσταση στη βραδιά. Είναι εντελώς προσωπική μας υπόθεση το πως θέλουμε να εκφραστούμε στιλιστικά.

Γιατί κάποιος να επιλέξει να επισκεφθεί το Cyprus Fashion Fair;

Υπάρχουν ένα σωρό λόγοι! Για να στηρίξει τους Κύπριους σχεδιαστές, να γνωρίσει τη δουλειά τους, να ανακαλύψει υπέροχα κομμάτια σε πολύ καλές τιμές, να μπει σε χριστουγεννιάτικο mood, να περάσει όμορφα… Και πάνω από όλα, για να συμβάλει σε ένα  φιλανθρωπικό σκοπό.

Πόσο σημαντική είναι η δράση του Sophia Foundation;

Κάποια πράγματα, που για μερικούς μοιάζουν αυτονόητα, για άλλους είναι θέμα επιβίωσης. Όπως ένα πιάτο φαγητό. Είναι αξιοθαύμαστο και ανεκτίμητο, λοιπόν, το να βρίσκεις τρόπους να ανταποκρίνεσαι στις βασικές ανάγκες των παιδιών. Να κάνεις έστω και ένα παιδί πάνω στη γη να μπορεί να χαμογελάει. Το Sophia Foundation έχει καταφέρει, μέσα από την αποστολή του εδώ και χρόνια, να κάνει πολλά παιδιά να χαμογελούν.

 

INFO Τo Cyprus Fashion Fair θα πραγματοποιηθεί στο Pavilion, στη Λευκωσία, από τις 30/11/18 μέχρι τις 02/12/18.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS