ΜΟΔΑFASHION NEWSNatalia Vodianova: Η «Μοντέρνα Σταχτοπούτα» παντρεύεται τον «πρίγκιπα» της μόδας

Natalia Vodianova: Η «Μοντέρνα Σταχτοπούτα» παντρεύεται τον «πρίγκιπα» της μόδας

Είναι επίσημο: η Ρωσίδα supermodel, το κορίτσι που κάποτε ντυνόταν με κουρέλια και πεινούσε, είπε επιτέλους το «ναι» στον σύντροφό της (και πατέρα των δύο από τα πέντε παιδιά της), Antoine Arnault, τον «πρίγκιπα» και κληρονόμο ενός πανίσχυρου επιχειρηματικού βασιλείου. Επειδή, τα παραμύθια, κάποτε συμβαίνουν.

Από την Κάλλια Καστάνη

Ας ηχήσουν οι γαμήλιες καμπάνες! Σύμφωνα με την «Daily Mail», η 37χρονη Natalia Vodianova πρόκειται σύντομα να παντρευτεί τον 42χρονο Antoine Arnault, γιο του Βernard Arnault, ιδιοκτήτη της μεγαλύτερης εταιρίας πολυτελών ειδών στον κόσμο, της LVMH Moet Hennessy. Tην είδηση, επιβεβαίωσε -άτυπα- την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς η ίδια η Vodianova, αναρτώντας στον λογαριασμό της στο Instagram, μια τρυφερή φωτογραφία, αγκαλιά με τον σύντροφό της – το δεξί της χέρι, με το εντυπωσιακό μονόπετρο, σε πρώτο πλάνο. «Αυτό το έτος ήταν όμορφο και αξέχαστο. 2020 σού ερχόμαστε. Ανυπομονώ να γιορτάσω τη νέα χρονιά με τους αγαπημένους μας», ήταν η αμφίσημη λεζάντα που συνόδευε την ανάρτηση. Η Vodianova -σχολιάζουν οι κακόβουλοι- έχει κάθε λόγο να ανυπομονεί.

Η περιουσία του Arnault, (αυτή, που, φυσιολογικά, θα περάσει στα χέρια του άντρα της, όταν τον διαδεχθεί), εκτιμάται πως αγγίζει τα 84 δισεκατομμύρια δολάρια – ένα ποσό που τον τοποθετεί αυτόματα στην τρίτη θέση της λίστας των super rich του πλανήτη, αμέσως μετά τον ιδρυτή του Amazon, Jeff Bezos και τον Bill Gates, της Microsoft.

H «Μοντέρνα Σταχτοπούτα» και ο «πρίγκιπας της μόδας», διατηρούν, επισήμως, σχέση από το 2012 και έχουν αποκτήσει δύο παιδιά: τον 5χρονο Maxim και τον 3χρονο Roman. Μέχρι σήμερα, κανείς από τους δύο δεν είχε κάνει δημόσια λόγο για γάμο – μάλιστα, το 2018, η Vodianova είχε δηλώσει πως δεν… προλάβαινε να παντρευτεί. «Ξοδεύω τόσο μεγάλη ενέργεια για να οργανώσω φιλανθρωπικά γκαλά, δημοπρασίες και άλλα events που σχετίζονται με το έργο του ιδρύματός (σ.σ. «Naked Heart»), ώστε δεν μπορώ ούτε καν να φανταστώ πόσο χρόνο και ενέργεια θα πρέπει να ξοδέψουμε για τον γάμο μας. Πολύ σκληρή δουλειά. Θέλω τα πάντα να είναι τέλεια. Όχι μια απλή τελετή, αλλά ένας πραγματικά όμορφος και συγκινητικός γάμος. Θα μπορούσαμε να πάμε και να βγάλουμε μια άδεια γάμου, αλλά ο Αntoine θέλει να το κάνει με όλες τις επισημότητες. Θέλει να με δει να φοράω νυφικό».


Η Natalia και ο Antoine είναι μαζί από το 2011.

Η ίδια, υποστήριζε, πως υπήρχε ένας ακόμα λόγος που την εμπόδιζε να παντρευτεί τον σύντροφό της. «Ο Antoine κι εγώ είμαστε πολύ ευτυχισμένοι. Η ζωή μας γίνεται καλύτερη μέρα με την ημέρα, είναι καλύτερη από ό,τι πριν από 5 χρόνια. Στην πραγματικότητα, δεν είμαστε ελεύθεροι. Είμαστε -ουσιαστικά- ανδρόγυνο. Και ένας γάμος… ειδικά όταν έχεις καεί στο παρελθόν… Χμμ… Κι αν τα πράγματα αλλάξουν προς το χειρότερο; Φυσικά, θα παντρευτούμε αργά ή γρήγορα. Αλλά γιατί να αλλάξουμε κάτι που πάει τόσο καλά;». Κάποιος θα μπορούσε να σκεφτεί έναν καλό λόγο. Ή -χμμ…- 84 δισεκατομμύρια λόγους…

ΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗ ΡΩΣΙΑ
Η αλήθεια είναι πως, με το λευκό δέρμα, τα έντονα φρύδια, τα σαγηνευτικά, γκριζα-μπλέ «λιονταρίσια» μάτια της -αυτά που της χάρισαν το παρατσούκλι «Supernova» στους κύκλους της μόδας- η Vodianova δεν θυμίζει και τόσο Σταχτοπούτα. Αλλά η ιστορία της, είναι ένα σκληρό, άγριο παραμύθι.


Με τον μετρ της μόδας Valentino.

Γεννήθηκε στις 28 Φεβρουαρίου 1962 και μεγάλωσε στο Γκόρκι (σήμερα Νίζνι Νόβγκοροντ), μια μικρή βιομηχανική πόλη, ανατολικά της Μόσχας. Όταν ήταν ακόμα παιδί, ο πατέρας της εξαφανίστηκε, χωρίς να αφήσει κανένα ίχνος. Η Natalia με τη μητέρα της, Larisa, ζούσαν με τη γιαγιά της (επίσης Larisa) φτωχικά, αλλά αγαπημένα. Στη συνέχεια, όμως, η μητέρα της ξαναπαντρεύτηκε. Η ετεροθαλής αδερφή της, Οksana γεννήθηκε πρόωρα και -παρόλο που επέζησε- υπέφερε από εγκεφαλική παράλυση. Αργότερα, διαγνώστηκε με αυτισμό. Τότε, στη Σοβιετική Ένωση, τα παιδιά «αυτού του είδους» θεωρούνταν ένα είδος «μιάσματος» – είτε χάνονταν από προσώπου γης είτε κλείνονταν σε ιδρύματα. Όταν η μητέρα της Vodianova αφοσιώθηκε στην Oksana (και) ο δεύτερος σύζυγός της την εγκατέλειψε, εκείνη αναγκάστηκε να δουλεύει από το πρωί ως το βράδυ για να τα βγάλει πέρα. Έπλενε, καθάριζε σκάλες, πουλούσε φρούτα, από έναν πάγκο που είχε στήσει έξω από ένα εργοστάσιο. Στα 11 της, η Natalia ανέλαβε όλα τα υπόλοιπα: μαγείρευε, καθάριζε, φρόντιζε τις μικρότερες αδελφές της. Κι όταν η Larisa ήταν άρρωστη ή κουρασμένη, η μικρή έπαιρνε τη θέση της πίσω από τον πάγκο και πουλούσε φρούτα, σε θερμοκρασίες που έφταναν τους -40 βαθμούς Κελσίου. Έτρεμε, ντυνόταν με αποφόρια και τα πόδια της πονούσαν, γιατί έπρεπε να φορά τα παλιά της, στενά παπούτσια. Τα χρήματα, δεν ήταν ποτέ αρκετά. Πολλά βράδια, η Natalia έπεφτε στο κρεβάτι, έχοντας φάει μόνο ένα πιάτο σούπα όλη μέρα. Αλλά δεν διαμαρτυρόταν.


Ο Antoine Arnault και η Natalia Vodianovas με τα πέντε παιδιά τους – τρία από τον πρώτο της γάμο με τον Justin Portman.

«Ένιωθα αβοήθητη. Αλλά δεν είχα επιλογή. Έπρεπε να είμαι δυνατή. Από εκεί όπου προέρχομαι, απλά ελπίζεις να ζήσεις άλλη μία μέρα», εξηγεί σήμερα, στις συνεντεύξεις της, όταν θυμάται εκείνα τα σκληρά χρόνια. «Το μόνο που θέλεις είναι να μη σκεφτείς για χρήματα ή φαγητό και ρούχα. Αυτό που σκέφτεσαι είναι να βγάλεις τον ρωσικό χειμώνα». Το χειρότερο απ’ όλα, ήταν η ψυχική κακοποίηση. «Έχω ακόμη μια ουλή στο μέτωπο, επειδή κάποιος μου πέταξε ένα μεταλλικό αντικείμενο. Αιμορραγούσα. Με έφτυναν και μου έλεγαν πως είμαι βρώμικη όπως η αδερφή μου και ότι δεν ήθελαν να με αγγίζουν για να μη δηλητηριαστούν». Ούτε τότε –υποστηρίζει- έπαψε να ελπίζει. «Είναι παράξενο, αλλά ήξερα πάντα πως η ζωή θα άλλαζε στο μέλλον. Αισθανόμουν πως, με κάποιο τρόπο, όλα θα πήγαιναν καλά. Δεν υπήρχε καμιά λογική σ’ αυτό – ήταν απλώς ένα προαίσθημα που είχα…».

Το προαίσθημά της θα έβγαινε σύντομα αληθινό. Στα 15 της ο -τότε- φίλος της την έπεισε να έρθει σε επαφή με ένα πρακτορείο μοντέλων. Στα 17 της, η Νatalia Vodianova «αποβιβαζόταν» στο Παρίσι και υπέγραφε ένα «χρυσό» συμβόλαιο με το Viva Models. Τα τελευταία 20 χρόνια, κατάφερε να «οργώσει» τις πασαρέλες σε Ευρώπη και Αμερική, να πάρει μέρος σε περισσότερα από 200 fashion shows, να συνεργαστεί με τους μεγαλύτερους οίκους μόδας, να μπει -αμέτρητες φορές- στο εξώφυλλο της «Vogue», να γίνει το «πρόσωπο» της διαφημιστικής καμπάνιας της L’Oreal και του Calvin Klein. Tο 2012, το όνομά της ήταν τρίτο στη λίστα του «Forbes» με τα πιο καλοπληρωμένα μοντέλα του κόσμου – εκείνη τη χρονιά, τα κέρδη της ξεπέρασαν τα 8,5 εκατομμύρια δολάρια. Είχε πετύχει.

Κι ωστόσο, η Vodianova δεν προσπάθησε ποτέ να κρύψει το παρελθόν της. Ούτε ξέχασε από πού ξεκίνησε. Το 2001 μετά την τριήμερη πολιορκία του Μπεσλάν στη Ρωσία, που στοίχισε τη ζωή σε 385 ανθρώπους, αποφάσισε να ιδρύσει το «Naked Heart Foundation» – μια οργάνωση, αφιερωμένη στη βοήθεια των παιδιών με αναπηρία και των οικογενειών τους. Συνολικά, η φιλανθρωπική της δραστηριότητα είναι πολύπλευρη, ακάματη. Καλύπτει προσπάθειες για την εξάλειψη του AIDS στην Αφρική, ενδυνάμωση των γυναικών, παγκόσμιες καμπάνιες κατά της φτώχειας, διάσωση σπάνιων ειδών ζώων κλπ. Δικό της έργο είναι, εν μέρει και το «Elbi»,η ψηφιακή πλατφόρμα που προωθεί την προσφορά μέσα από μικρές, ανώνυμες δωρεές.

H φιλανθρωπία δεν είναι το μόνο της ταλέντο – αλλά η απόδειξη, πως η Νatalia είναι ένα κορίτσι που έχει στόχους. Και τους κυνηγάει. Πριν γνωρίσει τον Arnault, είχε κατακτήσει τον (εκατομμυριούχο), Justin Portman, γνωστό Βρετανό αριστοκράτη. Ο δεκαετής γάμος τους (μέσα από τον οποίο απέκτησαν 3 παιδιά, τον 18χρονο Lucas, την 13χρονη Neva και τον 12χρονο Viktor) έληξε, ατυχώς, το 2011. Η Νatalia λέει πως, ένας νέος έρωτας δεν ήταν –τότε- μες στα σχέδιά της. Αλλά ο (δισεκατομμυριούχος) Antoine Arnault κατάφερε να την κατακτήσει…


Οικογενειακή φωτογραφία με τον μπαμπά Bernard Arnault και τη σύζυγό του Helene Mercier.

Σήμερα πώς είναι η ζωή της; Σηκώνει τους ώμους. «Πιεστική», λέει, «όπως η ζωή κάθε εργαζόμενης μητέρας». Τη διεκδικούν δουλειές, υποχρεώσεις, δύο σύντροφοι -ένας πρώην και ένας νυν- οι φιλανθρωπία, οι δημόσιες ομιλίες της για διάφορα, γυναικεία θέματα, και 5 παιδιά (!), κάθε ηλικίας. «Φυσικά αισθάνομαι ενοχές, αλλά είμαι σπίτι κάθε απόγευμα στις 7 και προσπαθώ να είμαι σπίτι κάθε Σαββατοκύριακο. Και ποτέ δεν απαντώ στο τηλέφωνό μου». Πάντως, δεν σχεδιάζει να σταματήσει το modeling. «Γιατί να το κάνω; Δεν βλέπω τον εαυτό μου ως μοντέλο. Απλά βγάζω μερικές φωτογραφίες, κάποιες ημέρες».

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS