ΜΟΔΑΟι τσάντες retrovi στους Financial Times

Οι τσάντες retrovi στους Financial Times

Την πανέμορφη χειροτεχνία της Κύπρου στη σύγχρονη, ανανεωμένη εκδοχή της, θαυμάζουν οι Financial Times με δημοσίευμά τους.

H ιστοσελίδα του γνωστού περιοδικού των Financial Times how to spend it, συστήνει σήμερα στο αναγνωστικό κοινό της τις κομψές -clutch bag- τσάντες retrovi, που είναι φτιαγμένες από λευκαρίτικα κεντήματα και φυθκιώτικα υφαντά.

«Για πάνω από 600 χρόνια, οι Κύπριες γυναίκες υφαίνουν τραπεζομάντηλα με λευκαρίτικη δαντέλα, φυθκιώτικο ύφασμα και χειροποίητο κέντημα σε χιλιάδες σχήματα και σχέδια. Μεταφέροντας αυτές τις παραδοσιακές τεχνικές στον 21ο αιώνα, δημιουργήθηκε μια σειρά από clutch bags, η οποία ονομάστηκε retrovi» αναφέρεται στο δημοσίευμα.

Οι τσάντες retrovi γεννήθηκαν από την  αγάπη  της Μύρνας Παττίχη και της Μυρτώς Φεραίου για τη λαϊκή παράδοση του τόπου μας και την επιθυμία τους να διαφυλάξουν τον πλούτο που κρύβει.

Λευκαρίτικα κεντήματα και φυθκιώτικα υφαντά πέρασαν μέσα από μια σύγχρονη αφήγηση και μετουσιώθηκαν σε ένα αντικείμενο μόδας: γυναικείες τσάντες σε σχήμα φάκελο.

Δημιουργώντας τις τσάντες retrovi, η Μύρνα Παττίχη και η Μυρτώ Φεραίου, έδωσαν σε έναν ανεκτίμητο θησαυρό της Κύπρου το εισιτήριο για να ταξιδέψει στον κόσµο.

Tο προϊόν retrovi και τη φιλοσοφία που βρίσκεται πίσω από τη δημιουργία του, προσκαλείστε να γνωρίσετε από κοντά το διήμερο 8 και 9 Φεβρουαρίου, από τις 10 μέχρι τις 22:00, στη Λεβέντειο Πινακοθήκη στη Λευκωσία.

Η Λεβέντειος Πινακοθήκη θα φιλοξενήσει τις τσάντες retrovi μέσα από ένα καλλιτεχνικό installation που θα βρίσκεται στο χώρο της.

Τηλέφωνο επικοινωνίας 22744445 – 99654012.

Περισσότερες πληροφορίες στο instagram@retrovi και στην ιστοσελίδα retrovi.com.

Δείτε τις φωτογραφίες του λογαριασμού Retrovi στο Instagram:

 

 

 

 

 

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS