ΜΟΔΑParis Fashion Week: H παρουσίαση των haute couture συλλογών των κορυφαίων οίκων...

Paris Fashion Week: H παρουσίαση των haute couture συλλογών των κορυφαίων οίκων µόδας

Iσχυρό οικολογικό µήνυµα έστειλε ο καλλιτεχνικός διευθυντής της Chanel, µετατρέποντας «φυσικά» το Grand Palais.

Της Εύας Βλαχάβα

Μετά τη λιτή πρεμιέρα της Ντονατέλα Βερσάτσε στην Εβδομάδα Μόδας του Παρισιού, ο Καρλ Λάγκερφελντ, παίρνοντας τη σκυτάλη από την Ιταλίδα σχεδιάστρια, έκανε τα πάντα για να εντυπωσιάσει, αλλά και να διατηρήσει τον τίτλο που του έχει αποδοθεί ως εμπνευστή των πλέον συναρπαστικών επιδείξεων.

parisfa3

Μετατρέποντας αυτή τη φορά το Grand Palais σε ξύλινη εξοχική κατοικία και στρώνοντας αρκετά τετραγωνικά φρέσκου γρασιδιού στο εσωτερικό του ιστορικού κτιρίου, ο καλλιτεχνικός διευθυντής της Chanel παρουσίασε την ανοιξιάτικη συλλογή του οίκου με κύριο θέμα το περιβάλλον.

«Νομίζω ότι είναι η πρώτη συλλογή υψηλής ραπτικής με οικολογική προσέγγιση. Είναι διασκεδαστικό να κάνουμε κάτι τέτοιο μετά από τόσα σόου τα οποία είχαν κύριο χαρακτηριστικό την τεχνολογία», δήλωσε ο Λάγκερφελντ, συγκρίνοντας το σκηνικό μ’ αυτό του περασμένου φθινοπώρου, για το οποίο είχε μετατρέψει το χώρο σε αίθουσα αεροδρομίου.

parisfa8

Εκτός από το σκηνικό, το οποίο ανακυκλώθηκε μετά το τέλος της επίδειξης, όλα τα υφάσματα που χρησιμοποίησε ο οίκος ήταν φιλικά προς το περιβάλλον. Πάντως, οι δημιουργίες καθαυτές, αλλά και το χτένισμα των μοντέλων, θύμισαν στους περισσότερους φουτουριστικές φιγούρες του «Star Wars», σε αντίθεση με την επίσημη γραμμή του οίκου, που ήθελε να τονίσει τη ροκ πλευρά της γυναίκας.

Στην πασαρέλα της Chanel περπάτησαν οι νεαρές και συνεχώς ανερχόμενες Κένταλ Τζένερ και Τζίτζι Χαντίντ, ενώ από την πρώτη σειρά παρακολούθησε το σόου ένα από τα αγαπημένα μοντέλα του σχεδιαστή, η Κάρα Ντελεβίν, μαζί με το σκυλάκι της.

parisfa7

Κατά τα άλλα, σε πιο κλασικές γραμμές και κοντά στις περσινές συλλογές τους κινήθηκαν οι οίκοι Elie Saab, Zuhair Murad και Valentino, με αέρινες, λουλουδάτες και see through δημιουργίες.

Από την επίδειξη του οίκου Ralph & Russo ξεχώρισαν κυρίως οι εντυπωσιακοί καλεσμένοι που κατέλαβαν την πρώτη σειρά, όπως η Καρολίν Σέφελε, πρόεδρος του οίκου υψηλής κοσμηματοποιίας Chopard, μαζί με τις καλές φίλες της, Ούμα Θέρμαν και Ρίτα Όρα, ενώ στο σόου του Ζαν Πολ Γκοτιέ σχολιάστηκαν ιδιαίτερα οι ανδρόγυνες 80s δημιουργίες του σχεδιαστή.

parisfa2

Εκτός catwalk, πολλά ήταν και τα πάρτι που διοργανώθηκαν στο πλαίσιο της Εβδομάδας Μόδας στη γαλλική πρωτεύουσα την περασμένη εβδομάδα. Απ’ αυτά ξεχώρισε το εντυπωσιακό πάρτι που διοργάνωσε ο βρετανικός οίκος μόδας Gyunel μαζί με τον ελβετικό οίκο υψηλής ωρολογοποιίας και κοσμημάτων de Grisogono, αλλά και το φιλανθρωπικό «Sidaction Gala Dinner», το οποίο και έκλεισε τη μεγάλη γιορτή της μόδας στο Παρίσι.

parisfa4

parisfa14

parisfa13

parisfa12

parisfa1

parisfa16

parisfa15

parisfa11

parisfa10

parisfa9

parisfa6

parisfa5

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS