ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

BEAUTY NEWS

CELEBRITIESMUSICFoo Fighters: Γιορτάζουν τα γενέθλια του Dave Grohl με το single «Waiting...

Foo Fighters: Γιορτάζουν τα γενέθλια του Dave Grohl με το single «Waiting On A War»

«Αυτό το τραγούδι γράφτηκε για την κόρη μου, που αξίζει ένα μέλλον όπως κάθε παιδί», εξηγεί ο Dave Grohl.

Οι Foo Fighters γιόρτασαν τα 52α γενέθλια του Dave Grohl κυκλοφορώντας ένα ακόμα τραγούδι από το νέο άλμπουμ τους «Medicine At Midnight».

Το «Waiting On A War», όπως είναι ο τίτλος του τραγουδιού, ξεκινά σε ακουστικό ύφος και καθώς εξελίσσεται σταδιακά, αποκτά όλο και περισσότερο τον γνώριμο rock χαρακτήρα των Foo Fighters.

Ο Dave Grohl εξήγησε οι στίχοι του τραγουδιού έχουν αντλήσει έντονες επιρροές από την παιδική ηλικία του, όταν μεγάλωνε ως μέλος της «Γενιάς X» στη σκιά του Ψυχρού Πολέμου.

«Ως παιδί που μεγάλωνα στο προάστια της Ουάσινγκτον, φοβόμουν πάντα τον πόλεμο. Έβλεπα εφιάλτες με πυραύλους στον ουρανό και στρατιώτες στην πίσω αυλή μου, που πιθανότατα προκλήθηκε από την πολιτική ένταση των αρχών της δεκαετίας του 1980 και τη γειτνίαση μου με το Καπιτώλιο. Η νεολαία της γενιάς έζησε κάτω από το σκοτεινό σύννεφο ενός απελπισμένου μέλλοντος», εξομολογείται ο κεντρικός τραγουδιστής των Foo Fighters.


«Το περασμένο φθινόπωρο, καθώς πήγαινα την κόρη μου στο σχολείο, γύρισε και με ρώτησε: “Μπαμπά, θα γίνει πόλεμος;”. Απογοητεύτηκα όταν συνειδητοποίησα ότι τώρα ζει κάτω από το ίδιο σκοτεινό σύννεφο που εγώ είχα ζήσει πριν από 40 χρόνια», περιγράφει.

«Έγραψα το “Waiting On A War” εκείνη την ημέρα. Κάθε μέρα περιμένεις να πέσει ο ουρανός. Υπάρχουν περισσότερα από αυτό; Υπάρχουν περισσότερα από το να περιμένουμε απλώς έναν πόλεμο; Επειδή χρειάζομαι περισσότερα. Όλοι χρειαζόμαστε. Αυτό το τραγούδι γράφτηκε για την κόρη μου, Harper, που αξίζει ένα μέλλον, όπως κάθε παιδί», εξηγεί.

Το «Waiting On A War» διαδέχεται το πρόσφατο «No Son Of Mine» και το «Shame Shame», με το οποίο άνοιξε ο κύκλος του νέου δίσκου.

Το άλμπουμ «Medicine At Midnight» των Dave Grohl θα κυκλοφορήσει από τις Roswell και RCA Records / Sony Music στις 5 Φεβρουαρίου.

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS