BEAUTYFACE & BODYΠοιο είναι το μυστικό για λαμπερή επιδερμίδα όλο το χρόνο

Ποιο είναι το μυστικό για λαμπερή επιδερμίδα όλο το χρόνο

Tα AHA αποτελούν τη νέα τάση στη χώρο της περιποίησης της επιδερμίδας, αφού υπόσχονται φρέσκια, φωτεινή και λεία επιδερμίδα με τον πιο ασφαλή και αποτελεσματικό τρόπο. Τι είναι όμως τα AHA και πώς μπορούν να ενταχθούν στην skincare ρουτίνα;

Τι είναι τα AHA;

Πρόκειται για τη συντομογραφία των Άλφα Υδροξυλικών Οξέων (Alpha Hydroxy Acids), τα οποία είναι υδατοδιαλυτές ουσίες φυσικής προέλευσης με πλούσια αναζωογονητική και αντιγηραντική δράση.  Τα πιο δημοφιλή και αποτελεσματικά είναι το γαλακτικό οξύ από το γάλα, το γλυκολικό οξύ από το ζαχαροκάλαμο, το κιτρικό οξύ από τα εσπεριδοειδή, το μανδελικό οξύ από τα αμύγδαλα και το μηλικό οξύ από τα μήλα.

Απολεπιστικό Youth Resurfacing της Darphin

Ευεργετικές ιδιότητες

Με το πέρασμα του χρόνου οι ρυθμοί της φυσικής ανανέωσης των κυττάρων φθίνουν, με αποτέλεσμα τα νεκρά κύτταρα να παραμένουν για μεγαλύτερο διάστημα στην επιφανειακή στιβάδα της επιδερμίδας, κάνοντάς τη να δείχνει θαμπή και τραχιά. Τα ΑΗΑ, όντας διάσημα για τις απολεπιστικές τους ικανότητες, απομακρύνουν τα νεκρά κύτταρα από την επιδερμίδα, κάνοντάς την έτσι πιο λεία και λαμπερή.  Αξίζει να σημειωθεί πως τα ΑΗΑ προσφέρουν χημική απολέπιση, που θεωρείται πολύ πιο ήπια και ασφαλής για την επιδερμίδα μέθοδος από τη μηχανική, δηλαδή εκείνη που γίνεται με τα scrubs που περιέχουν κόκκους απολέπισης.

Απολεπιστική μάσκα με AHAs και ένζυμα, Ρόδι, του ΚΟΡΡΕΣ

Βοηθούν επίσης την ταλαιπωρημένη από τον ήλιο επιδερμίδα, αφού ενισχύουν τους φυσικούς, ενυδατικούς παράγοντές της, ενώ παράλληλα ενεργοποιούν την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης, λειαίνοντας τις λεπτές γραμμές. Δρουν επίσης κατά των δυσχρωμιών και των καφέ κηλίδων, καθώς συμβάλλουν στην απομάκρυνση της συσσωρευμένης μελανίνης, ενώ παράλληλα διατηρούν τους πόρους του δέρματος καθαρούς αποτρέποντας την εμφάνιση μαύρων στιγμάτων.

Διφασικό πήλινγκ σε μορφή λαδιού, Ansolue Precious Cells Rose Drop Night Skin Peel Concentrate, της Lancôme

Προσοχή

Η χρήση προϊόντων περιποίησης με AHA απαιτεί τον περιορισμό της έκθεσης στον ήλιο, λόγω της φωτοευαισθησίας που προκαλούν, ενώ απαραίτητη θεωρείται και η καθημερινή αντηλιακή προστασία με προϊόντα με υψηλό δείκτη SPF.

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS