BEAUTYHAIR & NAILSΈτσι θα διατηρήσεις το χρώμα των μαλλιών σου το καλοκαίρι

Έτσι θα διατηρήσεις το χρώμα των μαλλιών σου το καλοκαίρι

Το καλοκαίρι, με το νερό της θάλασσας και τον ήλιο, το χρώμα των μαλλιών είναι πιο επιρρεπές στο να χάσει τη ζωντάνια του, να ξεθωριάσει, η τρίχα να καταστραφεί και πρέπει να πάρουμε ειδικά μέτρα προστασίας!

Αν είστε από τις γυναίκες που βάφετε τα μαλλιά σας ή κάνετε αυνταύγιες, σίγουρα θα σας προβληματίζει πώς θα διατηρήσετε το χρώμα των μαλλιών σας, τους καλοκαιρινούς μήνες!

Συμφωνα με τους ειδικούς στον τομέα της κομμωτικής, κάποιοι τρόποι για να διατηρήσετε τη φωτεινότητα στο χρώμα των μαλλιών σας κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού είναι:

  • Χρησιμοποιήστε προστασία UV:

Ψάξτε για προϊόντα μαλλιών που παρέχουν προστασία UV. Αυτά μπορεί να είναι μαλακτικά, ή σπρέι που βοηθούν στην προστασία των μαλλιών σας από τις βλαβερές ακτίνες του ήλιου. Να έχετε μαζί σας στην παραλία ένα τέτοιο προϊόν και να επαναλαμβάνετε ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

  • Φορέστε καπέλο

Όταν περνάτε πολύ χρόνο σε εξωτερικούς χώρους και κυρίως στην παραλία, προστατέψτε τα μαλλιά σας από το άμεσο ηλιακό φως, φορώντας καπέλο ή κάποιο μαντήλι.

  • Χρησιμοποιήστε προϊόντα ασφαλή για το χρώμα

Επενδύστε σε καλά σαμπουάν, κοντίσιονερ και προϊόντα styling ειδικά, τα οποία να είναι σχεδιασμένα για βαμμένα μαλλιά.

  • Περιορίστε το θερμικό στυλ

Το καλοκαίρι, μπορείτε εύκολα να μειώσετε τη χρήση εργαλείων styling, καθώς τα φυσικά μαλλιά είναι ένα πολύ όμορφο styling της εποχής! Όμως αν πρέπει να τα χρησιμοποιήσετε, εφαρμόστε εκ των προτέρων ένα θερμοπροστατευτικό σπρέι και χρησιμοποιήστε τη χαμηλότερη δυνατή ρύθμιση θερμότητας.

4ff74f7d715793b8c61d7e080843020e

  • Ξεπλύνετε τα μαλλιά μετά το κολύμπι

Μπορεί να το ξεχνάτε, αλλά είναι αρκετά σημαντικό! Αφού κολυμπήσετε σε θάλασσα αλλά ιδιαίτερα σε κάποια πισίνα, ξεπλύνετε τα μαλλιά σας καλά σε ντους.

  • Μάσκες μαλλιών, θεραπείες

Τα βαμμένα μαλλιά τείνουν να είναι πιο ξηρά και πιο εύθραυστα, γι’ αυτό χρησιμοποιήστε μια θεραπεία βαθιάς περιποίησης, όπως μάσκες, 2 φορές την εβδομάδα για να τα διατηρήσετε ενυδατωμένα.

  • Περιορίστε το καθημερινό λούσιμο

Το καθημερινό λούσιμο των μαλλιών σας μπορεί να αφαιρέσει το χρώμα πιο γρήγορα. Προσπαθήστε να περιορίσετε το λούσιμο κάθε δεύτερη μέρα, αν είναι δυνατόν. Όταν πλένεστε, χρησιμοποιήστε χλιαρό νερό, καθώς το ζεστό νερό δεν ενδείκνυται!

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS