ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

BEAUTY NEWS

BEAUTYHAIR & NAILSΠώς να διορθώσεις (μόνη σου) τις αφέλειές σου

Πώς να διορθώσεις (μόνη σου) τις αφέλειές σου

Εάν στέκεσαι μπροστά στον καθρέφτη του μπάνιου, αλλά δεν μπορείς να δεις καλά το είδωλό σου γιατί οι αφέλειές σου εμπόδισαν την όρασή σου, τότε είναι ώρα για ένα τριμάρισμα. Ενώ η επίσκεψη στο κομμωτήριο είναι πάντα η καλύτερη επιλογή, τώρα που δεν έχεις τη δυνατότητα να πας στο κομμωτήριο μπορείς να διορθώσεις την κατάσταση μόνη σου.Ο hairstylist Nathaniel Hawkins και ο Erickson Arrunategui μιλώντας στο αμερικάνικο Harper’s Bazaar έδωσαν τις συμβουλές τους για το πώς να κόψεις μόνη σου αφέλειες στο σπίτι:

Το κατάλληλο ψαλίδι

«Είναι σημαντικό να χρησιμοποιήσεις ένα ειδικό ψαλίδι για τα μαλλιά: Έχει πιο μυτερή άκρη», λέει ο Hawkins. Αν δεν έχεις τέτοιο ψαλίδι και δεν προλαβαίνεις να παραγγείλεις, ο Arrunategui προτείνει να χρησιμοποιήσεις ένα ψαλίδι για ύφασμα, που τυπικά είναι πιο αιχμηρό.

Στέγνωσε πρώτα τα μαλλιά

«Τα βρεγμένα μαλλιά τείνουν να δείχνουν πιο μακριά από τα στεγνά, οπότε είναι εύκολο να κοπούν πιο κοντά. Μόλις στεγνώσεις τις αφέλειες, θα μπορείς να δεις ακριβώς την πυκνότητα και το μήκος τους», λέει ο Hawkins.

Μη βιαστείς

«Ξεκίνα με μικρά τμήματα, ώστε τυχόν λάθη να μην φαίνονται πολύ», λέει ο Arrunategui. «Μην κόψεις πολύ μήκος αρχικά, γιατί πάντα μπορείς να επιστρέψεις και να κόψεις παραπάνω». Ο Hawkins συμφωνεί: «Το πιο σημαντικό είναι να μετρήσεις πριν κόψεις. Κοίταξε το μήκος πριν αποφασίσεις πόσο θέλεις να κόψεις».

Κράτησε το ψαλίδι διαγώνια προς τα πάνω

«Αντί να κόψεις μια ίσια γραμμή κατά μήκος, κράτησε το ψαλίδι έτσι ώστε να κόβει τα μαλλιά έχοντας μια κλίση προς τα πάνω, για να δημιουργηθεί ένα απαλό τελείωμα. Αυτό κάνουμε και στο κομμωτήριο», λέει ο Hawkins.

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS