ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

BEAUTY NEWS

BEAUTYHAIR & NAILSΤips για να διατηρήσεις το χρώμα των βαμμένων μαλλιών σου περισσότερο

Τips για να διατηρήσεις το χρώμα των βαμμένων μαλλιών σου περισσότερο

Όσες βάφουμε τα μαλλιά μας έχει τύχει να απογοητευτούμε από την εξέλιξη του χρώματος σε λιγότερο από δύο εβδομάδες από την εφαρμογή.

Το χρώμα ξεθωριάζει, οι τόνοι γίνονται πιο ζεστή ειδικά στις γυναίκες με μεσογειακό φωτότυπο και καταλήγεις να βάφεις τα μαλλιά σου πιο σύντομα από το προβλεπόμενο.

Παρακάτω θα βρεις έξυπνα tips για να δώσεις παράταση ζωή μέχρι την επομένη βαφή.

Τι συμβαίνει στο χρώμα των μαλλιών σου
Το βραβείο ξεθωριάσματος παίρνουν τα χάλκινα ή κοκκινωπά χρώματα. Αλλάζουν χρώμα και αυτό γίνεται πιο πορτοκαλίζον. Οι ξανθές αποχρώσεις πάλι, δεν ξεθωριάζουν αλλά κιτρινίζουν ή θαμπώνουν. Τα καστανά που πολλές Ελληνίδες επιλέγουμε, κοκκινίζουν και η μαύρη χάνει τη λάμψη της.

Πώς να δώσεις παράταση
Προτίμησε εξειδικευμένες συνθέσεις περιποίησης μαλλιών που είναι εμπλουτισμένες με έλαια , φυτικά εκχυλίσματα, αντιοξειδωτικές βιταμίνες και αντηλιακά φίλτρα και έχουν διπλή δράση, μιας και προστατεύουν την τρίχα.

Μια φόρα την εβδομάδα λούσου με εμφιαλωμένο νερό. Τα άλατα του νερού της βρύσης θαμπώνουν το χρώμα με αποτέλεσμα τα μαλλιά σε κάθε λούσιμο να χάνουν λίγη από τη γυαλάδα και τη ζωντάνια τους.

Προσπάθησε να μην ισιώνεις συχνά με πρέσα τα μαλλιά σου. Η έκθεση των βαμμένων μαλλιών σε υψηλές θερμοκρασίες, κατά τη διάρκεια του styling φθείρει την επιφάνεια της τρίχας -τα λέπια- με αποτέλεσμα να γίνεται άγρια και θαμπή, ενώ στα μαλλιά που έχουν υποστεί ντεκαπάζ, αλλοιώνει το ξανθό χρώμα- γίνεται κίτρινο.

Απόφυγε τα σαμπουάν με SLS – SLES. Τα θειικά άλατα , οι συνθετικοί αφριστικοί παράγοντες που πολύ συχνά περιέχονται στη φόρμουλα των σαμπουάν, όχι μόνο αφυδατώνουν την τρίχα αλλά ξεθωριάζουν και το χρώμα της βαφής.

Κοιμήσου με μία μάσκα το βράδυ. Άπλωσε τη μάσκα μαλλιών σε στεγνά μαλλιά, «κοιμήσου» μαζί της και λούσου το πρωί κανονικά. Η τρίχα ενυδατώνεται και έτσι το χρώμα διατηρείται περισσότερο.

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS