BEAUTYMAKE UPΑγωνίζομαι για τις μελλοντικές γενιές

Αγωνίζομαι για τις μελλοντικές γενιές

Difference Maker – Jessica Nkosi

Γεννημένη στην πόλη Esikhawini, της Νότιας Αφρικής, η Jessica Nkosi είναι ηθοποιός, μοντέλο και φιλάνθρωπος. Η Jessica υποστηρίζει τις πρωτοβουλίες για την εξάλειψη και έγκαιρη θεραπεία του παιδικού καρκίνου. Αποστολή της, η παροχή φροντίδας και υποστήριξης στα παιδιά του σήμερα, καθώς αυτά θα είναι οι ηγέτες του αύριο.
Εμπνευσμένη από την αγάπη της για τον πατέρα της, αγωνίζεται για τις μελλοντικές γενιές, ενθαρρύνοντας τους άλλους να συνειδητοποιήσουν τη δύναμή τους, την ισχύ τους. Η αποστολή της Jessica είναι να διαδώσει το μήνυμα για «Να είσαι γενναίος. Να πιστεύεις στον εαυτό σου. Να κάνεις τη διαφορά».

Τι ήταν το πρώτο πράγμα που σκέφτηκες όταν η Clinique σου ζήτησε να λάβεις μέρος στην εκστρατεία των Difference Maker;
Το πρώτο πράγμα που σκέφτηκα ήταν: «Δεν το πιστεύω! Συμβαίνει πραγματικά αυτό; Σοβαρά;». Είναι το καλύτερο πράγμα που θα μπορούσε να συμβεί σε μένα, αφού συνδυάζει και τους δύο μου κόσμους. Το μεγαλύτερό μου πάθος είναι να βοηθώ τους ανθρώπους και να αλλάζω τον κόσμο προς το καλύτερο με κάθε τρόπο που μπορώ. Τι περισσότερο θα μπορούσα να ζητήσω; Εγώ δεν φαντάστηκα ποτέ πως κάτι τέτοιο θα μπορούσε να συμβεί! Δεν μπορούσα να πιστέψω στην τύχη μου, γιατί εγώ μεγάλωσα χρησιμοποιώντας Clinique. Η μητέρα μου, μου σύστησε τη μάρκα σε πολύ νεαρή ηλικία. Γνωρίζω το σύστημα φροντίδας της επιδερμίδας 3-Step και τα ρουζ της Clinique. Η μάρκα που γνώρισα και αγάπησα από νεαρή ηλικία, που είναι γνωστή στην πατρίδα μου, θα συνδεθεί μαζί μου;Το όνομα μου θα είναι συνδεδεμένο με αυτό το iconic brand;

Πώς ορίζεις την έννοια «Difference Maker»;
Για μένα η κυριολεκτική έννοια, είναι όταν κάνεις μια διαφορά με κάποιο τρόπο. Η φροντίδα για τους άλλους και όχι μόνο για τον εαυτό σου, γιατί υπάρχει πολύ περισσότερη ζωή εκτός από τους εαυτούς μας. Ζώντας για ένα μεγαλύτερο σκοπό, μου δίνει μια βαθύτερη έννοια της ίδιας της ζωής μου. Είναι συναρπαστικό. Μερικές φορές το μόνο που χρειάζονται τα παιδιά στο CHOC (Childhood Cancer Foundation of South Africa), είναι απλά να είσαι εκεί. Απλά εκτιμούν την παρουσία σου και τη χρειάζονται. Δεν απαιτούνται πολλά. Τα να κάνεις τη διαφορά, δεν είναι πάντα τα κτήματα που μετρούν, πολλές φορές είναι απλά το να είναι κανείς διαθέσιμος.

Τι σου δίνει αυτοπεποίθηση για να θέσεις τον εαυτό σου εκεί έξω και να κάνεις τη διαφορά; Πώς ανακάλυψες τη «φωνή» σου;
Όταν άρχισα τις σπουδές μου στο Drama and Performance Art, άρχισα να αποκτώ αυτοπεποίθηση και να μιλώ για την αλήθεια. Άρχισα να αισθάνομαι άνετα με τον εαυτό μου όταν στεκόμουν μπροστά από ένα πλήθος. Έμαθα πώς να μιλώ και πώς να ακούγομαι. Όταν τέλειωσα το πτυχίο μου και άρχισα να δουλεύω ως ηθοποιός, συνειδητοποίησα πόση επιρροή είχα στη Νότια Αφρική. Έτσι, αποφάσισα να δουλέψω με το CHOC, για να βοηθήσω στην ευαισθητοποίηση γύρω από την Οργάνωση αυτή. Σε κάποιο σημείο της ζωής μας θα πρέπει να ξυπνούμε και να συνειδητοποιούμε τη δύναμή μας και την ισχύ μας. Δεν κάνουμε καλό στον εαυτό μας όταν αδικούμε τον εαυτό μας και τις ικανότητές μας. Αυτό βλάπτει τον εαυτό μας.

Ποια είναι η κληρονομιά που θα ήθελες να αφήσεις πίσω σου;
Η κληρονομιά που θέλω να αφήσω στον κόσμο είναι πως έζησα τη ζωή μου για τον κόσμο, πως η ζωή μου είχε αντίκτυπο προς τους άλλους με θετικό τρόπο. Θέλω να προσφέρω ελπίδα και μέλλον. Θέλω να είμαι η καλύτερη σε αυτό που κάνω και να ξεπεράσω τα όρια στον τομέα μου.

Ο κάθε άνθρωπος έχει ένα όνειρο, το δικό σου ποιο είναι;
Είμαι πολύ ονειροπόλα. Θέλω να κτίσω ένα σχολείο. Θέλω να δημιουργήσω τη δική μου εταιρία παραγωγής και να προσφέρω ευκαιρίες σε νέους καλλιτέχνες. Θέλω επίσης τη δική μου φίρμα ρούχων, γιατί πολλές φορές δυσκολεύομαι να βρω κάτι που θα μου άρεσε να φορέσω και συχνά σκέφτομαι δικές μου ιδέες. Παρόλα αυτά, το μεγαλύτερό μου όνειρο είναι να επεκτείνω το ίδρυμά μου, σε εθνικό επίπεδο, για να είμαι σε θέση να βοηθώ όλο και περισσότερα παιδιά.

222

Περιέγραψε κάποιον που είχε αντίκτυπο στη ζωή σου και έχει κάνει τη διαφορά.
Ο πατέρας μου, μου δίδαξε τα πάντα στη ζωή μου, όλα όσα ξέρω. Ο πατέρας μου, μου έμαθε πώς να τρέχω προς τα όνειρά μου και να μη σταματώ ποτέ. Αυτά που μου δίδαξε, με έκαναν να συνειδητοποιήσω πως έχω ταλέντο, είμαι ένας όμορφος άνθρωπος και ο κόσμος με αγαπά. Με δίδαξε για τη δύναμη, αλλά και μου το απέδειξε με το πιο υψηλό επίπεδο. Εργάστηκε σκληρά. Για τον πατέρα μου, η μόρφωση ήταν το πιο σημαντικό πράγμα που μου ενστάλαξε μέσα μου. Η μόρφωση ήταν πάντοτε η προτεραιότητά του και συνέχιζε να μελετά, ακόμα και την τελευταία μέρα της ζωής του.

Αν μπορούσες να αλλάξεις ένα πράγμα στον κόσμο, τι θα ήταν;
Να παρέχεται ιατρική περίθαλψη στα παιδιά όλου του κόσμου, επιτρέποντάς τους μια πιο υγιή ζωή, για να μπορούν να επικεντρωθούν στη μόρφωση και να στοχεύουν προς ένα καλύτερο μέλλον.

Ποια είναι η καλύτερη συμβουλή που θα έδινες σε κάποιον;
Η καλύτερη συμβουλή που θα έδινα είναι η εκτίμηση για τη μόρφωση. Η μόρφωση είναι ο καλύτερος τρόπος για να ξεφύγει κανείς από δυσάρεστες καταστάσεις και να πετύχει στη ζωή του. Τα πάντα μπορεί να χαθούν από τη ζωή, όμως η μόρφωση, το μυαλό, η εξυπνάδα και οι γνώσεις σας, ποτέ δεν χάνονται. Είναι μέσω της μόρφωσης που θα επικρατήσεις για πάντα. Μια άλλη συμβουλή είναι να βρείτε το πάθος σας, τον σκοπό της ζωής σας γιατί αυτό θα σας προσφέρει πάντα ευκαιρίες και θα σας ωθεί. Βρείτε αυτό που αγαπάτε και κάντε το με υπερβολή.

Περίγραψε την πιο περήφανη στιγμή της ζωής σου.
Είμαι πολύ συναισθηματικό άτομο. Η κάθε στιγμή της ζωής μου έχει αξία και την εκτιμώ. Ωστόσο ορισμένες από τις πιο περήφανες στιγμές μου ήταν: η μέρα της αποφοίτησής μου από το Πανεπιστήμιο και κέρδισα το ρόλο Mzanzi Magci, όταν κέρδισα το πρώτο βραβείο στην υποκριτική και όταν κατάφερα να δημιουργήσω το ίδρυμά μου.

Εργάζεσαι με την Οργάνωση CHOC. Περίγραψε το δρόμο που σε οδήγησε σε αυτή τη συγκεκριμένη φιλανθρωπία.
Αυτό που με οδήγησε να συνεργαστώ με τη CHOC, ήταν το γεγονός πως η εστίασή τους είναι στα παιδιά με καρκίνο. Είμαι παθιασμένη με τα παιδιά. Θέλω να τα καλλιεργώ και να τα βοηθώ να αναπτυχθούν. Θέλω να βεβαιωθώ πως το μέλλον τους είναι εξασφαλισμένο και ότι θα έχουν την ευκαιρία να πετύχουν στη ζωή τους. Έχασα τον πατέρα μου από καρκίνο. Όλα έγιναν τόσο γρήγορα, που μέχρι να καταλάβουμε τι έγινε, έφυγε από τη ζωή. Στο μυαλό μου πάντα σκέφτομαι «τι θα ήταν το αποτέλεσμα, αν το είχαμε ανακαλύψει νωρίτερα». Ο πατέρας μου θα ήταν ακόμη μαζί μας σήμερα. Μέσα από αυτή την εμπειρία και βλέποντάς τον να φεύγει, δεν μπορώ να φανταστώ ένα παιδί να περνά το ίδιο. Με την έγκαιρη διάγνωση, οι πιθανότητες είναι πάντα καλύτερες. Όταν η διάγνωση γίνει στα αρχικά στάδια και η αντιμετώπιση γίνεται πιο γρήγορα, τότε έχουν την ευκαιρία για μια όμορφη και ολοκληρωμένη ζωή, δημιουργώντας περισσότερη ελπίδα για το μέλλον. Το πλεονέκτημα ιατρικής περίθαλψης στα παιδιά, τους επιτρέπει να επικεντρωθούν σε άλλα πράγματα, όπως η μόρφωση και να ζήσουν τη ζωή τους με νόημα. Τα παιδιά είναι το μέλλον μας.

33

Ποιο προϊόν ομορφιάς σε κάνει να νιώσεις αυτοπεποίθηση;
Ένα φωτεινό κραγιόν.

Ποια είναι τα αγαπημένα σας προϊόντα από την Clinique;
Τα αγαπημένα μου προϊόντα της Clinique είναι το Chubby Lash™ Fattening Mascara και η σειρά κραγιόν Pop™ lip. Η μητέρα μου χρησιμοποιεί τα προϊόντα της Clinique εδώ και χρόνια, έτσι μεγάλωσα με αυτά.

Πόσο σημαντικό είναι το makeup στη ζωή σου;
Μπορεί να φαίνεται αστείο, αλλά είναι η ζωή μου. Ως ηθοποιός πρέπει να φροντίζω την επιδερμίδα μου πριν το μακιγιάζ. Πρώτα πρέπει το δέρμα μας να είναι άψογο και το μακιγιάζ να τονίζει την ομορφιά μας. Πιστεύω στην υγιεινή διατροφή και στο άφθονο νερό για υγιή επιδερμίδα. Στο σωστό και συχνό καθαρισμό, την απολέπιση και τις μάσκες για την περιποίηση της επιδερμίδας.

Ποιος είναι ο ρόλος του μακιγιάζ για μια γυναίκα;
Τονίζει τη φυσική της ομορφιά.

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS