CELEBRITIESSHOWBIZ«24 Ώρες» στη γλώσσα των Κωφών

«24 Ώρες» στη γλώσσα των Κωφών

Μία απίστευτη, αλλά πραγματική ιστορία αγάπης δύο εκ γενετής κωφών, του Ηρακλή και της Τροοδίας, φέρνει απόψε στις 9.15μ.μ. στο φως η εκπομπή του Alpha Κύπρου.

Ο δημοσιογράφος Κωνσταντίνος Κωνσταντίνου συναντά τους γονείς της Ιφιγένειας Ηρακλέους, η οποία παρουσιάζει στον Alpha Κύπρου το δελτίο ειδήσεων στη νοηματική, σ’ ένα αλλιώτικο επεισόδιο. Ζούμε μαζί τους και μέσω της νοηματικής μάς διδάσκουν πολλά μαθήματα ζωής, σε σχέση με τη δύναμη της αγάπης, τον κοινωνικό αποκλεισμό και το δικαίωμα στις ίσες ευκαιρίες.


Ο Ηρακλής και η Τροοδία ερωτεύτηκαν στη Σχολή Κωφών στη Μόρφου, αλλά η τουρκική εισβολή του 1974 χώρισε τους δρόμους τους και όταν ξανασυναντήθηκαν, ο οικογενειακός τους περίγυρος δεν ήθελε να προχωρήσει η σχέση τους. Πώς, τελικά, κατάφεραν να παντρευτούν, κόντρα σε κάθε εμπόδιο; Ποιες αντικειμενικές δυσκολίες είχαν τα δύο υγιέστατα παιδιά τους; Τόσο οι πρωταγωνιστές όσο και τα παιδιά και τα εγγόνια τους ετοιμάζονται να αναφερθούν σε στιγμές από τη ζωή των κωφών, που μόνο θαυμασμό μπορούν να προκαλέσουν.

Η Ιφιγένεια μιλά για πρώτη φορά, μπροστά στην κάμερα, για τον πατέρα και τη μητέρα της, μεταφέροντας για λίγο τους τηλεθεατές στον κόσμο των κωφών και αποκαλύπτοντας πληροφορίες που δεν μπορεί να φανταστεί ο ανθρώπινος νους. Θυμάται, επίσης, τα παιδικά της χρόνια, τις δυσκολίες που είχε ως παιδί μεγαλώνοντας με δύο γονείς κωφούς και ακολούθως την περίοδο των σπουδών της στο εξωτερικό, όταν δεν υπήρχαν κινητά τηλέφωνα και διαδίκτυο.

H γνωριμία του Ηρακλή και της Τροοδίας μοιάζει με σενάριο ταινίας, αφού η φιλία τους διακόπηκε απότομα, λόγω της τουρκικής εισβολής, αλλά η επικοινωνία τους μέσω γραμμάτων… τους έφερε και πάλι μαζί.

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS