CELEBRITIESSHOWBIZΆγριες Μέλισσες: 10 λόγοι που σπάνε τα κοντέρ

Άγριες Μέλισσες: 10 λόγοι που σπάνε τα κοντέρ

Από πλευράς ποιότητας, ηθοποιών, σεναρίου και σκηνοθεσίας αποδεικνύεται ότι η νέα δραματική σειρά εποχής του ΑΝΤ1 ήρθε κόντρα στα τηλεπαιχνίδια και στα ριάλιτι μουσικής. Μπορεί η μυθοπλασία να ανθεί στην ελληνική τηλεόραση όταν αυτή όμως καταργεί τα τετριμμένα τότε γεννάται το ερώτημα: Είναι οι «Άγριες Μέλισσες» το νέο «Νησί»;

1. Η συγκλονιστική ερμηνεία της Μαρίας Κίτσου στο ρόλο της Ελένης Σταμίρη. Είναι ο «βράχος» της οικογένειας, δυναμική, αυστηρή και δίκαιη. Από νωρίς έμαθε να κρύβει τον ευαίσθητο χαρακτήρα της και να δείχνει δυνατή μπροστά στις αδελφές της. Σε μια άλλη εποχή ίσως να τη χαρακτήριζαν φεμινίστρια και επαναστάτρια, αφού δεν φοβάται να τα βάλει με τους άντρες και να αμφισβητεί ανοιχτά τον τρόπο με τον οποίο φέρονται σε μια κλειστή κοινωνία. Μετά το θάνατο του πατέρα της γίνεται ο «άντρας» της οικογένειας με μοναδική της έγνοια τις δύο μικρότερες αδελφές της.

2. Πρόκειται για μια υπερπαραγωγή για τα ελληνικά δεδομένα, η οποία στοίχισε στον τηλεοπτικό σταθμό 6 εκατ. ευρώ. Κοστούμια, μια πλειάδα εξαιρετικών ηθοποιών κι εξωτερικά γυρίσματα συνθέτουν την πλοκή της ιστορίας.

3. Η σειρά κατάφερε σε μικρό χρονικό διάστημα να γίνει talk of the town σε όλες τις ηλικίες. Παρόλο που ο ΑΝΤ1 Κύπρου τη χαντακώνει με την ώρα μετάδοσής της, οι φανατικοί του είδους κατάφεραν να την εντοπίσουν και να της χαρίσουν τη θέση που της ταιριάζει.

4. Το σενάριο της Μελίνας Τσαμπάνη είναι ένα εξαιρετικό δείγμα κοινωνικής ηθογραφίας με άρτια μυθιστορηματικά στοιχεία που συνδυάζονται αρμονικά με τις απαιτήσεις της τηλεοπτικής δραματουργίας.

 

5. Μπορεί το τηλεοπτικό κοινό να έκλαψε με το θάνατο του Ανδρέα Κωνσταντίνου στις αρχές της σειράς και το twitter να γέμισε με σχόλια τύπου «σε πέθαναν στο “Τελευταίο Σημείωμα”, σε πεθαίνουν και στις #AgriesMelisses από το πρώτο επεισόδιο. Αμαρτία, αγόρι μου», όμως ο Δημήτρης Γκοτσόπουλος στο ρόλο του Λάμπρου και ο Γιάννης Στάνκογλου σε εκείνον του Θωμά Κυπραίου αρκούν για να αποζημιώσουν το γυναικείο κοινό.

6. Η εξαιρετική σκηνοθεσία του Λευτέρη Χαρίτου, ο οποίος επέλεξε η σειρά να απαρτίζεται από πολλά εξωτερικά γυρίσματα που αποτυπώνουν πιστά την αγροτική ζωή στην ύπαιθρο στα τέλη της δεκαετίας του 1950.

7. Η ερμηνεία της Έλλης Τρίγγου στο ρόλο της Ασημίνας, της μεσαίας αδελφής Σταμίρη, που είναι η μεγάλη καρδιά της οικογένειας. Πρόκειται για ένα γλυκό, θετικό και φωτεινό πλάσμα.

8. Το πασίγνωστο και ξεχωριστό τραγούδι των τίτλων «Μέλισσες» με τη φωνή της Φωτεινής Βελεσιώτου, σε στίχους Ελένης Φωτάκη και μουσική Γιώργου Καζαντζή, που έχει συμπεριληφθεί στον δίσκο του 2008 «Ίσαλος Γραμμή».

9. Γιατί κλείσαμε για λίγο το Netflix και επιστρέψαμε στη θέαση μιας ελληνικής σειράς. Και νιώσαμε επιτέλους ότι γίνονται πράγματα και ότι αξίζουμε κάτι καλύτερο από trashy ριάλιτι προγράμματα.

10. Γιατί οι «Άγριες Μέλισσες» είναι το θεσσαλικό «Game of Thrones».

Πηγή: neaselida.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS