CELEBRITIESSHOWBIZΑυτή είναι η νέα σειρά που έρχεται στην κυπριακή τηλεόραση

Αυτή είναι η νέα σειρά που έρχεται στην κυπριακή τηλεόραση

Μετά την υπογραφή τηλεοπτικού συμφώνουν συμβίωσης, ΡΙΚ και ΕΡΤ θέτουν επί τάπητος όλα όσα έχουν υποσχεθεί ο ένας στον άλλο και προχωρούν στην υλοποίηση της πρώτης συμπαραγωγής τους.

Του Κωνσταντίνου Χάμπαλη

Μετά τα ιδιωτικά κανάλια και η ΕΡΤ μπαίνει σιγά σιγά στο παιχνίδι της ψυχαγωγίας, εξετάζοντας προτάσεις για τηλεοπτικές σειρές που φτάνουν καθημερινά στα γραφεία της κρατικής τηλεόρασης από κάθε γωνιά της Ελλάδος, προκειμένου να υλοποιηθούν μέσα στη σεζόν. Μεταξύ τους και η πρόταση για τη δημιουργία ενός σίριαλ, το οποίο θα βασιστεί σε βιβλίο του γνωστού Έλληνα λογοτέχνη Νίκου Τσιφόρου. Μία παραγωγή, η οποία θα είναι συμπαραγωγή με τη δημόσια τηλεόραση της Κύπρου μετά το μνημόνιο συνεργασίας που υπέγραψαν οι ηγεσίες στις 10 Οκτωβρίου 2016.

Τίτλος της σειράς «Μίλων Φιρίκης». Ο κεντρικός ήρωας της ιστορίας συστήνεται στο κοινό ως «ξάδελφος του Τζέιμς Μποντ» ή αλλιώς «Μυστικός Πράκτωρ χωρίς 008». Πρόκειται για έναν κοσμοπολίτη γοητευτικό άντρα, ο οποίος γνωρίζει πολλές ξένες γλώσσες και έχει μεγάλη επιτυχία στις γυναίκες. Με λίγα λόγια ο «ξάδελφος του 007», τον οποίο θα υποδυθεί πιθανότατα ο Κλέων Γρηγοριάδης, διαθέτει όλα τα στοιχεία που χρειάζονται ώστε να εξελιχθεί σε έναν δημοφιλή τηλεοπτικό ήρωα και να καθηλώσει το κοινό μπροστά στη μικρή οθόνη.

Η πλοκή
Η υπόθεση θέλει τον πρωταγωνιστή να φτάνει στην Ελλάδα, για να βοηθήσει με το αζημίωτο μια ομάδα Γερμανών σε μια ύποπτη υπόθεσή τους. Όμως στην πορεία η αγάπη του για την πατρίδα θα υπερισχύσει και θα τον κάνει να τους καταδώσει στην Αστυνομία, κερδίζοντας έτσι τον τίτλο του μυστικού πράκτορα. Οι ιθύνοντες της παραγωγής βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο συζητήσεων με τον Κλέωνα Γρηγοριάδη και είναι θέμα χρόνου να παρθούν οι τελικές αποφάσεις και να πέσουν οι υπογραφές της συμφωνίας.Ο ρόλος του πατέρα του «Μίλωνα Φιρίκη» έχει προταθεί στον Ηλία Λογοθέτη, έναν αξιόλογο ηθοποιό του θεάτρου που έχουμε να δούμε καιρό στη μικρή οθόνη.

Το βιβλίο

Ο Τσιφόρος μας παρουσιάζει τον Έλληνα ξάδελφο του Τζέιμς Μποντ, τον κοσμοπολίτη Μίλωνα Φιρίκη.
Ιδού, ήδη στην πρώτη σελίδα της αφήγησης, πώς μας εξηγεί τη γενεαλογία του ήρωά του. «Ο πατέρας του Μίλωνος Φιρίκη λεγόταν Θράσος. “Τρασός” διεθνώς και διετέλεσε επί πολλά χρόνια πρόξενος στο εξωτερικό. Ήταν άνθρωπος έξυπνος, νόστιμος, ευκίνητος, κόλακας και κλέφτης, είχε δηλαδή όλα τα προσόντα να κάνει καριέρα στο διπλωματικό σώμα…». Ο διπλωμάτης Θράσος θα παντρευτεί την πλούσια και σνομπ Αλεξανδρινή Νόρα και θα γεννηθεί ο μονογενής Μίλων. Τα πόστα του πατέρα του θα τον φέρουν από την Αίγυπτο στην Ιαπωνία κι από εκεί σε διάφορες πόλεις της Ευρώπης. Θα γίνει λοιπόν ένας υπέροχος κοσμοπολίτης, που ξέρει εφτά ξένες γλώσσες, παίζει χαρτιά, διακρίνεται σ’ όλα τα σπορ της μόδας, πίνει γαλόνια αλκοόλ χωρίς να μεθάει ποτέ, οδηγεί ακριβά αυτοκίνητα κι έχει μεγάλη επιτυχία στις γυναίκες. Στην Ελλάδα θα βρεθεί για πρώτη φορά στη ζωή του, όταν μια ομάδα Γερμανών τον προσεγγίζει για να τους βοηθήσει, με το αζημίωτο, σε μια ύποπτη υπόθεσή τους. Η φιλοπατρία του νεαρού Μίλωνα ξυπνά, καταδίδει τους Γερμανούς στην ελληνική αστυνομία και ξεκινά την καριέρα του ως μυστικός πράκτορας.Το υπέροχο μ’ αυτόν τον ήρωα του Τσιφόρου είναι πως παίρνει το κλισέ του Τζέιμς Μποντ και το προσαρμόζει στα ελληνικά δεδομένα, του δίνει ελληνικό χρώμα, ελληνικές ατάκες και τον κάνει απόλυτα πιστευτό. Ο Μίλων Φιρίκης όμως αυτοσαρκάζεται κι αυτοαναιρείται σε κάθε σελίδα του έργου. Ήδη η επιλογή του ονόματός του δείχνει τη φανερή πρόθεση του δημιουργού του να μην παίρνει και στα πολύ σοβαρά τις περιπέτειες του πράκτορα 8. Σε καμία όμως περίπτωση δεν τον κάνει αστείο ή ακόμα χειρότερα, γελοίο. Ο Μίλων παραμένει πειστικότατος στις σκηνές δράσης, γοητευτικότατος στις επαφές του με τις γυναίκες.

Το ΡΙΚ στην ΕΡΤ

Το ΡΙΚ, απέστειλε την περασμένη βδομάδα κλιμάκιο στην ΕΡΤ για να συζητήσουν τις λεπτομέρειες που θα πραγματοποιηθεί η σειρά όπως επίσης και άλλα θέματα που άπτονται της συνεργασίας που υπέγραψαν οι δυο δημόσιεςτηλεοράσεις τον περασμένο Οκτώβριο. Με επικεφαλής την Εύη Παπαμιχαήλ και τον σκηνοθέτη Κλείτο Κλείτου, τέθηκαν επί τάπητος τόσο το κόστος όσο και η διαδικασία που θα ακολουθηθεί για τα γυρίσματακαι τον τόπο διεξαγωγής τους όπως επίσης και προτάσεις για τους ηθοποιούς που θα ενσαρκώνουν τους πρωταγωνιστικούς ρόλους. Να σημειώσουμε ότι το μνημόνιο συνεργασίας μέσα στ’ άλλα προνοεί την ανταλλαγή προγραμμάτων όπως επίσης και την από κοινού πραγματοποίηση τηλεοπτικών παραγωγών στηριγμένων στον πλούτο της μυθιστοριογραφίας με στόχο την ανάδειξη του πολιτισμού και των κοινών επιδιώξεων.

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS