CELEBRITIESSHOWBIZCharlotte Casiraghi: Ένα γάμος, πολλές Κασσάνδρες

Charlotte Casiraghi: Ένα γάμος, πολλές Κασσάνδρες

Με μια λαμπερή τελετή, βγαλμένη από σελίδες παραμυθιού, η αεικίνητη socialite εγγονή της Grace Kelly παντρεύτηκε τον εκλεκτό της καρδιάς της. Και διέψευσε όλους εκείνους που διέδιδαν ότι (και πάλι) το έσκασε.

Από τον Κώστα Μπουρούση

Η ενδέκατη στη σειρά διαδοχής του θρόνου των Μονεγάσκων το έκανε όπως η Τζένη Μπαλατσινού. Ενώ όλοι πίστευαν ότι η σχέση της με τον Dimitri Rassam είχε περάσει στην ιστορία μέσα από έναν βελούδινο αλλά επώδυνο και για τους δύο χωρισμό στα τέλη της προηγούμενης χρονιάς, η ίδια διέψευσε τις Κασσάνδρες με τον πλέον αποστομωτικό τρόπο. Διότι, ο γάμος της το προηγούμενο Σάββατο, 1η Ιουνίου στο ηλιόλουστο Μονακό ήρθε να ανατρέψει μια κοινή πεποίθηση και στην πραγματικότητα να ξεμπροστιάσει τα tabloids που κατακυριεύουν την ενημέρωση σερβίροντας fake news με περιτύλιγμα περίσσιας αληθοφάνειας. Αλλά, αυτά είναι ψιλά γράμματα.

Άλλωστε, μετά από την τελετή που την ένωσε ενώπιον θεού, ανθρώπων και γαλαζοαίματων, με τον αγαπημένο και πατέρα του οκτώ μηνών γιου της Balthazar κανείς δεν ασχολήθηκε με τα οιονεί σκαμπανεβάσματα της σχέσης τους. Θαμπώθηκαν όλοι από τα διαμάντια του θρυλικού κολιέ της γιαγιάς της Grace Kelly, το οποίο η Casiraghi αποφάσισε να φορέσει στην ωραιότερη ημέρα της ζωής της -μέχρι την επόμενη- 63 χρόνια έπειτα από τον θρυλικό γάμο της χολιγουντιανής σταρ με τον πρίγκιπα Ρενιέ Γ. Μπορεί η 31χρονη γόνος του οίκου Grimaldi να μη γνώρισε ποτέ τη γιαγιά της, αφού εκείνη σκοτώθηκε σε αυτοκινητικό δυστύχημα τέσσερα χρόνια πριν από τη γέννησή της, ωστόσο, η Casiraghi ξύπνησε με τις στιλιστικές επιλογές, την απροσποίητη κομψότητα και την αιθέρια παρουσία της, μνήμες μιας εποχής που έχει εντυπωθεί ανεξίτηλα στο συλλογικό ασυνείδητο.

Ο γάμος της κόρης της Καρολίνα του Μονακό και του αείμνηστου Pierre Casiraghi που σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια αγώνα σκαφών στο Cap Ferrat το 1990 με τον Dimitri Rassam, γιο της Carole Bouquet και του κινηματογραφικού παραγωγού Jean-Pierre Rassam, έγινε στο παλάτι του Μονακό, ένα σκηνικό ιδανικό για ερωτευμένος και -κυρίως- απολύτως παραμυθένιο για όσους παρακολούθησαν το ευτυχές γεγονός από την κλειδαρότρυπα των όπου γης media και των κοινωνικών δικτύων.

Στην τελετή παρίσταντο η μητέρα της Casiraghi και του Rassam, ο θείος της πρίγκιπας Αλβέρτος Β’ μαζί με τη σύζυγό του πρικγίπισσα Charlene και τα δύο παιδιά τους, την πριγκίπισσα Gabriella και τον πρίγκιπα Jacques, τα αδέλφια της Andrea και Pierre καθώς και η ετεροθαλής αδελφή της Αλεξάνδρα του Ανόβερο. Εννοείται ότι από το πλευρό της επιστήθιας φίλης της δεν μπορούσε να λείπει η φωτογενής απόγονος της δυναστείας των Νιάρχων Ευγενία. Άπαντες, μαζί με τους ακόμα 300 περίπου καλεσμένους, απόλαυσαν ένα πικ-νικ αμέσως μετά το μυστήριο, στους ολάνθιστους κήπους του παλατιού, ενώ σύμφωνα με τη σχετική φημολογία, αργότερα μέσα στο καλοκαίρι το ζευγάρι θα γιορτάσει τον γάμο του με μία φαραωνικού τύπου δεξίωση, όπως αρμόζει στην καταγωγή, την τάξη και το εκλεπτυσμένο γούστο της νύφης.

Η ιστορία της Charlotte Casiraghi και του Dimitri Rassam είναι το δίχως άλλο ένα παραμύθι με ευτυχισμένο τέλος. Τουλάχιστον, αυτό μπορεί να συμπεράνει κανείς αν υπολογίσει ότι μολονότι πέρασαν από Κύκλωπες και Λαιστρυγόνες, κατάφεραν να μείνουν μαζί και ενωμένοι. Η γνωριμία τους μετρά περίπου δύο χρόνια. Και τα πράγματα στην περίπτωσή τους εξελίχθηκαν με κεκτημένη ταχύτητα.

Ήδη από την άνοιξη του 2018 όταν η γόνος των Grimaldi παρουσίασε τον αγαπημένο της στον περίφημο Χορό των Ρόδων, δηλαδή το φιλανθρωπικό γκαλά που πραγματοποιείται κάθε χρόνο στο Μονακό για τη στήριξη των σκοπών του Ιδρύματος Grace Kelly, κάποιοι μιλούσαν για έναν φλογερό έρωτα που βάδιζε ολοταχώς προς τον γάμο. Το φανταχτερό ροζ χρώματος πετράδι στο δαχτυλίδι που φορούσε η πριγκίπισσα προφανώς επιβεβαίωνε την εικασία τους.

Η πρόταση του κινηματογραφικού παραγωγού είχε γίνει λίγους μήνες νωρίτερα σε ένα ski resort των Άλπεων όπου οι δυο τους απολάμβαναν τις χειμερινές διακοπές τους. Λίγους μήνες μετά από την πρώτη επίσημη κοινή εμφάνισή τους και πολλά παπαράτσι θέματα στα περιοδικά αργότερα έγινε γνωστό ότι η Casiraghi ήταν σε ενδιαφέρουσα. Αυτή ήταν η δεύτερη εγκυμοσύνη της, αφού η -κατά το ήμισυ τουλάχιστον- γαλαζοαίματη έχει αποκτήσει έναν ακόμα γιο το 2013 από τη σχέση της με τον Γάλλο ηθοποιό Gad Elmaleh. Σε κάθε περίπτωση ο γάμος των δύο νέων που προγραμματιζόταν να λάβει χώρα στην Παντελερία, ένα μικρό νησί της Μεσογείου ανάμεσα στη Σικελία και την Τυνησία, όπου η μητέρα του γαμπρού Carole Bouquet έχει στήσει το ησυχαστήριό της, έπρεπε να περιμένει.

Αυτή η αναβολή των σχεδίων φαίνεται ότι πυροδότησε τις φήμες για τον χωρισμό του ζευγαριού, οι οποίες καλλιεργήθηκαν με τόση ένταση ώστε έφτασαν να επέχουν θέση αδιαμφισβήτητης αλήθειας πέρσι τον Δεκέμβριο, δηλαδή δύο μόλις μήνες μετά από τη γέννηση του δευτερότοκου της Casiraghi. Η ίδια προφανώς και δεν δίνει δεκάρα για όσα γράφονται ή λέγονται για εκείνη. Οι θεωρίες συνωμοσίας, άλλωστε, την κατατρέχουν από τα γεννοφάσκια της, όπως και τον οίκο των προπατόρων της. Η Casiraghi προτιμά να περνά τον χρόνο της εξασκούμενη στο αγαπημένο άθλημά της, την ιππασία, η οποία λειτούργησε καταλυτικά για τη δημιουργία μιας ισχυρής φιλίας με την Αθηνά Ωνάση, ή δίνοντας το παρών της σε σημαντικά γκαλά με ανθρωπιστικό ή περιβαλλοντικό αντίκρισμα, παρά να σπαταλά τον εαυτό της διαψεύδοντας φήμες ή διαδόσεις.

Η 31χρονη καλλονή ασκεί με θρησκευτική ευλάβεια τα κοσμικά καθήκοντά της, συμμετέχει ανελλιπώς σε fashion shows -υπήρξε παλιότερα μοντέλο, μούσα του οίκου Saint Laurent, αλλά και εξώφυλλο της γαλλικής έκδοσης της Vogue- έχει δημιουργήσει το δικό της free press για τη μόδα, την οικολογία και τη βιώσιμη ανάπτυξη ονόματι Manifesto και εντρυφά με ζέση και ενάργεια στη φιλοσοφία και την ψυχανάλυση. Πτυχιούχος του Πανεπιστημίου της Σορβόνης, η γόνος των Grimaldi ίδρυσε το 2015 το δικό της think tank ονόματι Les Rencontres Philosophiques de Monaco, έχει εκδώσει ένα ηλεκτρονικό βιβλίο μαζί με τον καθηγητή και μέντορά της Robert Maggiori, αλλά και την αλληλογραφία της με την ψυχαναλύτρια και φιλόσοφο Julia Kristeva. Προφανώς και η Casiraghi ανακαλύπτει διαρκώς νέες ερωτήσεις για την ίδια, τους άλλους και τη ζωή. Ο Dimitri Rassam φαίνεται ότι βρήκε να της δώσει κάποιες πειστικές απαντήσεις. Το θέμα είναι πότε και εάν θα έχουν ημερομηνία λήξης.

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS