CELEBRITIESSHOWBIZCristianο Ronaldο: Γιατί όλοι συζητάνε γι’ αυτόν;

Cristianο Ronaldο: Γιατί όλοι συζητάνε γι’ αυτόν;

Φεύγει ή μένει στη Real Madrid; Αυτό το ερώτημα κρατάει άγρυπνο -εκτός από τους οπαδούς των «μερένχες»- όλο τον αθλητικό Τύπο, σε όλο τον κόσμο. Τον αποθεώνουν, τον βρίζουν, παραπέμπεται στη δικαιοσύνη με κατηγορίες για φοροδιαφυγή, ενώ φουντώνουν φήμες πως απέκτησε δίδυμα (!). Επιτέλους, τι συμβαίνει με τον Cristiano;

Της Κάλλιας Καστάνη

Ποιος είναι ο καλύτερος παίκτης στον κόσμο, o Cristiano Ronaldo ή ο Lionel Messi; Αυτή είναι η ερώτηση που κάνουν ξανά και ξανά, με κάθε ευκαιρία τα αθλητικά media. Πριν από λίγες μέρες, μετά την κατάκτηση του Champions League από τη Real Madrid ο τεράστιος Pelé, αποφάνθηκε πως ο Cristiano αξίζει να κερδίσει ακόμα μια «Χρυσή Μπάλα» (σ.σ. Έχει ήδη τέσσερις και τέσσερα «Χρυσά Παπούτσια». Και αμέτρητα ρεκόρ – π.χ. μόλις πρόσφατα έγινε ο πρώτος ποδοσφαιριστής στην ιστορία του Champions League που έχει σκοράρει σε τρεις διαφορετικούς τελικούς!). «Είχα την ευκαιρία να του δώσω το τρόπαιο πριν από δύο χρόνια. Δεν υπάρχει αμφιβολία, πιστεύω ότι σήμερα δεν υπάρχει καμία απολύτως αμφιβολία, ότι ο Cristiano είναι ο καλύτερος παίκτης, ο καλύτερος σκόρερ και ο καλύτερος επιθετικός», δήλωσε χαρακτηριστικά ο «θρύλος» του παγκόσμιου ποδοσφαίρου, σε συνέντευξή του στην ισπανική AS.

Ο Cristiano Ronaldo δεν έκρυψε ποτέ πως συμμερίζεται απόλυτα αυτή την άποψη. Η ακλόνητη πίστη του στον εαυτό του -και ο αυθάδης τρόπος με τον οποίο συνηθίζει την εκφράζει- είναι που κάνει τις ισπανικές και τις ξένες εφημερίδες να τον αποκαλούν «αλαζόνα, ματαιόδοξο, φριχτά εγωμανή». Όχι ότι αυτό τον πτοεί. «Υπάρχει κόσμος που με μισεί, που λέει ότι είμαι αλαζόνας ή ματαιόδοξος, ή το ένα ή το άλλο», απαντάει και σηκώνει τους ώμους με συγκατάβαση. «Η αλαζονεία είναι μέρος της επιτυχίας μου. Φτιάχτηκα για να είμαι ο καλύτερος. Πηγαίνω κάθε βράδυ στο κρεβάτι μου με τη συνείδησή μου καθαρή και κοιμάμαι καλά. Δέχομαι καλά την πίεση, εξαιτίας της δύσκολης ζωής που πέρασα. Θέλω να ζήσω σαν βασιλιάς. Θα το απολαύσω περισσότερο όταν τελειώσω την καριέρα μου, όταν θα έχω περισσότερο χρόνο να κάνω πράγματα που μου αρέσουν».

Πρόσφατα, πάντως, αφιερώνοντας την κατάκτηση του Champions League στους οπαδούς της Real Madrid «για τη στήριξή τους σε αυτή την πορεία», άφησε να φανεί μια μικρή δυσαρέσκεια για τις κριτικές που δέχεται: «Δεν μου αρέσει και δεν καταλαβαίνω γιατί με έχουν αποδοκιμάσει ορισμένοι».

Υπό αυτό το πρίσμα είναι εύκολο (ίσως; πιθανόν;) να καταλάβει κανείς την απόφαση του «CR7», να φύγει από τη Real. Για έναν, οποιονδήποτε άλλο αθλητή, το συμβόλαιο των 95.000.000 ευρώ σε έναν από τους μεγαλύτερους ευρωπαϊκούς συλλόγους, οι τίτλοι, τα τρόπαια, θα ήταν αρκετά. Αλλά όχι για τον Cristiano Ronaldo.

To «κλειδί» της αποχώρησης του Cristiano βρίσκεται, πιστεύουν πολλοί, στην απόφαση του Εισαγγελέα της Μαδρίτης να του ασκήσει δίωξη για φοροδιαφυγή. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο των ισπανικών αρχών, φαίνεται ότι ο Ronaldo δημιούργησε το 2010 μία επιχειρηματική δομή με σκοπό να αποκρύψει έσοδα, τα οποία προέρχονταν από την εκμετάλλευση των δικαιωμάτων της εικόνας του. Έτσι, το διάστημα μεταξύ 2011 και 2014, φέρεται να χρησιμοποίησε διάφορους φορολογικούς «παραδείσους», όπως τα Virgin Islands, για να αποκρύψει εισοδήματα 14.768.897 ευρώ. Σε περίπτωση που κριθεί ένοχος, ο 31χρονος επιθετικός κινδυνεύει με ποινή φυλάκισης από 2-6 έτη, με αναστολή.

Ο Cristiano, φυσικά, τα αρνείται όλα. «Η «συνείδηση είναι καθαρή, αδερφέ», ήταν η λακωνική του απάντηση σε δημοσιογράφο του «Deportes Cuatro». Μια μέρα αργότερα έκανε μια ανάρτηση στο Instagram στο ίδιος ύφος. «Μερικές φορές η καλύτερη απάντηση είναι να μένεις σιωπηλός», έγραψε ο παίκτης, συνοδεύοντας το μήνυμα με μία φωτογραφία του, με τη στολή της Εθνικής Πορτογαλίας, στην οποία έχει βάλει το δάχτυλο μπροστά από το στόμα. Το μήνυμα ήταν εύγλωττο: Σιωπή.

Στα παρασκήνια αυτού του «θεάτρου» για τις κάμερες, το σκηνικό αλλάζει. Ο Cristiano φέρεται να είναι έξαλλος με τις ισπανικές αρχές και διεμήνυσε, λένε, στον προπονητή του, Ζinedine Zidane, πως δεν έχει σκοπό να ξαναπατήσει το πόδι του στη Real ή σε μια χώρα, όπου «ο Τύπος, ο κόσμος, όλοι, με αντιμετωπίζουν λες και είμαι κοινός εγκληματίας».

Θα μπορούσε η ακριβότερη μετεγγραφή στην ποδοσφαιρική ιστορία, να οφείλεται σε ένα καπρίτσιο, ενός ανθρώπου με σύνδρομο μεγαλείου; Διόλου απίθανο, ιδίως αν σκεφτεί κανείς πως ήδη οργιάζουν τα δημοσιεύματα του ξένου Τύπου που θέλουν, τουλάχιστον δύο ομάδες, τη Manchester United και την Paris Saint Germain, να ρίχνουν «χρυσάφι» στα πόδια του Πορτογάλου άσου, για να τον δελεάσουν. Αυτή τη στιγμή, τα ποσά κυμαίνονται από 100 έως 200 εκατομμύρια ευρώ και η μπάνκα δέχεται ακόμα πονταρίσματα…

ΠΑΤΕΡΑΣ Ή ΒΙΑΣΤΗΣ;

Μέσα στη σκόνη των ημερών, ήρθε να προστεθεί ακόμα μια «περίεργη» είδηση. Σύμφωνα με τον SIC, έναν πορτογαλικό τηλεοπτικό σταθμό, ο Cristiano έγινε ξανά πατέρας (!) – λέγεται (αν και δεν επιβεβαιώνεται επίσημα) πως ο Πορτογάλος σταρ απέκτησε δίδυμα, ένα αγοράκι κι ένα κοριτσάκι, που ακούνε στα ονόματα Eva και Μatteo. Στον χορό, μπήκε και η πορτογαλική εφημερίδα «Correio da Manha» η οποία υποστήριξε πως επικοινώνησε με φίλο της οικογένειας, ο οποίος δήλωσε ότι τα «μωρά είναι μια χαρά» και πως ο «CR7» θα «τα συναντήσει πολύ γρήγορα, όσο πιο γρήγορα επιτρέψει ο γιατρός» (σ.σ. Η ίδια εφημερίδα, πάντως, ισχυρίζεται πως και η νυν σύντροφος του Cristiano, η Georgina Rodriguez, είναι επίσης έγκυος…).

Αν είναι αλήθεια, δεν θα είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει. Το 2010, ο Ronaldo είχε κάνει γνωστό, μέσω της σελίδας του στο Facebook, πως αναλαμβάνει την πλήρη κηδεμονία του νεογέννητου γιου του, Cristiano Ronaldo Jr. – ενός μικρού, όμορφου, μελαχρινού μωρού, που του έμοιαζε απελπιστικά. Η μητέρα του Cristianinho (στον οποίο ο Cristiano έχει τρελή αδυναμία, την οποία εκδηλώνει με κάθε ευκαιρία) δεν εμφανίστηκε ποτέ στο προσκήνιο. Μέχρι σήμερα, η ταυτότητά της παραμένει άγνωστη, δίνοντας πλούσια τροφή στον Τύπο για εικασίες, σχόλια και κάθε είδους τερατώδη σενάρια (Όπως π.χ. ότι είναι μια άγνωστη Αμερικανίδα, με την οποία ο Cristiano είχε μια σχέση μιας νύχτας ή ότι ο άσος της Real είχε πληρώσει μια άγνωστη γυναίκα για να κυοφορήσει το παιδί του κλπ.). Αλλά πόσες φορές μπορεί να επαναληφθεί το ίδιο σενάριο; Και πώς εξηγείται η περίεργη «συνήθεια» του ποδοσφαιριστή να μην αποκτά παιδιά από τις νόμιμες συντρόφους του;

Παρά τα όσα ακούγονται κατά καιρούς (πως τάχα είναι «gay in the closet»), o Ronaldo, είχε -και έχει ακόμα- μια ομιχλώδη, ταραγμένη ερωτική ζωή, σπαρμένη με ροζ μικροσκανδαλάκια. Το 2005, είχε συλληφθεί από τις βρετανικές αρχές, κατηγορούμενος για τον βιασμό μιας γυναίκας στο Λονδίνο. Στο δικαστήριο, η κατηγορία κατέπεσε. Το 2007, όταν ήταν ακόμα στη Μanchester, το όνομά του είχε εμφανιστεί σε δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για «όργια ποδοσφαιριστών με μοντέλα» στο σπίτι του και το 2008, σε ένα ταξίδι του στη Ρώμη, οι εφημερίδες τον είχαν συλλάβει να «ξεφαντώνει» σε στριπτιζάδικα, με πληρωμένες συνοδούς. Και μόλις, τον περασμένο Απρίλιο, το περιοδικό Der Spiegel, επικαλούμενο στοιχεία από τα Football Leaks, τον ενέπλεξε σε νέο σεξουαλικό έγκλημα.

Σύμφωνα με την ηλεκτρονική έκδοση του γερμανικού περιοδικού, ο «σούπερ-σταρ» της Real άσκησε σεξουαλική βία σε 25χρονη, η οποία ήταν προσκεκλημένη του σε πάρτι που διοργάνωσε το καλοκαίρι του 2009 στο «Palms Place Hotel» του Λας Βέγκας, αφού την οδήγησε στη σουίτα του. Το δημοσίευμα υποστήριζε ότι η κοπέλα, που τραυματίστηκε από την επίθεση του διάσημου Πορτογάλου ποδοσφαιριστή, προέβη σε εξασέλιδη καταγγελία εναντίον του – την οποία απέσυρε μερικούς μήνες αργότερα, έναντι ενός «αλμυρού» ποσού, που πλησίαζε τα 400.000 ευρώ.

Φοροφυγάς, τρυφερός πατέρας, βιαστής, τέρας και ντίβα. Όλες αυτές οι φήμες, οι εικασίες, τα σενάρια, ο κουρνιαχτός, συνθέτουν ένα περίεργο σκηνικό, στη μέση ενός χορού εκατομμυρίων – στο κέντρο του, ποζάρει, μισός αληθινός, μισός ψεύτικος, απατηλός, σαν μυθιστορηματικός ήρωας, ο Cristiano Ronaldo. Ένας άντρας, μ’ ένα ταλέντο, που απλώς θέλει να είναι πρώτος.

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS