CELEBRITIESSHOWBIZGeorge Clooney – Amal Alamuddin: Xωρίζουν ή οχι;

George Clooney – Amal Alamuddin: Xωρίζουν ή οχι;

Θεωρητικά, είναι το «τέλειο ζευγάρι»: όμορφοι, καλοζωισμένοι, κομψοί, πετυχημένοι και glamorous, δύο σταρ -ο καθένας στο πεδίο του- με ανθρωπιστικές ανησυχίες και ακτιβιστική δράση. Φήμες, θέλουν τον γάμο τους να «κρέμεται από μια κλωστή». Πάλι. Βλέπετε, οι Clooneys παραείναι καλοί για να είναι αληθινοί…

Της Κάλλιας Καστάνη

Μέχρι σήμερα, στα δυο χρόνια του γάμου τους, τα tabloids τους έχουν χωρίσει τρεις ή τέσσερις φορές – στους τρεις μήνες, στους έξι μήνες, μετά την πρώτη επέτειό τους. Η προτελευταία, ήταν φέτος το καλοκαίρι, οπότε, υποτίθεται, ο γάμος τους κλυδωνιζόταν από την «στενή» σχέση του George, με τo υπερ-μοντέλο Cindy Crawford. H οποία, παρεμπιπτόντως, είναι -εκτός από παλιά, καλή φίλη του- και σύζυγος του συνεταίρου του, Randy Gerber.

Aν το θέμα των gossip στηλών δεν είναι το διαζύγιο, θα είναι η ανορεξία (σ.σ. η Amal υποτίθεται πάσχει από μια μυστηριώδη, ανίατη αρρώστια ή από θλίψη κι έχει αδυνατίσει σε σημείο που να μη θυμίζει τον παλιό, χαρούμενο, στιλάτο, εαυτό της). Ή, εναλλακτικά, τα πρώτα σημάδια μιας εγκυμοσύνης. Αλλά, το διαζύγιο τα κερδίζει όλα, είναι με διαφορά το καλύτερο και πιο εμπορικό cover story – στο κάτω-κάτω, η δική τους «περίπτωση» ήταν από την αρχή ένα αμφιλεγόμενο «στοίχημα» (σ.σ. Τι δουλειά είχαν μαζί αυτοί οι δύο, φαινομενικά, αταίριαστοι άνθρωποι; Ο γάμος τους ήταν γάμος αληθινός ή κόλπο  δημοσιότητας; Μήπως ο George ήθελε απλώς να έχει δίπλα του την ιδανική γυναίκα-αξεσουάρ στην πορεία του προς τον Λευκό Οίκο; Κι αν όχι, πόσο θα άντεχε αυτός ο μουρντάρης, επιπόλαιος πρόεδρος του παλιού, χολιγουντιανού «bachelors’ club», «πιασμένος» στη φάκα της μονογαμίας;).

Το πιο πρόσφατο «χτύπημα», ήταν ένα εξώφυλλο του αμερικάνικου ΟΚ!, στις αρχές Δεκεμβρίου, που ήρθε να προσθέσει το διαζύγιο Clooney-Alamuddin, στη μακριά λίστα χωρισμών του «καταραμένου» 2016. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο γάμος του ζευγαριού, «κρέμεται από μια κλωστή» – εξ ου και τους τελευταίους τρεις μήνες έχουν αραιώσει αισθητά τις δημόσιες εμφανίσεις τους. Η ένταση και οι μικροδιαφωνίες έχουν αφήσει τα σημάδια τους στη σχέση τους, κάτι που ήταν φανερό και στην τελευταία τους εμφάνιση, στο Φεστιβάλ των Καννών, την περασμένη άνοιξη (Τότε που, το Enquirer είχε «ξεσκεπάσει» την «παράνομη σχέση» του Clooney και της Julia Roberts!). Παρότι αγαπιούνται βαθιά, ο George και η Amal κατάλαβαν με τον καιρό πως είναι «δυο άνθρωποι που θέλουν τελείως διαφορετικά πράγματα από τη ζωή τους». Ξεκινώντας από τη δημιουργία οικογένειας – το ρεπορτάζ επιμένει πως η Amal είναι συντετριμμένη γιατί ο άντρας της, παρά τις αρχικές δεσμεύσεις του, είναι πλέον αντίθετος στην ιδέα να αποκτήσουν παιδιά. Εκείνη, λένε, δεν βλέπει την ώρα να μετακομίσουν στην Αγγλία, ενώ εκείνος δεν φαίνεται διατεθειμένος να αφήσει το Λος Άντζελες. Κι επιπλέον, η Amal αποδοκιμάζει τις πλαστικές του και το άγχος του για νιότη, ενώ ο George είναι δυσαρεστημένος από τις διαρκείς απουσίες της, τη δίψα της γυναίκας του για «μεγάλη ζωή» και τις τεράστιες σπατάλες της. Το διαζύγιο -σύμφωνα με το ρεπορτάζ- είναι μονόδρομος. Στενός και ιδιαίτερα δαπανηρός για τον ηθοποιό, ο οποίος θα κληθεί να καταβάλει περισσότερα από 300 εκατομμύρια δολάρια ως αντίτιμο για την ελευθερία του (σ.σ. η Amal διεκδικεί σημαντικό μέρος της περιουσίας του, καθώς και την ονειρική βίλα του στη λίμνη Κόμο). Στο τέλος, φήμες για την ύπαρξη ενός τρίτου προσώπου τρυπώνουν ύπουλα στην ιστορία, σαν το φίδι στον Παράδεισο. Που στην περίπτωση των Clooneys, θα αποδειχτεί, λένε, μόνο ένα παραμύθι. Ωραίο, χολιγουντιανό και σύντομο.

ΕΝΑ ΑΤΑΙΡΙΑΣΤΟ ΖΕΥΓΑΡΙ

Τον Σεπτέμβριο του 2014, λίγο πριν τον μυθικό γάμο τους, στη Βενετία, το -γνωστό για τις φεμινιστικές του απόψεις- site the business woman media.com κάλυψε το θέμα με τον τίτλο: «Η διεθνώς καταξιωμένη δικηγόρος Amal Alamuddin παντρεύεται έναν ηθοποιό! Λέγεται George Clooney, είναι μάλλον καλή περίπτωση. Ελπίζουμε πως δεν θα την εμποδίσει να κατακτήσει τον κόσμο. Κατά τη γνώμη μας, αυτός ο τύπος έκανε την τύχη του».

Περιέργως, το site δεν λέει τίποτα διαφορετικό από τον ίδιο τον Clooney, ο οποίος από τότε που γνώρισε την Amal, δεν έχει σταματήσει να φωνάζει σε όλους τους τόνους, πόσο περήφανος είναι για τη σύντροφό του, που είναι -λέει- πιο έξυπνη από κείνον, ικανή,  πετυχημένη, άνθρωπος με ευαισθησίες, εξαιρετική αίσθηση του γούστου και, εν γένει, one of a kind. Μόλις τον περασμένο Μάιο, ο ηθοποιός δήλωσε στο περιοδικό Εsquire: «Ποτέ δεν έχω υπάρξει πιο ευτυχισμένος σε μια σχέση, ούτε κατά διάνοια. Στα 52 μου, βρήκα τον έρωτα της ζωής μου και είμαι πραγματικά ευτυχισμένος».

Ο George διέσχισε 52 χρόνια της ζωής του σαν χαρωπός και αμετανόητος εργένης – ή, κατά μια άλλη εκδοχή, σαν ένας έξυπνος, βαθιά ρομαντικός άντρας που περίμενε μια «εξαιρετική γυναίκα». Όταν γνώρισε την Amal το φθινόπωρο του 2013, σε κάποιο φιλανθρωπικό δείπνο, στην Ιταλία, αισθάνθηκε αμέσως πως την είχε βρει. «Και τότε αναρωτήθηκα, αν θα είχα ποτέ την ευκαιρία να της ζητήσω να βγούμε ραντεβού. Και να δεχθεί».

Χρειάστηκε να το ζητήσει πολλές φορές. Τις δύο πρώτες του αρνήθηκε, αλλά την τρίτη φορά, η Αmal είπε το «ναι». Έκαναν την πρώτη τους κοινή δημόσια εμφάνιση τον Οκτώβριο του ‘13 στο Λονδίνο, σε ένα κοσμικό στέκι. Από κει και πέρα, τα πράγματα κύλησαν γρήγορα: πέρασαν τις γιορτές μαζί, στο σπίτι του Clooney, στο Los Cabos, στο Μεξικό – εν τω μεταξύ ο εκπρόσωπος του ηθοποιού επέμενε να διαψεύδει πως είχαν σχέση. Τον Φεβρουάριο του ‘14 εμφανίστηκαν μαζί σε ένα event στον Λευκό Οίκο και τον Μάρτιο, οι paparazzi τους τσάκωσαν να κάνουν ρομαντικές διακοπές στις Σεϋχέλλες και στην Τανζανία. Από κει, πόζαραν, αγκαλιά, σε όλο τον κόσμο: τη Νέα Υόρκη, το Ντουμπάι, όπου ο George γνώρισε την οικογένεια της Amal, το Λος Άντζελες.

Τον Απρίλιο του 2014, φωτογραφήθηκαν να τρώνε με φίλους, στο Malibu και η Αmal, φορούσε στο δάχτυλο της, ένα τεράστιο διαμάντι – ο George είχε κάνει την πολυπόθητη πρόταση, πεσμένος στο ένα γόνατο σε ένα ρομαντικό δείπνο στο σπίτι του, αφήνοντας άφωνη τη μέλλουσα νύφη του. Τόσο εμβρόντητη, ώστε χρειάστηκε να της υπενθυμίσει -όπως θα διηγιόταν αργότερα, γελώντας στο show της Ellen DeGeneres- πως έπρεπε να μιλήσει γρήγορα, και να του δώσει μια απάντηση «γιατί ήμουν 52 ετών και κινδύνευα με εξάρθρωση ισχίου».

Και μετά, έγιναν όλα όπως έπρεπε να γίνουν. Το «ναι» της Αmal σφραγίστηκε με ένα εντυπωσιακό μονόπετρο αρραβώνα, με ένα διαμάντι επτά καρατίων και δέσιμο από πλατίνα, αξίας 650.000 δολαρίων. Στις 27 Σεπτεμβρίου του 2014, σε μια παραμυθένια τελετή (ή μάλλον ένα τριήμερο πάρτι στη Βενετία, που έκανε όλα τα media του πλανήτη, να λιποθυμήσουν από υπερδραστηριότητα και ενθουσιώδη υστερία), ο στιλάτος George και η δυναμική Amal με το υπέροχο Oscar de la Renta νυφικό από γαλλική δαντέλα, αντάλλαξαν γαμήλιους όρκους σε ένα αναγεννησιακό palazzo. Κάτω από μια αψίδα με τριαντάφυλλα. Με φόντο το ηλιοβασίλεμα – ένα μυθιστορηματικό σκηνικό, σχεδόν υπερβολικά τέλειο. Σχεδόν…

ΔΕΝ ΧΩΡΙΖΟΥΝ!

Παρά τα εξώφυλλα και τις φήμες που τους θέλουν να χωρίζουν, νεότερα δημοσιεύματα αναφέρουν πως όλη η ιστορία είναι άλλη μια «κακόγουστη φάρσα» των media. Μια από τις πολλές. «Κι έλεγαν πως δεν θα κρατήσει!», αστειεύτηκε πικρά ο George, στο ΕΤ, τον περασμένο Οκτώβριο, λίγο μετά τη δεύτερη επέτειο του γάμου τους. «Α, τους αποδείξαμε πως έκαναν λάθος». Στην ίδια συνέντευξη,  ο ηθοποιός δήλωσε και πάλι «περήφανος» για τη δουλειά της Amal και για την «ηρωική απόφασή της» να υπερασπιστεί νομικά, μια γυναίκα ονόματι Nadia Murad, που είχε πουληθεί στον ISIS, ως σκλάβα του σεξ.

Η πολιτική και ο ακτιβισμός μονοπωλούν την ατζέντα, αυτού του ακατανίκητου power couple, όπως φαίνεται και από τις πολλές επίσημες συναντήσεις τους με τους ισχυρούς της γης -τον πρώην πρωθυπουργό της Μ. Βρετανίας David Cameron, τη Γερμανίδα Καγκελάριο Angela Merkel, τον Πάπα Φραγκίσκο στο Βατικανό- όπου συζητούν και προωθούν ζητήματα διεθνούς ενδιαφέροντος, και ιδίως την προσφυγική κρίση. Οι φίλοι τους, ωστόσο, επιμένουν πως παρά τις πολλές και διαφορετικές δραστηριότητές τους, ο George και η Amal φροντίζουν πάντα να βρίσκουν χρόνο για να είναι μαζί, καθώς «προτεραιότητά τους είναι να συνεχίσει ο γάμος τους να είναι υγιής και ευτυχισμένος». Και πάντα, πολιτικά φιλόδοξος – και είναι ακόμα μακρύς ο δρόμος ως το Κάμελοτ…

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS