CELEBRITIESSHOWBIZΗ Χριστιάνα Αριστοτέλους, από το 2003 μέχρι σήμερα

Η Χριστιάνα Αριστοτέλους, από το 2003 μέχρι σήμερα

Ρωτάει τους τηλεθεατές τι έχουν μαγειρέψει, αν έχουν βάλει αυγό στην πατατοσαλάτα κι εκείνοι τη «λιβανίζουν». Την αποκαλούν «Αλίκη Βουγιουκλάκη», «Ελένη Μενεγάκη της Κύπρου». Η Χριστιάνα Αριστοτέλους, όμως, διένυσε πολλά χιλιόμετρα για να φτάσει μέχρι εδώ. Κι επιτέλους, έμαθε να χειρίζεται το roller coaster, που ονομάζεται δημοσιότητα.

Της Κωνσταντίνας Γεωργίου

16 Νοεμβρίου 2003:
Εγώ ήμουν ακόμη φοιτήτρια δημοσιογραφίας και η Χριστιάνα Αριστοτέλους έκανε τα πρώτα της βήματα στο μόντελινγκ. Πώς μου ήρθε τώρα αυτό; Γιατί έπεσε στα χέρια μου το τεύχος των «Σελίδων», που είχε κυκλοφορήσει ακριβώς εκείνη τη μέρα. Εξώφυλλο μια Χριστιάνα, εντελώς διαφορετική από τη σημερινή. Καστανή, με περισσότερα κιλά. Τίτλος: «Μια Κύπρια ανάμεσα στις ωραιότερες της γης». Ήταν το διάστημα που ως Miss Κύπρος (είχε στεφθεί το 2001), μας είχε εκπροσωπήσει στον διαγωνισμό Miss Earth και είχε τερματίσει στην πέμπτη θέση. Το άρθρο των «Σελίδων» έλεγε ότι είχε δεχθεί αρκετές προτάσεις από διεθνή πρακτορεία και παράλληλα ετοίμαζε τις βαλίτσες της για σπουδές στην Ελλάδα.

christianaaristotelous7

26 Φεβρουαρίου 2016:
Δεκατρία χρόνια μετά, η Χριστιάνα Αριστοτέλους γιόρτασε τις 1500 εκπομπές του «Για σένα». Σ’ ένα σύντομο αφιέρωμα, χώρεσαν 7 χρόνια αναμνήσεων. Οι συνεργάτες της στο «Για Σένα», της ετοίμασαν μια όμορφη έκπληξη. Ένα τραγούδι ειδικά για εκείνην, ερμηνευμένο από τον Ερμογένη Σκιτίνη. Η Χριστιάνα συγκινήθηκε, γέλασε. Ο κόσμος δεν σταμάτησε να της δίνει εγκάρδιες ευχές. Απόδειξη πως η σχέση της μαζί του, είναι αληθινή.

christianaaristetelous4

Προτού ξεκινήσω να γράφω αυτό το κείμενο, κάθισα και σκέφτηκα τι είναι αυτό που την κάνει να ξεχωρίζει; Τι διαφορετικό έχει από άλλες παρουσιάστριες; Πώς καταφέρνει η πορεία της να είναι συνεχώς ανοδική; Γιατί ο κόσμος την αισθάνεται σαν μέλος της οικογένειάς του; Tα sites δεν προλαβαίνουν να γράψουν γι’ εκείνην και βλέπουν τα κλικ τους να πολλαπλασιάζονται με απίστευτη ταχύτητα. Τα περιοδικά, όποτε θέλουν ένα λαμπερό πρόσωπο για τα εξώφυλλά τους, καταφεύγουν κοντά της. Εκεί που έλεγαν ότι αντιγράφει την Ελίτα Μιχαηλίδου, κατάφερε να στεφθεί βασίλισσα της απογευματινής ζώνης. Καμιά δεν κατορθώνει να την επισκιάσει. Ασχέτως αν ίδια δεν αποδέχεται τους βαρύγδουπους τίτλους και αποφεύγει να μπαίνει στο τριπάκι της σύγκρισης.

christianaaristotelous6

Στα πιο πάνω ερωτήματα, μία είναι η απάντηση. Η Χριστιάνα είναι το κορίτσι της διπλανής πόρτας. Που περηφανεύεται για τους κουραμπιέδες, τα σοκολατάκια και τα μπισκότα, τα οποία φτιάχνει. Που κάνει τις δουλειές του σπιτιού. Που φοράει ποδιά και μπαίνει στην κουζίνα για να ετοιμάσει διάφορες συνταγές, τις οποίες της εμπιστεύονται οι τηλεθεάτριες, ακολουθώντας τις οδηγίες τους απ’ το τηλέφωνο. Που φοράει με περηφάνεια σε live ένα φόρεμα ραμμένο απ’ τα χεράκια της μαμάς της. Ένα κορίτσι που δεν πασκίζει να πλασάρει μια sexy εικόνα, αλλά κυκλοφορεί με τις πιτζάμες της στο περίπτερο, τον φούρνο και το φαρμακείο της γειτονιάς. Αδιαφορώντας αν ο διπλανός της θα γουρλώσει τα μάτια ή αν θα τη λοξοκοιτάξει. Φτάνει να είναι χαλαρή εκτός τηλεοπτικών πλατό. Άλλωστε, ποτέ δεν χάνει ευκαιρία να «τσαλακωθεί». Σπάει πλάκα με την αδεξιότητά της στη ζωγραφική, λέει on air ότι μικρή είχε κολλήσει ψείρες, παραδέχεται πως είναι τόσο παράφωνη που δεν τραγουδά ούτε στο μπάνιο, ενώ τις καταστάσεις ερωτικής προδοσίας τις αντιμετωπίζει με κλάμα και μπόλικο παγωτό. Τίποτα απ’ όλα αυτά δεν αφαιρεί πόντους απ’ τη θηλυκότητά της, με πολλές γυναίκες να ταυτίζονται μαζί της, ενώ άλλες, μεγαλύτερες, να εύχονται στον κανακάρη τους να βρει μια τέτοια νύφη.

christianaaristotelous2

Δείχνει ένας άνθρωπος χωρίς σκοτεινές πλευρές ή τουλάχιστον αυτό βγάζει επιμελώς προς τα έξω. Δηλώνει πουριτανή σε ορισμένα ζητήματα και πως δεν έχει κάνει ποτέ ναρκωτικά, μιλά για τις κρίσεις πανικού που την ανάγκασαν να ακολουθήσει φαρμακευτική αγωγή για μερικούς μήνες, ακόμη και για τη χυλόπιτα που της έριξε ο Νικόλας… στο νηπιαγωγείο. Η ευγένειά της ήταν αυτή που με εμπόδισε απ’ το να της κρατήσω μούτρα όταν με έστησε στην πρώτη μας συνέντευξη. Ήταν κοντά στο ξεκίνημά της στο Mega, το 2009, τότε που οι πολλές υποχρεώσεις της, μπλόκαραν, ανά διαστήματα, τη μνήμη της.

christianaaristotelous3

Τον τελευταίο καιρό -παρόλο που οι γνώσεις της στην τεχνολογία περιορίζονταν στα βασικά- έμαθε να χειρίζεται το Instagram, προφανώς σε μια προσπάθεια να έρθει πιο κοντά με το κοινό της. Ανεβάζει αστείες πόζες -ακόμη κι όταν βάζει αντηλιακή κρέμα στο πρόσωπο, με το ραδιοφωνικό της ταίρι, Κωνσταντίνο Τσιολή- και ανταλλάσσει μηνύματα με τους θαυμαστές της. Φυσικά, όλα αυτά δεν περνάνε απαρατήρητα από το Mega Κύπρου, που την εμπιστεύτηκε και την ανέδειξε. Σε αντίθεση με το Sigma, το κανάλι του Αρχάγγελου τής έδωσε πολλές ευκαιρίες και χρόνο για να αλλάξει τα αρχικά χαμηλά νούμερα της εκπομπής της. Παρά τους επίδοξους «μνηστήρες» που καραδοκούν κατά καιρούς, η Χριστιάνα παραμένει πιστή στο Mega. «Δεν πρέπει να μετράς τα πάντα με τα χρήματα», είχε δηλώσει το 2014, στο Down Town. Το Mega, πάντως, της δείχνει τυφλή εμπιστοσύνη. Όποτε τα βρει σκούρα -όπως τότε που δεν του έκατσε το πείραμα με την «εισαγόμενη» παρουσιάστρια Έλενα Παπαβασιλείου- βγάζει τον κρυμμένο άσο απ’ το μανίκι του. Απ’ το «Περνάμε καλά» και τα καλλιστεία, μέχρι το «Dansing» και τα πρωτοχρονιάτικα shows. Είναι η απόδειξη πως όταν βάλεις κάτι στο μυαλό σου και το κυνηγήσεις, γίνεται πραγματικότητα. «Θυμάμαι τότε που ζούσα στην Αθήνα και δούλευα στον “Όμορφο Κόσμο”. Όταν τελείωνε η εκπομπή, καθόμουν μέσα στο άδειο στούντιο και το γέμιζα με εικόνες στη φαντασία μου. Έβλεπα μπροστά μου πώς θα ήταν η δική μου εκπομπή», είχε πει το 2013, στη συνάδελφο Τώνια Σταυρινού, για τότε που ήταν στο πάνελ του δημοφιλούς πρωινού, το οποίο την έκανε γνωστή στο ευρύ κοινό. Κάπου εκείνο το διάστημα είχε κυκλοφορήσει και η φήμη περί δεσμού της με τον Γρηγόρη Αρναούτογλου, την οποία η ίδια άφησε να αιωρείται μέχρι σήμερα, καθώς θεωρεί ότι δεν αφορά κανέναν.

christianaaristotelous1

Μεγαλωμένη σε πολύτεκνη οικογένεια, έμαθε από την ηλικία των 14 χρόνων πώς είναι να κερδίζεις το ψωμί σου. Δούλεψε σε πιτσαρία, σε παγωταρία, σε clubs, σε διαφημιστική εταιρία, ενώ έκανε προώθηση διαφόρων προϊόντων και μοίραζε φυλλάδια στους δρόμους. Το όνειρό της ήταν να σπουδάσει δημοσιογραφία, αλλά οι γονείς της δεν είχαν την οικονομική δυνατότητα. Στα 23 της, κέρδισε υποτροφία κι έφυγε για Θεσσαλονίκη. Πριν τρία χρόνια, έλεγε πως προσπαθούσε ακόμη να ξεχρεώσει το φοιτητικό της δάνειο. Το 2011, ήταν ένα κομβικό σημείο στην καριέρα της. Ήταν μια εποχή που γράφτηκαν πολλά και λέχθηκαν άλλα τόσα, κυρίως σε δημοσιογραφικά πηγαδάκια. Οι φήμες την ήθελαν να έχει μεταμορφωθεί σε «μέγαιρα», που ξεσπούσε στους συνεργάτες της με το παραμικρό, που μετρούσε τα εξώφυλλα, που τα περίμενε όλα έτοιμα, που γκρίνιαζε για τα νούμερα τηλεθέασης και ήθελε να έχει δίπλα της άτομα να «κανακεύουν» τη ματαιοδοξία της. Ένας στιλίστας είχε πει πως του έβαλε τις φωνές επειδή δεν της άρεσε κανένα από τα… 47 φορέματα που της είχε κουβαλήσει. Κερασάκι στην τούρτα, οι ψίθυροι που την ήθελαν να είναι το τρίτο πρόσωπο στον γάμο του Μάριου Καρογιάν. Η μαμά της εκείνο το διάστημα δεν μπορούσε να πάει ούτε μέχρι το σουπερμάρκετ. Πρόσφατα, την κατηγόρησαν ότι αυτή είναι η αιτία χωρισμού του Γιώργου Εφραίμ από την αρραβωνιαστικιά του, κάτι που γράφτηκε και σε ΜΜΕ της Ελλάδας. «Έχω περάσει από εκπαίδευση ΟΥΚ. Δεν συγκινήθηκα, γιατί δεν είχαν ίχνος αλήθειας», ανάφερε τον περασμένο Δεκέμβριο στο Omikron, σε συνέντευξή της στον συνάδελφο Πιερή Παναγή.

christianaaristotelous5

Κόντρα σε όσους ήθελαν το άστρο της να δύει, η Χριστιάνα επανήλθε δριμύτερη. Το 2012, σε συνέντευξή της, τόνισε ότι η κακεντρέχεια και το κουτσομπολιό, τη βοήθησαν να ιεραρχήσει όσα έχουν σημασία. Έκλαψε, στεναχωρήθηκε. Παρόλο που φαινομενικά βγήκε αλώβητη απ’ αυτή τη δοκιμασία, η Χριστιάνα ανάφερε πως δεν είναι πια η ίδια. Αργότερα, σε μια άλλη συνέντευξη, δήλωσε ότι δεν ένιωσε πως ψωνίστηκε ποτέ. Ωστόσο, απαλλάχθηκε απ’ το «σύνδρομο» να θέλει να την αγαπάνε όλοι. Γιατί έμαθε να αγαπά η ίδια τον εαυτό της με τα λάθη, τις αδυναμίες και τα ελαττώματά του. Εκείνο που οφείλεις να της πιστώσεις, είναι η σημαντική πρόοδος που έχει σημειώσει και αυτή δεν αφορά μόνο την εξωτερική της εμφάνιση. Έχει γίνει πιο ετοιμόλογη, έχει μάθει να αυτοσαρκάζεται (στην πρώτη εκπομπή του Λούη Πατσαλίδη έβγαλε τα extensions της και του τα φόρεσε), ενώ είναι περισσότερο διαβασμένη στις συνεντεύξεις της… Ηθοποιοί, πολιτικοί, τραγουδιστές, δημοσιογράφοι, σχεδόν οι πάντες, έχουν περάσει απ’ τον καναπέ του «Για σένα», με εξομολογητική διάθεση. Η Χριστιάνα φαίνεται να καταφέρνει, κάθε φορά, να πατά τα σωστά κουμπιά. Από τότε που ήταν πιτσιρίκα έλεγε στη μάνα της πως ήθελε να σπάσει την τηλεόραση και να μπει μέσα. Είναι, λοιπόν, να μη την παίρνεις στα σοβαρά;

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS