CELEBRITIESSHOWBIZΗ πρώτη εμφάνιση της Amal Alamuddin στην τηλεόραση χωρίς τον George Clooney

Η πρώτη εμφάνιση της Amal Alamuddin στην τηλεόραση χωρίς τον George Clooney

Η διάσημη δικηγόρος ανθρωπίνων δικαιωμάτων που αυτή την εβδομάδα βρίσκεται στην Ουάσινγκτον για να κάνει συναντήσεις σχετικά με την απελευθέρωση του πρώην προέδρου των Μαλδίβων Μοχάμεντ Νασίντ.

Η 37χρονη δικηγόρος εμφανίστηκε στο NBC News όπου τόνισε για την υπόθεση: «Η δημοκρατία είναι νεκρή στις Μαλδίβες. Στην κυριολεξία αν γινόντουσαν εκλογές τώρα, δεν θα υπήρχε κανένας να θέσει υποψηφιότητα εναντίον του προέδρου. Κάθε ηγέτης της αντιπολίτευσης είτε βρίσκεται πίσω από τα σίδερα είτε έχει συρθεί από την κυβέρνηση στα δικαστήρια».

ama1

Η σύζυγος του Τζορτζ Κλούνεϊ υπερασπίζεται δωρεάν τον πρώην πρόεδρο των Μαλδίβων, ο οποίος έχει ήδη εκτίσει ποινή 6 μηνών από μία καταδίκη 13 χρόνων, με την κατηγορία της τρομοκρατίας, κατά παράβαση του διεθνούς δικαίου.

ama2

Η κατηγορία προέκυψε έπειτα από την παραγγελία για την σύλληψη ενός φερόμενου ως διεφθαρμένου δικαστή, όταν ο Νασίντ ήταν πρόεδρος ακόμα, το 2012. Μετά την σύλληψη του δικαστή, ο Νασίντ παραιτήθηκε από την προεδρία εν μέσω λαϊκών αντιδράσεων και στη συνέχεια έχασε και την υποστήριξη του στρατού και της αστυνομίας, ενώ στις εκλογές του 2013 ηττήθηκε από τον ετεροθαλή αδερφό του πρώην ισχυρού ηγέτη της χώρας.

ama4

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS