ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

BEAUTY NEWS

CELEBRITIESSHOWBIZΗ Πρωτοψάλτη γιορτάζει τα γενέθλιά της με ένα κυπριακό τραγούδι (βίντεο)

Η Πρωτοψάλτη γιορτάζει τα γενέθλιά της με ένα κυπριακό τραγούδι (βίντεο)

Ένα νέο κυπριακό τραγούδι, ερμηνευμένο από τη μεγάλη Ελληνίδα καλλιτέχνη, Άλκηστης Πρωτοψάλτη, κυκλοφόρησε την Τετάρτη 18 Οκτωβρίου, ημέρα των γενεθλίων της.

Το κομμάτι τιτλοφορείται «ο Άρχοντας ο Ουρανός» και είναι παραγωγής και ενορχήστρωσης Κώστα Κακογιάννη.

Όπως ανέφερε ο ίδιος ο συνθέτης, Κώστας Κακογιάννης, «ήταν γύρω στις 6 το απόγευμα, όταν ολοκληρώσαμε μετά από 9 ώρες εντατικής δουλειάς, τις ηχογραφήσεις των τραγουδιών για το σάουντρακ της σειράς “Χάλκινα Χρόνια”. Τότε σβήνοντας τα φώτα του στούντιο, ζήτησα από την κ. Πρωτοψάλτη τη χάρη πρoτού φύγει, να ερμηνεύσει αργά, σαν όργανο αυτή τη μελωδία. Την ξάφνιασα, αλλά επειδή οι προκλήσεις της αρέσουν, δέχθηκε να το πράξει παρόλη την κούρασή της. Με το που ξεκινήσαμε, νιώσαμε μια ουράνια, μια “υπερκόσμια” ενέργεια να πλημμυρίζει το στούντιο. Ελπίζω να απολαύσετε τη μαγική αυτή ερμηνεία της όσο και εμείς».

Πριν από λίγες μέρες κυκλοφόρησε μάλιστα και το τραγούδι των τίτλων του τέλους της σειράς «Χάλκινα Χρόνια», που προβάλλεται από το ΡΙΚ, σε στίχους του Πάμπου Κουζάλη και μουσική του Κώστα Κακογιάννη το οποίο ερμηνεύεται στα κυπριακά επίσης από την Ελληνίδα τραγουδίστρια.

Το κομμάτι έχει ήδη εντυπωσιάσει τα κοινωνικά δίκτυα, τόσο για το δυναμισμό του όσο και για τον εκπληκτικό τρόπο με τον οποίο η Άλκηστις Πρωτοψάλτη ερμηνεύει στην κυπριακή διάλεκτο. Στο τραγούδι συμμετέχουν και οι Ορειβάτες της Σχολής Μιτσή.

Oι ηχογραφήσεις των τραγουδιών και του σάουντρακ έγιναν στο Παράκεντρο στο χωριό Λεμύθου στο Τρόοδος, στη Σχολή Μιτσή στη Λεμύθου και στο στούντιο του DIGI στην Αθήνα.

Ο Κώστας Κακογιάννης έπαιξε τα ακόλουθα όργανα: Πιάνο, βιολί, βιόλα, τσέλο, ζουρνά, κλαρίνο, φλάουτο, πιθκιαύλι, κιθάρα, λαούτο, μπαγλαμά, ούτι, μπουζούκι και διάφορα κρουστά.

Το mastering έκανε ο κορυφαίος sound engineer Ted Jensen στο Sterling Studio της Νέας Υόρκης, o οποίος υπογράφει παγκόσμιες επιτυχίες όπως το «Hotel California», το «American idiot» και το «Come away with me».

Όλα τα έσοδα από τις πωλήσεις του σάουντρακ και των τραγουδιών της σειράς (που θα εκδοθούν σύντομα) θα δοθούν στο ίδρυμα «Sophia Foundation for Children».

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS