CELEBRITIESSHOWBIZInfluencers ετών 70

Influencers ετών 70

Έχουν μοναδικό στιλ, κοφτερό μυαλό, πάθος για τη μόδα, έρωτα για τη ζωή και δεκάδες χιλιάδες followers. Είναι οι γιαγιάδες που απολαμβάνουμε να παρακολουθούμε στο Instagram.

Της Τώνιας Σταυρινού

Όταν ο οίκος Celine αποφάσισε να δώσει στην 80χρονη συγγραφέα Joan Didion πρωταγωνιστική θέση στην καμπάνια της για τη συλλογή του 2015, μια χαραμάδα φάνηκε στη δικτατορία της νεότητας που κυβερνάει τη μόδα. «Μόδα είναι κι αυτή θα περάσει», μπορεί να πει κανείς και να έχει δίκιο, αλλά επίσης δίκιο θα έχει όποιος θεωρεί ότι οι σύγχρονες γυναίκες επαναπροσδιορίζουν τη μέση και τρίτη ηλικία με απενοχοποίηση. Λίγο ο φεμινισμός που ξαναβρίσκει τη θέση του στον κόσμο, λίγο τα σύγχρονα πρότυπα γυναικών εκεί έξω και λίγο τα όρια της μόδας που έχουν μετακινηθεί εις την αναζήτηση του «τι είναι καινούριο τώρα», οι γυναίκες των 50, 60 και 70 έχουν νέα πρότυπα να ακολουθήσουν.

Iris Apfel
Μια από τις πιο εμβληματικές φιγούρες της μόδας, η διακοσμήτρια, σχεδιάστρια και δεινή επιχειρηματίας έχει κλείσει αισίως τα 97, εργάζεται ως μοντέλο για διάσημους οίκους μόδας και brands εδώ και πολλά χρόνια και μόλις τον περασμένο μήνα έκλεισε το πρώτο της συμβόλαιο και σε… πρακτορείο μοντέλων – κάτι που δεν της είχε συμβεί μέχρι τώρα. Το μοναδικό της χάρισμα να αναμειγνύει τα χρώματα, δημιουργώντας τους πιο απίθανους συνδυασμούς, είναι το σήμα κατατεθέν της αισθητικής της.


Instagram: Με 1,2 εκατομμύριο ακόλουθους και καθημερινές αναρτήσεις από την καθημερινότητά της στη Νέα Υόρκη διαθέτει έναν από τους πιο δημοφιλείς λογαριασμούς στον κόσμο.


New: Μετά τις συνεργασίες με οίκους όπως οι Estee Lauder, Swarovski και Tag Heuer, μια προσωπική της συλλογή με ρούχα και μιία με είδη σπιτιού, κυκλοφόρησε μια σειρά από κανάτες, βάζα και ποτήρια για τον οίκο πολυτελών υαλικών Nude. Και πρόσφατα απέκτησε δικό της ατζέντη, αφού υπέγραψε συμβόλαιο με το πρακτορείο μοντέλων IMG.
Μότο: «Δεν ζω στο παρελθόν, ζω στο σήμερα».

 

Linda Rondin
Δούλεψε για δεκαετίες ως στυλίστρια σε περιοδικά όπως το «Harper’s Bazaar» αλλά και ως προσωπική ενδυματολόγος διασημοτήτων όπως η Madonna, μέχρι που έφτασε στην ηλικία να συνταξιοδοτηθεί. Αμ δε! Κάπου κοντά στα 70 ξεκίνησε γι’ αυτήν μια δεύτερη καριέρα ως μοντέλο και fashion icon, λανσάροντας από γυαλιά μέχρι προϊόντα ομορφιάς.


Instagram: Η σελίδα της ονομάζεται Linda and Winks και οι πιο συχνοί της πρωταγωνιστές είναι τα δυο αγαπημένα σκυλιά της. Οι ακόλουθοι της; 244 χιλιάδες που δεν χορταίνουν να τη βλέπουν με σήμα κατατεθέν τα τεράστια γυαλιά και το ανεπιτήδευτο στιλ της.
Μότο: «Τι θα ήθελα να λέει στον τάφο μου; Έκανε ό,τι καλύτερο μπορούσε».

 

Beatrix Ost
Καλλιτέχνης, συγγραφέας, ηθοποιός, θεατρική παραγωγός και φυσικά ιέρεια του στιλ, η 78χρονη «Πρέσβειρα της Ειρήνης», όπως αυτοαποκαλείται, γεννήθηκε στη Γερμανία στο ξεκίνημα του Δεύτερου Παγκόσμιου Πολέμου και μεγάλωσε σε ένα περιβάλλον όπου οι άνθρωποι δεν είχαν τίποτα και ξεκινούσαν από το μηδέν. Και γι’ αυτήν ήταν η ευκαιρία για να εφεύρει τα πάντα.


Instagram: ατέλειωτες πόζες μιας γυναίκας που αποθέωσε το τουρμπάνι και καθιέρωσε τα μπλε μαλλιά από πολύ μικρή ηλικία.
Μότο: «Μέσα στο δικό σου σώμα, αυτό είναι ένα καλό μέρος για να ζεις».

 

Carmen Dell Orefice
Η καριέρα της στο μόντελινγκ με κάποιες διακοπές, ξεπερνά τα 70 χρόνια. Μοντέλο από τα 15 της έχει φτάσει αισίως τα 87 και ακόμη πηγαινοέρχεται στις πασαρέλες, φωτογραφίζεται για τη «Vogue» και διαφημίσεις μεγάλων οίκων μόδας, όπως ο Missoni. Με μια θυελλώδη ζωή, τρεις γάμους, μια χρεοκοπία που την έφερε στο μηδέν και αρκετές απώλειες, μπορεί να υπερηφανεύεται ότι νίκησε τον ηλικιακό ρατσισμό της μόδας, ανοίγοντας νέους δρόμους.


Instagram: Με περισσότερους από 80 χιλιάδες ακόλουθους που ορκίζονται στο όνομά της, η σελίδα της δεν αφήνει καμία αμφιβολία: είναι η σελίδα μιας ντίβας.


Μότο: «Mην αφήσεις κανέναν να κλέψει τη χαρά σου» .

 

Linda Fargo
Το μεγάλο αφεντικό του πολυτελούς πολυκαταστήματος Bergodorf Goodman στη Νέα Υόρκη ανεβάζει και κατεβάζει καριέρες στον κόσμο της μόδας απλά με ένα ναι ή ένα όχι. Το λευκό καρέ μαλλί της, τα ανδρικά σακάκια και το φλογερό κόκκινο κραγιόν της είναι το στιλιστικό σήμα κατατεθέν της. Αν και σαφώς νεότερη από τις υπόλοιπες, στα 52 της χρόνια, είναι ένα πρότυπο για τις γυναίκες ηλικίας.
Instagram: Περιμένοντας να ξεκλέψουν στιλιστικά tips και να παρακολουθήσουν από την πρώτη σειρά τις πασαρέλες των μεγαλύτερων οίκων μόδας, οι 80.000 ακόλουθοί της δεν βαριούνται ποτέ.

 

Maye Musk
Στα 70 της, το μοντέλο και διατροφολόγος από τον Καναδά, έχει μια δεύτερη καριέρα στο μόντελινγκ με διάσημους οίκους μόδας και ομορφιάς, αλλά και προϊόντα διατροφής όπως τα Special K της Kellogg’s. Παράλληλα, δίνει διαλέξεις για θέματα υγείας και διατροφής, προβάλλοντας ένα υγιές μοντέλο ζωής. Το οποίο, αν κρίνουμε από την ίδια, μάλλον δουλεύει.
Instagram: Με 229.000 άτομα να την ακολουθούν είναι μια από τις πιο αγαπημένες σούπερ γιαγιάδες των social media. Η ίδια έχει 11 εγγόνια από τα τρία της παιδιά.
Μότο: «Πάντα είχα έντονη άποψη. Τώρα, όμως, δεν απολογούμαι γι’ αυτό».

 

Valerie Von Sobel
Η καλλιτέχνης και σχεδιάστρια εσωτερικών χώρων έχει αφιερώσει τη ζωή της στη φιλανθρωπία, την τέχνη και -αυτό που ενδιαφέρει περισσότερο το Instagram- την υψηλή αισθητική. Η ίδια πρόσφυγας από την Ουγγαρία έφυγε για να γλιτώσει από τους σοβιετικούς το 1956 κουβαλώντας τον αδερφό της στην πλάτη, έζησε σε καταυλισμούς και κατέληξε στις ΗΠΑ. Αυτό που την ανέδειξε ήταν το απαράμιλλο στιλ, η αισθητική και η έμφυτη κομψότητά της. Όταν έχασε τον γιο της από όγκο στον εγκέφαλο αφοσιώθηκε στην προσφορά: ίδρυσε μια οργάνωση που στηρίζει οικονομικά μονογονεϊκές οικογένειες με άρρωστα παιδιά.
Instagram: «Το γιατί η συμπόνια γεννιέται πάντα μέσα από την απώλεια, παραμένει αίνιγμα», γράφει σε ένα από τα τελευταία της post καλώντας τους 35.000 followers της να γράψουν τη λέξη #compassion διαδίδοντας την εκστρατεία του ιδρύματος που φέρει το όνομα του γιου της.
New: Στα 77 της χρόνια εξακολουθεί να περπατάει στην πασαρέλα για διάσημους οίκους μόδας.
Μότο: «Η συμπόνια δεν μπορεί να περιμένει».

Lyn Slatter
Καθηγήτρια Κοινωνικής Δικαιοσύνης, καλλιτέχνης, αλλά και μοντέλο, η 65χρονη blogger, περνά τον χρόνο της κάνοντας ομιλίες, ποζάροντας με τα υπέροχα outfit που βάζει στην άκρη ειδικά γι’ αυτήν ο Issey Miyake. Το γεγονός ότι οι γυναίκες της ηλικίας της έχουν βρει τη θέση τους στη μόδα τα τελευταία χρόνια, δεν δείχνει ότι τελείωσε ο ηλικιακός ρατσισμός. Γι’ αυτό και δεν θεωρεί ότι αρκεί ένα trend που κάνει τα λευκά μαλλιά μόδα.
Instagram: Το blog Accidental Icon και η ομώνυμη σελίδα στο Instagram με 560 χιλιάδες ακόλουθους, είναι μια ωδή στην ασυμβίβαστη ομορφιά.
Μότο: «Δεν είμαι 20 και ούτε θα το ήθελα. Είμαι, όμως, αρκετά cool και είμαι εδώ».

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS