CELEBRITIESSHOWBIZMusic Talent Shows: Τι απέγιναν τα… ταλέντα;

Music Talent Shows: Τι απέγιναν τα… ταλέντα;

Κανείς δεν περιμένει απ’ τα ελληνικά talent shows να προσφέρουν σε κάποιον παίκτη μια καριέρα, αντίστοιχη μ’ εκείνη των «One Direction», που «ξεπήδησαν» απ’ το βρετανικό «XFactor». Ποιοι κατάφεραν, όμως, να «εξαργυρώσουν» την προσωρινή αναγνωρισιμότητά τους;

 Της Κωνσταντίνας Γεωργίου

Fame Story 1 (2002)

Οι άλλοτε «κολλητοί», Θάνος Πετρέλης και Νίνο Ξυπολυτάς, είναι οι μόνοι που κατάφεραν να έχουν μια πετυχημένη παρουσία στην ελληνική δισκογραφία.

Fame Story 2 (2003)

Ο Κώστας Καραφώτης και η Ραλλία Χρηστίδου, είναι το δεύτερο δίδυμο του «Fame Story» που βρίσκεται ακόμη στο προσκήνιο. Μάλιστα, η δεύτερη ήταν υποψήφια με τον ΣΥΡΙΖΑ στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές.

Fame Story 3 (2004)

Μεγάλος κερδισμένος από εκείνη τη «φουρνιά», είναι ο Κωνσταντίνος Αργυρός, ο οποίος έγινε ένα απ’ τα πιο δυνατά ονόματα της αθηναϊκής νύχτας.

Fame Story 4 (2005)

Ο σημερινός Λεωνίδας Μπαλάφας δεν θυμίζει σε τίποτα το νεαρό, αμούστακο αγόρι, που γνωρίσαμε πριν από 12 χρόνια. Ο νικητής του «Fame Story 4» έχει δώσει το στίγμα του στην ελληνική μουσική, ενώ η Ελένη Χατζίδου έκανε επιτυχία με το «Χειρότερα» αρκετά χρόνια αργότερα, χάρη στον Παντελή Παντελίδη.

Super Idol (2004)

Ο νικητής, Σταύρος Κωνσταντίνου, βρήκε τον εαυτό του με την επιστροφή του στην Κύπρο, όπου εμφανίζεται σε διάφορα μαγαζιά. Από την άλλη, η Τάμτα, με σκληρή δουλειά -και πολύ καλύτερο styling- έγινε μια απ’ τις πιο πετυχημένες pop τραγουδίστριες της Ελλάδας. Λίγοι, όμως, θα θυμούνται πως απ’ το ίδιο talent show «ξεπήδησε» και ο Νίκος Γκάνος, ένας απ’ τους βασικούς εκπροσώπους της ελληνικής dance σκηνής.

Dream Show 1 (2006)

O Κώστας Μαρτάκης είναι μια χαρακτηριστική περίπτωση παίκτη που έκανε καριέρα, στη θέση της νικήτριας Αμαλίας Αυγουστάκη. Ο Διονύσης Μακρής και η Όλγα Βενετσιάνου συνεχίζουν ακόμη με το τραγούδι.

Dream Show 2 (2007)

Την «κατάρα» του νικητή κατάφερε να «σπάσει» ο Νίκος Οικονομόπουλος, ο οποίος θεωρείται ένας απ’ τους «βασιλιάδες» της νυχτερινής Αθήνας. Επιτυχία, σημειώνει και ο Δήμος Αναστασιάδης, όχι όμως εξαιτίας της συμμετοχής του στο «Dream Show», όπως υποστηρίζει ο ίδιος.

XFactor 1 (2009)

Ο Λούκας Γιώρκας είναι απ’ τις σπάνιες περιπτώσεις νικητών που δεν τον έφαγε η μαρμάγκα. Αντιθέτως, εμφανίζεται σε αθηναϊκά μαγαζιά, ενώ το 2011 εκπροσώπησε την Ελλάδα στη Eurovision, τερματίζοντας στην 7η θέση. Ο Νικόλας Μεταξάς έκλεισε τ’ αυτιά του στις… σειρήνες και προτίμησε να σπουδάσει μουσική στο Berklee College of Music. Σήμερα, εργάζεται ως μουσικός στο Λονδίνο και πρόσφατα έδωσε συναυλίες με τον Ronan Keating. Μαζί τους, ήταν και η «Survivor» Ειρήνη Παπαδοπούλου, καθώς και ο Μάριος Κούμας, ο οποίος εμφανίζεται σε μουσικές σκηνές στην Κύπρο.

Χ-Factor 2 (2010)

Ο Hovig Demirjian ετοιμάζεται σε λίγες μέρες να μας εκπροσωπήσει στη Eurovision, η Ελευθερία Ελευθερίου κυκλοφόρησε το νέο της κομμάτι με την υπογραφή του Βασίλη Καρρά και η Πωλίνα Χριστοδούλου εμφανιζόταν στο πλευρό του Μάκη Δημάκη. Το συγκρότημα «48 Ώρες» πραγματοποιεί live συναυλίες σ’ όλη την Ελλάδα.

Greek Idol 1 (2010) & Greek Idol 2 (2011)

Η νικήτρια του πρώτου, Βαλάντω Τρύφωνος, κάνει τη δική της προσπάθεια στον χώρο του τραγουδιού, ενώ συμμετείχε και σε μια θεατρική παράσταση με τον Γιάννη Μπέζο. Η Μαλού Κυριακοπούλου, που γνωρίσαμε την επόμενη χρονιά, τρελαίνει κατά καιρούς το YouTube, με τα τραγούδια της να συγκεντρώνουν 15-17εκατομμύρια views.

The Voice 1 (2014) και The Voice 2 (2015)

H Μαρία-Έλενα Κυριάκου εκπροσώπησε την Ελλάδα στη Eurovision το 2015 -τερματίζοντας στην 19η θέση- ενώ συνεχίζει το τραγούδι, δίνοντας προτεραιότητα στα τρία της παιδιά. Ο Κώστας Αγέρης, νικητής της επόμενης χρονιάς, κυκλοφόρησε πριν από τρεις μήνες το νέο του κομμάτι.

Χόμπι… κανείς;

Υπάρχουν κι εκείνοι που ασχολούνται με το τραγούδι κατά καιρούς ή βρίσκονται στην επικαιρότητα για τα προσωπικά τους, όπως η Αννέτ Αρτάνι και ο Γρηγόρης Πετράκος, ο οποίος μετά την Τάμτα, βρήκε την ευτυχία στο πλευρό της Θεοφανίας Παπαθωμά. Η love to hate Άσπα Τσίνα, εξαφανίστηκε από προσώπου γης, για να εμφανιστεί μετά από πολλά χρόνια και να αποκαλύψει πως ο σύζυγός της είχε παράλληλη σχέση. Προ ημερών, βρέθηκε στο πλατό του «Star Academy», για να ξεκατινιαστεί με τον Πέτρο Κωστόπουλο. Η Ελεάνα Παπαϊωάννου εγκατέλειψε πρόσφατα τις πίστες της Θεσσαλονίκης, για να αφοσιωθεί στον σύζυγό της. Κάτι αντίστοιχο έκανε και η Καλομοίρα, η οποία μετά από τρία παιδιά, επέστρεψε στην Ελλάδα για να κάνει την backstage παρουσιάστρια του «Rising Star». Ο Γιώργος Λιανός ασχολείται περισσότερο με την τηλεόραση, παρά με το τραγούδι. Η Ήβη Αδάμου, μετά το «X-Factor 2» και τη Eurovision, έριξε το βάρος στις σπουδές της, χωρίς να εγκαταλείπει το τραγούδι.

«Αγνοείται» η τύχη τους

Ο νικητής του «Fame Story», Νότης Χριστοδούλου, μετά την πρώτη του δισκογραφική δουλειά και τις τηλεοπτικές του εμφανίσεις, αποφάσισε να ασχοληθεί με τη διακόσμηση. Η Μάρω Λύτρα εργάζεται ως νοσοκόμα στον Καναδά, ενώ ο Νίκος Μίχας άφησε το μικρόφωνο για να φορέσει την ιατρική μπλούζα. Κάπου στη Γερμανία, βρίσκεται ο νικητής του «Fame Story 3», Περικλής Στεργιανούδης, ενώ ο νικητής του «Χ-Factor 2», Σταύρος Μιχαλακάκος, μετά τη δικαστική διαμάχη με τη Sony, κάνει εμφανίσεις σε μικρές μουσικές σκηνές, όπως και ο νικητής του «Greek Idol 2», Παναγιώτης Τσακαλάκος. Τέλος, ο νικητής του «Χ-Factor 3», Χάρης Αντωνίου, ασχολείται με τη μουσική στη Νέα Υόρκη.

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS