CELEBRITIESSHOWBIZΠέντε τηλεοπτικές ειδήσεις που μας έκαναν να πούμε «ουάου» (για όλους τους...

Πέντε τηλεοπτικές ειδήσεις που μας έκαναν να πούμε «ουάου» (για όλους τους λάθος λόγους)

 

Το νέο «Survivor» θα έχει (τουλάχιστον) δύο Κυπραίους… αλλά όχι όπως τους φαντάζεστε!

 

Στην πιο WTF? είδηση της εβδομάδας, η Κύπρος θα συνεισφέρει με δύο παίκτες στην αναβίωση του «Survivor» στον ΣΚΑΪ όμως -κρατηθείτε- δεν προορίζονται για την ομάδα των «κοινών θνητών»! Όπως έγινε γνωστό οι δύο ομάδες που θα αναμετρηθούν στον Άγιο Δομίνικο απαρτίζονται από σελέμπριτις η μία κι από «κοινούς θνητούς» η άλλη. Επειδή όμως τα γυρίσματα στη νησιωτική χώρα της Καραϊβικής θα κρατήσουν κανένα 5μηνο τουλάχιστον, η παραγωγή συναντά δυσκολίες στο να βρει «επώνυμους» που να είναι τελείως «αδκειασεροί» ή να είναι διατεθειμένοι να παρατήσουν τις δουλειές τους για το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Γι’ αυτό και στράφηκε σε άλλους κλάδους πέρα από ηθοποιούς και τραγουδιστές (πρώην μοντέλα, βετεράνους αθλητές κ.λπ.) και φυσικά στην Κύπρο μέσω του Σίγμα με το οποίο συνεργάζεται πλέον το κανάλι του Φαλήρου. Κι επειδή εδώ από αδκειασεράανθυποσελέμπριτις άλλο τίποτα, τους στέλνουμε δύο να έχουν: τον Πανίκο Πιλάλη και τη Ρούλα Γεωργιάδου. Ναι, σωστά διαβάσατε, τη Ρούλα Γεωργιάδου που μεταξύ μαςπίστευα ότι θα έφτυνε το πνευμόνι μέχρι τον Άγιο Δομέτιο πόσο μάλλον τον Άγιο Δομίνικο όμως κοίτα που το λέει τελικά η ψυχούλα της και θα προσπαθήσει να επιβιώσει στην άλλη άκρη του Ατλαντικού. Όμως το πιο fucked-up κομμάτι της ιστορίας είναι ότι Πανίκος και Ρούλα θα ενταχθούν στην ομάδα των «επωνύμων». Κι εδώ που τα λέμε κατανοώ την απελπισία της παραγωγής όταν το πιο γνωστό όνομα που έχει κλείσει μέχρι τώρα είναι ο Κώστας Σόμμερ… Update: Τελευταία στιγμή ακούστηκε και το όνομα του μοντέλου Σωτηρίας Μουσικού με συμμετοχή στο Star Κύπρος που ουδείς θυμάται αλλά δεν έχει διευκρινιστεί εάν θα ενταχθεί στα σελέμπριτις (μη γελάτε) ή στους παίκτες της διπλανής πόρτας.

Το παρασκήνιο του Epsilon Κύπρου μοιάζει με κάτι που θ’ απασχολούσε την Τατιάνα

Καταλαβαίνεις όπου κάπου τα έχεις κάνεις μαντάρα ως κανάλι όταν η διαδικασία ν’ αποκτήσεις άδεια παρουσιάζει μεγαλύτερο ενδιαφέρον απ’ οτιδήποτε έχεις βγάλει μέχρι σήμερα στον αέρα. Το Epsilon Κύπρου εξασφάλισε πριν από ένα χρόνο περίπου τη συχνότητα του Plus, χτύπησε μερικά ονόματα για το δελτίο και μας υποσχέθηκε ενημέρωση και ψυχαγωγία στα πρότυπα του μητρικού καναλιού – προφανώς γιατί η Κύπρος φαντάζει κάτι σαν Ελντοράντο όταν θέλεις να πουλήσεις κρέμες Υαλουρέν, εκχυλίσματα αλόης και σόμπες Kumtel. Τρεις μήνες μετά την «πανηγυρική» εξαγγελία της καθόδου, το Epsilon παραμένει Plus αφού η Αρχή Ραδιοτηλεόρασης δεν ενέκρινε τη μετονομασία λόγω παρατυπίας που ανακαλύφθηκε στη μετοχική σύνθεση του νέου καναλιού, η τηλεθέαση κόλλησε στις πολικές θερμοκρασίες (αν μπορούσαν να γράψουν μείον θα το έγραφαν) ενώ η πολυδιαφημισμένη συνεργασία με τον Ανδρέα Γιόρτσιο για την παρουσίαση του κεντρικού δελτίου έληξε άδοξα (αποχωρεί το Φεβρουάριο). Και σαν να μην έφτανε αυτό, το Capital ισχυρίζεται ότι διατηρεί το δικαίωμα μετάδοσης των προγραμμάτων του μητρικού Epsilon για όλο το 2017 ενώ από το Plus επιμένουν πως μπορούν να μεταδώσουν όσες εκπομπές αγνόησε το Capital (όπως το θλιβερό γλεντοκοπάδικο «Όλοι οι καλοί χωράνε» με τον Κώστα Χαρδαβέλλα) αλλά και μελλοντικές παραγωγές όπως το επερχόμενο τάλεντ σόου «StarAcademy» με Βίσση – Καρβέλα, ισχυρισμό που επίσης διαψεύδει το λεμεσιανό κανάλι. Η επόμενη πράξη του δράματος (όπως θα έλεγε και η Τατιάνα ανάμεσα στις κρέμες και τις αλόες) θα παιχτεί στα δικαστήρια όπου το Plus/Epsilon σκέφτεται να σύρει την Αρχή Ραδιοτηλεόρασης προκειμένου να ξεμπλοκάρει τη μετονομασία και να πάρει την άδεια, αν και κάτι μας λέει πως δεν θα είναι και η τελευταία…

Κούλλης και Ανδρέας μάς απειλούν όχι με μία, ούτε με δύο αλλά με τρεις σειρές του χρόνου!

Η μόδα με τις χαλλουμόπερες (κυπριακές σαπουνόπερες γυρισμένες για την αγορά της Ελλάδας) φαίνεται πως κάνει σιγά-σιγά τον κύκλο της, ύστερα κι από την πρόσφατη μετακίνηση των «Δίδυμων φεγγαριών» στην απογευματινή ζώνη του ΑΝΤ1 Ελλάδας λόγω χαμηλής τηλεθέασης στα νεανικά (τα μόνα πλέον που λαμβάνουν υπόψη στη γείτονα). Πλέον έμεινε το «Μπρούσκο» μόνο στην primetime να θυμίζει τις ένδοξες εποχές κι αυτό φέτος διανύει την τελευταία σεζόν του (όπως και τα «Φεγγάρια»). Όμως οι παραγωγοί Ανδρέας Γεωργίου – Κούλλης Νικολάου δεν δείχνουν να πτοούνται -μιλάμε άλλωστε για τους πρωτεργάτες της μόδας- κι όπως διαβάζουμε έχουν ούτε μία, ούτε δύο αλλά τρεις παραγωγές στα σκαριά για την ερχόμενη σεζόν. Η πρώτη φέρει τον τίτλο «Τατουάζ», θα είναι καθημερινή δραματική και βασίζεται σε μια παλιότερη ιδέα της Βάνας Δημητρίου που την είχε στο συρτάρι για κάποια χρόνια. Θα τη σκηνοθετεί ο Στάμος Τσάμης (Κάρμα, Έρωτας) ενώ θα αξιοποιήσει αρκετά μέλη των καστ του «Μπρούσκο» και των «Φεγγαριών». Η δεύτερη με τίτλο «8 λέξεις» θα είναι εβδομαδιαία, θα τη σκηνοθετεί και θα πρωταγωνιστεί σ’ αυτήν ο Ανδρέας Γεωργίου, με τους Γιάννη Στάνκογλου και ΓιούλικαΣκαφιδά να φημολογείται ότι έχουν συμφωνήσει. Η ατιτλοφόρητη ακόμα τρίτη παραγωγή θα είναι κι αυτή καθημερινή αλλά πιο ανάλαφρη, τύπου κομεντί, και θα είναι από τους δημιουργούς του «Ρουά Ματ» – όχι βέβαια πως «η σειρά που έπαιζε ο Γιάννης Σπαλιάρας» αποτελεί κάποια ιδιαίτερη περγαμηνή. Μένει να δούμε βέβαια, σε ποια κανάλια θα προσγειωθούν οι τρεις παραγωγές, τώρα που οι κυπριακές παραγωγές έχουν κάπως απαξιωθεί…

Μην ανησυχείτε, δεν θα υπάρξει κυριακάτικη αναμέτρηση Rising StarTheVoice

Κι αυτό γιατί προφανώς ο ΣΚΑΪ λυπήθηκε τον ΑΝΤ1. Το «RisingStar» μπορεί να μονοπωλεί το ενδιαφέρον όσων περνούν το βράδυ της Κυριακής μπροστά στο χαζοκούτι όμως το κάνει επειδή δεν υπάρχει τίποτα -μα τίποτα- άλλο απέναντι, σε Ελλάδα και Κύπρο. Ως format δεν είναι κι από τα πιο ενδιαφέροντα (η επιτροπή με τα επτάρια της μπορεί ανά πάσα στιγμή να σώσει όποιον υποψήφιο επιθυμεί) όμως το χειρότερο κομμάτι του είναι αναμφίβολα τα καγκούρικα αστειάκια που ανταλλάσσουν ο παρουσιαστής Γιώργος Λιάγκας με τον Αντώνη Ρέμο, αστειάκια που θα ένιωθαν περισσότερο σαν στο σπίτι τους σε βιντεοκασέτα του ‘86 με τον ΣτιβΝτούζο παρά στην primetime του 2017. Στον αντίποδα το Voice χρωστά όλη τη δυναμική του (που θεριεύει από βδομάδα σε βδομάδα) στην κριτική επιτροπή που αποδεικνύει ότι δεν είναι απαραίτητο να καταφεύγεις σε σεξιστικές καφρίλες για να βγάλεις γέλιο – και δεν μιλάμε για χαριτωμενιές ή συγκαταβατικό χιούμορ ευγένειας αλλά για έξυπνες και πνευματώδεις ατάκες (ή/και αντιδράσεις) που πλέον δεν συναντάς ούτε σε κωμικές σειρές (τις οποίες έχουμε ξεχάσει). Οπότε λογικό είναι ότι μια τυχόν συγκατοίκηση των δύο live προγραμμάτων το βράδυ της Κυριακής θα απέβαινε μοιραία για εκείνο του RisingStar που πιθανότατα θα έβρισκε… τοίχο (κι άντε να τον σηκώσεις). Τα live του «TheVoice» (που αργούν ακόμα) θα μεταδίδονται Παρασκευή όπως και του «X-Factor» και το «RisingStar» θα συνεχίσει να κάνει παιχνίδι μόνο του τις Κυριακές (μέχρι να βγει αέρα το «DanSing 6» του MegaOne).

Η τηλεόραση επιστρέφει στο κουκούλι της – και φταίτε εσείς γι’ αυτό!

Το «Deal» κόπηκε από τον ΑΝΤ1 επειδή κατέρρευσε η τηλεθέαση (και λόγω over kill αφού έπαιζε έξι φορές τη βδομάδα μαζί με το κυριακάτικο «Super Deal»), ο «Τροχός της Τύχης» το ίδιο ενώ τη βραχύβια αναβίωσή του από το Mega δεν τη θυμάται κανένας, να μην πούμε για τα αναρίθμητα reboot του «Εκατομμυριούχου» και του «Family Feud». Αφού τα βαριέστε ρε παιδιά τι διάολο σας πιάνει και μόλις βρεθούν εκτός αέρα τα θέλετε πάλι πίσω; Φέτος όχι μόνο τρώμε στη μάπα ξεχασμένα formats των 90s και 00s ως ξαναζεσταμένες σούπες («Ραντεβού», «Τροχός της Τύχης», «Deal», νωρίτερα «Άκου τι είπαν» και «Hot Seat») φαίνεται πως το trend ήρθε για να μείνει αφού σύντομα βρικολακιάζουν το «Survivor» (ΣΚΑΪ), η «Φάρμα» (ΑΝΤ1), το «Μεγάλο Παζάρι» (ως «Κάνε Παζάρι» στο ΣΚΑΪ με παρουσιάστρια την Ντορέττα Παπαδημητρίου γιατί προφανώς τυχόν ξεθάψιμο του Ανδρέα Μικρούτσικου θα διώκεται ποινικά), ακόμα και το αείμνηστο «Ορκιστείτε παρακαλώ» της ΕΡΤ που ο ΑΝΤ1 Ελλάδας θα αναβιώσει ως «Ορκίσου ρε» σε παραγωγή Στράτου Μαρκίδη και σενάριο Δημήτρη Αποστόλου και Μάνου Ψιστάκη. Η σειρά αυτοτελών επεισοδίων με μόνιμο καστ τη σύνθεση του δικαστηρίου και guests τους ενάγοντες και κατηγορούμενους αναμένεται στην Ελλάδα το Μάρτιο ενώ άγνωστο παραμένει πότε (και εάν) θα τη δούμε και σ’ αυτές εδώ τις ακτές.

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS