CELEBRITIESSHOWBIZΠέτρος Πολυχρονίδης - Βάλια Χατζηθεοδώρου: «Πρέπει να είμαστε αισιόδοξοι»

Πέτρος Πολυχρονίδης – Βάλια Χατζηθεοδώρου: «Πρέπει να είμαστε αισιόδοξοι»

Ο Πέτρος, ο παρουσιαστής -εδώ και έξι χρόνια- του «Τροχού της τύχης» και η Βάλια, η οποία συμμετέχει και έχει ξεχωρίσει με την παρουσία της σ’ αυτό, μας μιλούν για το επιτυχημένο τηλεπαιχνίδι, την αλλαγή στην καθημερινότητά τους λόγω του κορωνοϊού, την απομόνωση στο σπίτι αλλά και το τηλεοπτικό τους μέλλον.

ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ ΠΡΙΦΤΗ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΙΩΑΝΝΑ ΤΖΕΤΖΟΥΜΗ
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ-STYLING: ΠΩΛΙΝΑ ΛΑΜΠΟΓΛΟΥ
ΜΑΛΛΙΑ-ΜΑΚΙΓΙΑΖ: ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΥ

Αν και είχαμε κανονισμένο το ραντεβού μας μετά τη φωτογράφησή τους, που είχε προηγηθεί αρχές Μαρτίου, τελικά, λόγω των περιοριστικών μέτρων, κάναμε τη συνέντευξή μας τηλεφωνικά. Δεν δυσκολευτήκαμε – σχεδόν αμέσως συντονιστήκαμε και οι τρεις. «Είμαι από τους ανθρώπους που βλέπουν το ποτήρι μισογεμάτο, οπότε το βρίσκω μία καλή ευκαιρία όλο αυτό, ώστε να περάσω χρόνο με την οικογένειά μου. Προσπαθώ να το βλέπω θετικά», μου λέει ο Πέτρος απ’ την αρχή της κουβέντας μας.

Είπατε, πολλές φορές, στο παρελθόν «κουράστηκα με τη δουλειά, θα ήθελα να ήμουν λίγο περισσότερο στο σπίτι»;

Πέτρος: Και ποιος δεν το έχει πει; Ένας τόσο πολυάσχολος άνθρωπος, όπως εγώ, γιατί δεν ασχολούμαι μόνο με τον «τροχό της τύχης», αλλά και με άλλες δραστηριότητες, όλα αυτά μου τρώνε πολύ χρόνο και το σπίτι μου δεν με βλέπει συχνά, όπως και τα παιδιά μου δεν με βλέπουν όσο θα θέλαμε. Τώρα, όμως, το αντιμετωπίζω ως μία ευκαιρία όλο αυτό για να αξιοποιήσουμε τον χρόνο μας μαζί.

Βάλια: Μα, κι εγώ, συνέχεια έλεγα «να κοιμηθώ λίγο παραπάνω…», ή «να κάνω την τάδε δουλειά στο σπίτι» και ποτέ δεν προλάβαινα. Τώρα, που είμαστε όλοι πια σε καραντίνα προσπαθώ να ξεκουράζομαι, να φτιάξω τις ντουλάπες μου -κάτι που αμελούσα- να τακτοποιήσω λογαριασμούς και συρτάρια. Πλέον, έχω τόσο χρόνο που δεν ξέρω τι να τον κάνω.

Πέτρο, επειδή έχεις και δύο παιδιά, τώρα με τα μέτρα για το #μένουμε_σπίτι, είναι σαν να ξαναβρίσκεις τη σχέση σου μαζί τους;
Ε, ναι, εννοείται! Συνέχεια παραπονιόμασταν ότι δεν είχαμε χρόνο. Τώρα που έχουμε, είμαστε συνέχεια μαζί! Το εκμεταλλεύομαι θετικά. Βλέπουμε όλοι μαζί ταινίες, παίζουμε επιτραπέζια και δημιουργούμε διάφορα. Κάνουμε και εργασίες μέσα στο σπίτι. Επίσης, όσο μας το επιτρέπει ο νόμος, προσπαθούμε να ασκούμαστε λίγο έξω. Ένα χαλαρό τρεξιματάκι δηλαδή, χωρίς κόσμο, και μετά πίσω κατευθείαν στο σπίτι. Κι αυτό, αργά το βράδυ! Γνωριζόμαστε καλύτερα…

Τι ανακάλυψες για τα παιδιά σου και δεν το ήξερες μέχρι σήμερα;
Τώρα που τα παιδιά μου μπαίνουν στην προεφηβεία και μεγαλώνουν, δυσκολεύονται και ζορίζονται λόγω ηλικίας. Όλη αυτή η άρνηση των παιδιών, λόγω της ηλικίας τους, του να είναι με τους γονείς τους, είναι μία αντίδραση, η οποία μεταφράζεται ως «σε παρακαλώ, πέρνα περισσότερο χρόνο μαζί μου!». Τώρα που περνάμε μαζί χρόνο λειτουργούν και σαν μεγάλοι.

Έχεις άγχος μήπως μείνουν πίσω στα μαθήματά τους;
Δεν σου κρύβω πως με απασχολεί αυτό – για όλα τα παιδιά του κόσμου, όμως. Με απασχολεί, όμως, ζούμε σε μία πρωτόγνωρη στιγμή για την ανθρωπότητα. Είναι μία αβέβαιή στιγμή, η οποία δεν ξέρω πού θα καταλήξει. Και για τα παιδιά μου αγχώνομαι και για τις δουλειές μας και για όλους τους συνανθρώπους μας – βλέπεις τι γίνεται δίπλα μας, στην Ιταλία, στην Ισπανία…

Πιστεύατε τον Δεκέμβριο, όταν όλοι μάθαμε για τον κορωνοϊό στην Κίνα, ότι θα ερχόταν τόσο άμεσα και στην Ελλάδα και μάλιστα θα μπαίναμε σε καραντίνα και απαγόρευση της κυκλοφορίας;
Βάλια: Προσωπικά, ποτέ δεν περίμενα κάτι τέτοιο. Είναι κάτι σαν σενάριο επιστημονικής φαντασίας αυτό που ζούμε που ακόμη λέω «αποκλείεται!». Κι όμως, να που μας συνέβη. Προσπαθώ να είμαι αισιόδοξη, ψύχραιμη και να κάνω ό,τι χρειάζεται, ώστε να το αντιμετωπίσουμε συνολικά, ως κοινωνία. Μένω σπίτι δηλαδή, το πιο απλό αλλά και πιο αποτελεσματικό.

Πέτρος: Εσύ, βρε Αλέξανδρε, πίστευες πριν από ένα μήνα που είχαμε συνεννοηθεί για να κάνουμε αυτή τη συνέντευξη, πως θα ξεκινούσαμε την κουβέντα μας από τον κορωνοϊό και όχι από τον «Τροχό της τύχης»; Ήταν κάτι το απροσδόκητο που ποτέ δεν φαντάστηκε κανένας μας!

Εκτός από το σουπερμάρκετ και ίσως το φαρμακείο, βγαίνετε για να πάτε και κάπου αλλού;
Πέτρος: Στο σουπερμάρκετ και ως το σπίτι των παιδιών μου που ζουν με τη μητέρα τους, ώστε να τα πάρω και να πάμε στο δικό μου σπίτι. Τίποτε άλλο. Και, για να είμαι ειλικρινής, σουπερμάρκετ πάει πια μόνο η γυναίκα μου. Εγώ έβγαινα μέχρι πριν λίγο, μόνο για να τους πάρω και κάποια βιβλία και τέτοια πράγματα, αλλά τώρα, με την απαγόρευση κυκλοφορίας και όλη αυτή την επικινδυνότητα, τέλος κι αυτά.

Βάλια: Εγώ δεν πάω πουθενά πια. Μία φορά είχα πάει στον λόφο που είναι λίγο πιο πάνω από το σπίτι μου για να τρέξω κι αυτό ήταν όλο. Ξέρεις, επειδή κάνει και κρύο ακόμα, φοβάμαι κιόλας μην κρυώσω, γιατί μετά δεν θα ξέρω αν πρόκειται για απλό κρύωμα ή για συμπτώματα του κορωνοϊού. Κι έτσι είπα στον εαυτό μου «άστο καλύτερα, κάτσε μέσα!».

Με τον «Τροχό της τύχης» τι γίνεται; Σταμάτησαν τα γυρίσματα, έτσι δεν είναι;
Πέτρος: Τα γυρίσματα έχουν σταματήσει, αλλά είμαστε και πολύ τυχεροί διότι, μετά από έξι χρόνια πια, λειτουργούμε με άλλους ρυθμούς. Δηλαδή, θα συνεχίζετε να βλέπετε κανονικά τα επεισόδια του Star από το Omega, με κοινό -καινούρια επεισόδια- καλώς εχόντων των πραγμάτων. Έχουμε ικανοποιητικό στοκ επεισοδίων, αλλά όλα θα εξαρτηθούν και από το μοντάζ, όπως ξέρεις. Έχουμε αρκετές φρέσκιες εκπομπές, ήδη γυρισμένες, επειδή είχαμε φροντίσει από πριν να υπάρχει απόθεμα κάποιων ήδη γραμμένων εκπομπών. Σε αυτό ήμασταν τυχεροί κι έτσι ο κόσμος -σε Ελλάδα και Κύπρο- θα συνεχίζει να παρακολουθεί το παιχνίδι, που τόσο πολύ αγάπησε, κανονικά, και όχι σε επανάληψη.

Βάλια: Ναι, ευτυχώς είμαστε μπροστά, αλλά θέλω να πω ότι μου λείπει πολύ το παιχνίδι. Μου λείπει η δουλειά μου! Και το καταλαβαίνω αυτό τώρα που κάθομαι σπίτι κι έχω τόσο χρόνο. Θέλω να επιστρέψουμε άμεσα και να νιώσω δημιουργική ξανά.

Πέτρος: Είμαι πολύ δραστήριος άνθρωπος και δεν μου αρέσει να μένω αδρανής. Μου λείπει, γενικά, η δουλειά μου. Η μόνη μου «δυσκολία», αυτή την περίοδο, είναι η απομόνωση. Τις πρώτες δύο εβδομάδες ανταπεξήλθα πολύ καλά. Μελλοντικά, όμως, δεν ξέρω αν θα φρικάρω! Για την ώρα, χάρις στα παιδιά και στη γυναίκα μου, το παλεύω. Αν ήμουν μόνος μου, θα είχα σοβαρό πρόβλημα. Είμαι ευλογημένος που έχω τους δικούς μου δίπλα μου. Πέρα από τις κοινές δραστηριότητες που έχουμε οικογενειακά, μέσα στην ημέρα, ο καθένας κάνει τα δικά του – δεν γίνεται ένα ζευγάρι να ασχολείται όλη την ημέρα με τον άλλον. Εγώ, για παράδειγμα, αν το έκανα αυτό, θα τους εκνεύριζα όλους μέσα στο σπίτι και κάποια στιγμή θα με πέταγαν έξω! Είμαι πολύ απαιτητικός και δραστήριος, γι’ αυτό έχουμε και ατομικό χρόνο. Άρχισα, που λες, να βρίσκω τις ρίζες μου, μέσα από το dna test που έκανα και προσπαθώ να συνθέσω το γενεαλογικό μου δέντρο. 

Βρήκες συγγενείς που δεν ήξερες ότι έχεις;
Ναι, επικοινωνώ με ανθρώπους στην Αμερική, που δεν ήξερα ότι έχουμε κοινό dna και μιλάμε. Τους ενημερώνω ότι έκανα το τεστ και ψάχνουμε να βρούμε πού ενωνόμαστε συγγενικά. Αυτή τη στιγμή έχω φτάσει 180 χρόνια πίσω. Θέλω να μάθω από πού έχουν έρθει οι προπαππούδες μου και πιο πίσω. Είναι μία ευκαιρία να «σκοτώσω» τον ελεύθερό μου χρόνο, μιας και είμαι σπίτι.

Ποιο είναι το πρώτο πράγμα που θα κάνετε όταν σταματήσει όλο αυτό το πρωτόγνωρο που ζούμε και αρχίσουμε και πάλι να κυκλοφορούμε, πλέον, άνετα στους δρόμους;
Πέτρος: Θα πάμε όλοι μαζί οικογενειακώς να φάμε pancakes έξω, διότι έχουμε βαρεθεί να τα φτιάχνουμε μόνοι μας στο σπίτι. Μετά, πιθανότατα, να κάνουμε κάτι όλοι μαζί, ώστε να μείνουμε εκτός σπιτιού μία εβδομάδα. Αν είναι καλοκαίρι, γιατί όχι και κάμπινγκ. Δεν το έχουμε κάνει ποτέ, αλλά θα το συζητούσα.

Βάλια: Εγώ θα κάνω μία μεγάλη βόλτα από το πρωί ως το βράδυ. Θα δω τους φίλους μου, θα πάμε για καφέ, για φαγητό, στα μαγαζιά. Θα πάρω την οικογένειά μου και θα περπατήσουμε μαζί…

Αλήθεια, ποιος είναι ο πρώτος άνθρωπος που θα θέλετε να αγκαλιάσετε αυτή τη στιγμή και δεν μπορείτε;
Βάλια: Ο παππούς μου. Είναι 82 ετών, και μου λείπει πολύ. Φοβάμαι για εκείνον κι ανησυχώ. Είναι ψύχραιμος, όμως. Πιο πολύ από εμένα και σοβαρός, υπακούει στα μέτρα και δεν βγαίνει έξω. Στον παππού μου, λοιπόν, θα έκανα μία μεγάλη αγκαλιά!

Πέτρος: Εγώ θα ήθελα να αγκαλιάσω τους γονείς μου. Εννοείται ότι μιλάμε καθημερινά και στο τηλέφωνο και μέσω skype, αλλά μου λείπουν πολύ.

Πέτρο, μιας και είσαι ο παρουσιαστής του «Τροχού της τύχης», η δική σου τύχη ποια πιστεύεις ότι είναι;
Τα παιδιά μου και η γυναίκα μου, φυσικά! Όλοι οι άνθρωποι που είναι γύρω μου -αυτοί που έχω επιλέξει και με έχουν επιλέξει και είναι δίπλα μου- είναι η τύχη μου. Όλοι μας πρέπει να αισθανόμαστε ότι η τύχη μας οφείλεται σε όσους έχουμε δίπλα μας. Και η καλή και η κακή τύχη.

Με τη γυναίκα σου πού γνωριστήκατε;
Γνωριστήκαμε την εποχή που έκανα αθλητικό ρεπορτάζ κι είχε την ατυχία να πέσει πάνω στο μικρόφωνό μου. Ήμουν σε μία ταξιδιωτική αποστολή και κάλυπτα ρεπορτάζ με αστείες στιγμές από τα γήπεδα. Εγώ έκανα τη δουλειά μου στη Χαλκίδα, κι όπως εργαζόμουν έπεσα πάνω στην μέλλουσα αγαπημένη μου και… την «πατήσαμε»! Είδες η τύχη, που λέγαμε πριν;

Δεν την ορίζουμε την τύχη μας;
Όταν μεμψιμοιρείς και γκρινιάζεις, αυτόματα το ελκύεις κιόλας. Ξέρεις πόσοι παίκτες του «Τροχού της τύχης» έρχονται στο γύρισμα και μου λένε «πω, πω, να δεις θα χάσω σίγουρα!». Και χάνουν! Μα, αν από την αρχή σκέφτεσαι ότι θα χάσεις και ότι είσαι γκαντέμης, τότε κατά 99% θα χάσεις. Πρέπει να είμαστε και λίγο αισιόδοξοι.

Έχεις άλλα τηλεοπτικά όνειρα;
Είμαι ανοιχτός στο να κάνω διάφορα πράγματα, αλλά σου ξεκαθαρίζω ότι είμαι από τους ανθρώπους που αγαπούν τη δουλειά τους. Δεν θα με ενοχλούσε αν έκανα για πάντα τον «Τροχό της τύχης». Δεν θα το έβλεπα ως «στασιμότητα». Αν αυτό μπορεί να γίνει, ok, ευτυχής θα είμαι στο να το συνεχίσω μέχρι να γεράσω. Κάποιοι άνθρωποι θα έδιναν τα πάντα για να κάνουν αυτό που κάνω – δεν σκέφτομαι «ήρθε η ώρα να κάνω κάτι άλλο». Φέτος, έκανα και το «Globetrotters» που ευτυχώς έγινε τους προηγούμενους μήνες, αλλιώς τώρα, λόγω του κορωνοϊού, δεν θα μπορούσε να υλοποιηθεί καν. Κι αν επαναληφθεί του χρόνου αυτό το project και μου το προτείνουν, θα το κάνω με χαρά ξανά. Η προτεραιότητά μου, όμως, είναι ο «Τροχός της τύχης» και στα έξι χρόνια που το κάνω, δεν έχω βαρεθεί ούτε μία στιγμή!

Μποξάκι:
Το τηλεπαιχνίδι «Τροχός της τύχης» του Star συνεχίζει να μεταδίδεται καθημερινά στις 19:00, με καινούρια επεισόδια, από το Omega.

*Η φωτογράφηση έγινε στο ZMAK (Ασκληπιού 16-18 και Πολυδεύκους, Πειραιάς, τηλ: 0030-2104135892, www.zmakgr.com).

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS