CELEBRITIESSHOWBIZΠόλεμος στο Παρά Πέντε: Γιατί δεν μιλιούνται οι πρωταγωνιστές της θρυλικής σειράς;

Πόλεμος στο Παρά Πέντε: Γιατί δεν μιλιούνται οι πρωταγωνιστές της θρυλικής σειράς;

Ο συνήθως φειδωλός και προσεκτικός στις δηλώσεις του ηθοποιός και σεναριογράφος απασφάλισε, αποκαλύπτοντας ότι οι σχέσεις του με τον Νίκο Μουτσινά είναι ανύπαρκτες, αφού εξαιτίας εκείνου, όπως εννοούσε σε πρόσφατη συνέντευξή του, δε θα πήγαινε καλεσμένος στο «Sunday Live» του ANT1. Βεβαίως, τώρα το σόου των Μακρυπούλια-Μουτσινά πέρασε στην ιστορία, οπότε ούτε γάτα, ούτε ζημιά; Κάθε άλλο.

ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΩΣΤΑ ΜΠΟΥΡΟΥΣΗ

 

Τα παρασκήνια ήταν καλά και αυτό έβγαινε. Το, κατά τα άλλα επάρατο, δημοσιογραφικό κλισέ δε θα μπορούσε να βρει καλύτερη και πιστότερη επαλήθευση από την ατμόσφαιρα που επικρατούσε στα δύο χρόνια που διήρκεσαν τα γυρίσματα της, εμβληματικής πλέον, τηλεοπτικής σειράς «Στο Παρά Πέντε». Άλλωστε, οι συνθήκες ήταν από κάθε άποψη ιδανικές: Η σειρά είχε σαρωτική απήχηση στο τηλεοπτικό κοινό, οι μέχρι τότε άγνωστοι ή τέλος πάντων μέτρια αναγνωρίσιμοι πρωταγωνιστές, απολάμβαναν, οι περισσότεροι από αυτούς, τιμές «ήρωα», οι ατάκες των χαρακτήρων τους γίνονταν συνθήματα και οι μεταξύ τους δεσμοί ήταν παραπάνω από στέρεοι και στενοί. Εξάλλου είθισται στις καλλιτεχνικές δουλειές –και δη στις επιτυχημένες– να δημιουργούνται παρέες, οι οποίες ως γνωστόν γράφουν ιστορία. Ωστόσο, έντεκα χρόνια μετά το φινάλε της σειράς φαίνεται ότι οι ισορροπίες στις μεταξύ τους σχέσεις έχουν διαταραχθεί και οι άλλοτε μεγαλόστομες δημόσιες εκδηλώσεις αγάπης και αλληλοεκτίμησης έχουν δώσει τη θέση τους σε δηλώσεις που αναδύουν άρωμα ματαίωσης, απογοήτευσης, ακόμα και προδοσίας.

 

Σαν από συμπαντική συνωμοσία

Τον ασκό του Αιόλου άνοιξε ο ίδιος ο δημιουργός της σειράς, καλεσμένος στο τηλεοπτικό μαγκαζίνο της Νάνσυς Ζαμπέτολγου και του Θανάση Αναγνωστόπουλου. Όταν οι δημοσιογράφοι τον ρώτησαν εάν η παρέα της τηλεοπτικής σειράς μπορεί να ξανασμίξει ποτέ, εκείνος αποφάσισε να μιλήσει de profundis: «Αισθάνομαι ότι από κάποιους ανθρώπους έχω ακούσει πολλά “ευχαριστώ” και με συγκινεί πάρα πολύ αυτό το πράγμα – και δεν χρειάστηκε καν να το πουν κάποιοι, το βλέπω στα μάτια τους και τους ευχαριστώ και εγώ. Και κάποιοι άλλοι άνθρωποι νιώθω ότι και “ευχαριστώ” δεν είπαν και με πλήγωσαν και με στεναχώρησαν. Μου κόστισε πολύ! Το κουβαλάω μέσα μου, δεν θα το ξεχάσω ποτέ! Δεν θα το συγχωρήσω και ποτέ. Όταν ένας άνθρωπος σε δύσκολη στιγμή σου δεν είναι εκεί, τι να το κάνεις αν σε 10 χρόνια έρθει και σου πει “ξέρεις, τώρα μπορώ να είμαι δίπλα σου”. Ε, καλά, τώρα έχω βρει άλλους να είναι δίπλα μου. Σε κάποιους ανθρώπους νιώθω ότι έδωσα πάρα πολλά, νιώθω ότι άλλαξε και όλη τους η ζωή. Για κάποιους μπορώ να το πω». Τα υπονοούμενά του έγιναν ακόμα πιο ξεκάθαρα (όπως αντιλήφθηκαν οι περισσότεροι τηλεθεατές) όταν λίγο αργότερα δήλωσε, ερωτώμενος σχετικά, ότι σε καμία περίπτωση δε θα πήγαινε καλεσμένος στην εκπομπή «Sunday Live», την οποία παρουσιάζει η πρώην κατά πως φαίνεται φίλη του, Ζέτα Μακρυπούλια, με τον νυν κολλητό της Νίκο Μουτσινά και στην οποία έχουν παρελάσει ως καλεσμένοι όλοι οι κοντινοί άνθρωποί τους: από την Ελισάβετ Κωνσταντινίδου και τον Θανάση Αλευρά μέχρι τον ακριβοθώρητο Μιχάλη Χατζηγιάννη.

https://www.youtube.com/watch?v=IjWnkfm-kuE

 

Η σχέση Καπουτζίδη-Μακρυπούλια φαίνεται πως άρχισε να φθίνει μετά το 2013, όταν οι δυο τους παρουσίασαν τότε –με επιτυχία– τον ελληνικό τελικό για τα προκριματικά του Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision. Ήταν η χρονιά που την Ελλάδα επελέγησαν να εκπροσωπήσουν οι Koza Mostra μαζί με τον ρεμπέτη Αγάθωνα Ιακωβίδη. Η τότε παρέα της τηλεοπτικής εκπομπής «Δέστε τους» (βλ. Μουτσινάς – Ηλιάκη – Καινούργιου – Δάσκαλος) είχε σχολιάσει σκωπτικά την βραδιά του ελληνικού τελικού, επισημαίνοντας μάλιστα ότι την είχε κατατροπώσει σε τηλεθέαση η τούρκικη σειρά «Σουλεϊμάν, ο Μεγαλοπρεπής». Τότε ο Καπουτζίδης φαίνεται ότι εκνευρίστηκε όχι μόνο για τα σχόλια που αφορούσαν τον ελληνικό προκριματικό, μα και τον ίδιο τον Αγάθωνα – ειδικά από μέρους της Μαρίας Ηλιάκη και του Νίκου Μουτσινά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Καπουτζίδης: Tο λαχείο των 120 εκατ. δραχμών που άλλαξε τη ζωή της οικογένειάς του

Η εκδίκηση είναι ένα πιάτο που τρώγεται, αν όχι κρύο, τουλάχιστον ξαναζεσταμένο. Δύο μήνες μετά, σε ανύποπτο χρόνο και στο μάλλον ουδέτερο έδαφος, αυτό της εκπομπής του Θέμη Γεωργαντά στο MAD, ο Καπουτζίδης επέστρεψε τα βέλη που δέχτηκε. Όταν ο παρουσιαστής στο θρυλικό «εξομολογητήριό» του τον ρώτησε ποια πρόσωπα θα ήθελε να διώξει από την τηλεόραση, εκείνος αποκρίθηκε σιβυλλικά: «Δεν θα σου πω ποιον θέλω να διώξω γιατί αυτό σημαίνει εξουσία. Δεν θα ήθελα να συνεργαστώ με τη Μαρία Ηλιάκη. Δεν την ξέρω, αλλά από αυτό που βλέπω πιστεύω ότι δεν θα ταίριαζα. […] Επίσης θα συνεργαζόμουν με τον Νίκο Μουτσινά, μόνο αν συνωμοτούσε το σύμπαν. Αλλά κάτι τέτοιο δεν νομίζω να συμβεί». Λίγες ημέρες αργότερα ο δημιουργός επανήλθε με νέες δηλώσεις του στο πλαίσιο συνέντευξής του στην πρωινή εκπομπή του Γιώργου Λιάγκα και της Φαίης Σκορδά στο MEGA. Φρόντισε για μία ακόμα φορά να διαχωρίσει τη θέση, τη νοοτροπία, την αισθητική και τη φιλοσοφία του από το τηλεοπτικό προϊόν των Μουτσινά – Ηλιάκη. Ωστόσο, είχε μια καλή κουβέντα να πει για τη θεατρική παράσταση του Μουτσινά, αλλά όχι για την Ηλιάκη την οποία δήλωσε ότι δεν έχει δει ποτέ σε κάτι άλλο πέρα από την παρουσία της στο «Δέστε τους». Αυτό το τελευταίο ήταν που θύμωσε τον Μουτσινά για την τηλεοπτική παρτενέρ του και έφερε τη Ζέτα στη μέση μιας υφέρπουσας κόντρας μεταξύ των δύο φίλων της. Φαίνεται, όμως, ότι με το πέρασμα του καιρού εκείνη έκλινε περισσότερο προς τον μέχρι πρότινος συμπαρουσιαστή της στο «Sunday Live» του ANT1.

 Η Ζέτα και το «μπλοκ» Μουτσινά

Όπως γλαφυρά αποτυπώνεται και στα κοινωνικά δίκτυα της Ζέτας, οι στενοί φίλοι της, το περιβάλλον της, για κάποιους «οι διάσημοι κολλητοί της» είναι πια ο Μουτσινάς, ο Γιώργος Δάσκαλος, ο Θανάσης Αλευράς, η Ελισάβετ Κωνσταντινίδου – και σε αυτούς δεν συμπεριλαμβάνεται ο Γιώργος Καπουτζίδης.

Σε κάθε περίπτωση, με το πέρας του χρόνου, αυτές οι προσωπικές διαφορές άρχισαν να αποτυπώνονται και στο επαγγελματικό πεδίο. Λέγεται, λόγου χάρη, ότι ο Καπουτζίδης «δεν πληροφορήθηκε ποτέ από τη φίλη του, Ζέτα Μακρυπούλια, ότι εκείνη θα τον αντικαθιστούσε στο sequel του talent show “Just the 2 of us” του MEGA ή ότι εκείνος «διατύπωσε τις αντιρρήσεις του όταν θεατρικός παραγωγός του πρότεινε να συνεργαστεί επί σκηνής με την Ελισάβετ Κωνσταντινίδου, η οποία είναι επιστήθια φίλη με τη Ζέτα». Φήμες των social media; Ίσως. Εξάλλου, είναι χαρακτηριστικό ότι στην εξαιρετική τηλεοπτική σειρά «Εθνική Ελλάδος», η Σμαράγδα Καρύδη ήταν η μόνη που συμμετείχε από το καστ του «Παρά Πέντε». Τυχαίο; Μπορεί. Όμως τα σημάδια δείχνουν ότι η ομάδα δεν υπήρχε πια, μα κυρίως οι δεσμοί αγάπης και εμπιστοσύνης μεταξύ των αλλοτινών φίλων που την απάρτιζαν. Αλλά αυτό δε γίνεται κάθε φορά που η ιδιωτική ζωή μπερδεύεται με την επαγγελματική; Κάθε φορά που κάτι αρχίζει ωραία, είναι καταδικασμένο να τελειώνει με πόνο, όπως έχει σοφά αποφανθεί και η λαϊκή μούσα.

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS