CELEBRITIESSHOWBIZΠώς η Κέιτ Μίντλετον έκανε τον πρίγκιπα Τζορτζ fashion icon; (φωτογραφίες)

Πώς η Κέιτ Μίντλετον έκανε τον πρίγκιπα Τζορτζ fashion icon; (φωτογραφίες)

Οι γκριμάτσες του και η διαβολιά που έχει πάντα ζωγραφισμένη στο πρόσωπό του, είναι δύο στοιχεία που έχουν κάνει τον πρίγκιπα Τζορτζ αγαπητό σε όλη την υφήλιο. Δεν είναι, όμως, ο μόνος λόγος.

Ο τρίτος στη σειρά διαδοχής για το βρετανικό θρόνο, είναι σταρ από κούνια. Fashion star για την ακρίβεια. Το γεγονός ότι ό,τι φοράει ξεπουλάει, το επιβεβαιώνει, όπως και το γεγονός ότι κατά το Forbes, το 2014, ήταν το νήπιο με τη μεγαλύτερη επιρροή στον κόσμο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ο πρίγκιπας Τζορτζ έγινε 4 ετών και ποζάρει μόνος του στο φακό (φωτογραφία)

Ο Πρίγκιπας Τζορτζ «εκτέθηκε» για πρώτη φορά μπροστά στα μάτια 7 εκατ. ανθρώπων μόλις δύο μέρες μετά την γέννησή του. Η κουβέρτα με την οποία τον είχε τυλιγμένο η μητέρα του ξεπούλησε. Και έκτοτε συμβαίνει το ίδιο με οτιδήποτε φοράει.

Είναι μάλιστα τόση μεγάλη η επιθυμία μερικών Βρετανίδων να ντύσουν τα παιδιά τους σαν τον Τζορτζ που σύμφωνα με μελέτη του Brand Finance, ο ίδιος επιφέρει 2,3 δισεκατομμύρια δολάρια στη βρετανική οικονομία μόνο και μόνο από το ντύσιμό του, έχοντας αυξήσει τις πωλήσεις στην παιδική ένδυση κατά 13,2%.

Συνδυάζοντας το παραδοσιακό με το μοντέρνο και το ρομαντικό με το σύγχρονο, το ντύσιμό του Πρίγκιπα Τζορτζ φανερώνει αμέσως την καταγωγή του, την κοινωνική του θέση, χωρίς όμως να είναι κακόγουστο, υπερβολικό ή το παιδί να χάνεται μέσα σε αυτά.

Δεν ξέρουμε αν ήταν η Κέιτ Μιντλετον ή κάποιος ενδυματολόγος που διαμόρφωσε το στιλ του Πρίγκιπα, αλλά σίγουρα ήταν εκείνη που το έκανε προσιτό για όλους. Προτιμώντας ρούχα καλής ποιότητας μεν, προσιτής τιμής δε… η Κέιτ Μίντλετον σίγουρα «δελέασε» όλες τις μητέρες, φορώντας στο γιο της ρούχα αξίας ακόμη και 30-40 λιρών. Αυτός μάλιστα είναι και ο κύριος λόγος που κάθε ρούχο του Τζορτζ ξεπουλάει μέσα σε (το πολύ) 24 ώρες.

O Μάρκους Τάγκεσον, διευθύνων σύμβουλος του online store παιδικής ένδυσης The Luxury Kids Group, σημειώνει ότι η επίδραση του πρίγκιπα Τζορτζ στις πωλήσεις είναι άμεση και απτή: «Όπως συμβαίνει με την μητέρα του Κέιτ, έτσι και με τον Τζορτζ, οτιδήποτε φοράει ξεπουλάει».

Tι είναι αυτό ακριβώς στο στιλ του πρίγκιπα Τζορτζ που ξετρέλανε τις μανάδες ανά τον κόσμο; Οι γιακάδες Peter Pan και ο συνδυασμός παπουτσιού-κάλτσας ως το γόνατο που δίνουν στον μικρό μια γοητεία που δεν θυμίζει σε τίποτα τη γενιά των παιδιών του Instagram, χωρίς, όμως, την ίδια στιγμή, να είναι ντεμοντέ, εκτός εποχής, κλίματος και πραγματικότητας. Ισα, ίσα. Η επιδραστικότητά του, όπως εξηγεί η Vogue, ίσως οφείλεται ακριβώς σε αυτό, ότι το στιλ του είναι την ίδια ώρα νοσταλγικό αλλά και σημερινό.

Είναι γλυκό, αλλά όχι συντηρητικό, παραδοσιακό αλλά όχι ντεμοντέ. Η στιλιστική του δύναμη, εξηγούν, οφείλεται εκεί που οφείλεται και η επιδραστικότητα της Κέιτ Μίντλετον: Κλίνουν προς την κανονικότητα. Είναι νορμάλ, φορούν ρούχα που θα μπορούσε να φορέσει ο καθένας.

Όπως εξηγεί ο Τάγκεσον: «Ο Γουίλιαμ και η Κέιτ φαίνονται να ντύνουν τον πρίγκιπα Τζορτζ με ρούχα πραγματικά υψηλής ποιότητας. Πολλά από αυτά είναι μεσαίας τιμής, δηλαδή επιτυγχάνουν ένα στιλ προσιτό από τους περισσότερους γονείς».

Για παράδειγμα το μπουφάν που φορούσε την πρώτη ημέρα που πήγε στο νηπιαγωγείο στο Νόρφολκ ήταν ένα αξίας 30 λιρών από τα John Lewis. Μόλις δημοσιεύτηκαν οι φωτογραφίες του μικρού οι πωλήσεις παρόμοιων μπουφάν στο εν λόγω μαγαζί αυξήθηκαν κατά 447%.

Η Σάρα Κόναν, επικεφαλής του παιδικού τμήματος και του τμήματος σπιτιού του καταστήματος Liberty του Λονδίνου σημειώνει ότι η στιλιστική απλότητα του πρίγκιπα Τζορτζ έγινε μόδα ενισχύοντας μάλιστα τα φθηνότερα και μεσαία brands σε σχέση με τις πιο πολυτελείς ετικέτες.

«Νομίζω ότι υπάρχει μια τάση προς κάτι πιο παραδοσιακό», λέει προσθέτοντας ότι ο πρίγκιπας Τζορτζ σίγουρα έπαιξε ρόλο σε αυτή τη μετατόπιση. «Βασικά, πελάτισσές μας έρχονται και μας ρωτούν απλά αν έχουν διαθέσιμο κάτι που έχει φορέσει ο τρίτος διάδοχος του βρετανικού θρόνου».

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS