CELEBRITIESSHOWBIZΣτον Μουτσινά… μπορεί

Στον Μουτσινά… μπορεί

Είτε τον συμπαθείς, είτε όχι, η τηλεοπτική χρονιά φέτος του ανήκει. Ο Νίκος Μουτσινάς είναι ο ηθοποιός/παρουσιαστής που άλλαξε τα δεδομένα στη μεσημβρινή ζώνη κι από ένα απλό μεσημεράκι τη μετέτρεψε σε «Καλό Mεσημεράκι».

1. Παίζει σε μία ζώνη που δεν έχει ανταγωνισμό σε παρόμοιο περιεχόμενο. Οι σατιρικές εκπομπές συνήθως προβάλλονται αργά το βράδυ κι έτσι ο κόσμος είχε ανάγκη μια τέτοια μεσημεριανή παρουσία.

2. Η Ματίνα Νικολάου που υποδύεται μια περσόνα καρικατούρα, τη Βάνια, (ρόλος από θεατρική παράσταση με τον Μουτσινά το 2016) φαίνεται πως έχει αγαπηθεί ιδιαίτερα, κυρίως από το μικρό ηλικιακά κοινό, που ας το δεχτούμε… μόνο κυβερνήσεις δεν ανεβάζει και κατεβάζει.

3. Ο Μουτσινάς σχολιάζει βίντεο από την τηλεοπτική επικαιρότητα τα οποία δεν έχει δει νωρίτερα και του ετοιμάζουν οι συνεργάτες, οπότε η αυθόρμητη αντίδραση και σχόλιό του, τον ξεχωρίζει από πανελίστες με στημένους ρόλους καλών και κακών σχολιαστών.

4. Ο τρόπος με τον οποίο σχολιάζει στο κομμάτι της εκπομπής που αφορά τα ντυσίματα, είναι πάντα καλοπροαίρετος. Βρίσκει τουλάχιστον ένα καλό πράγμα να πει για κάθε πρόσωπο και ποτέ δεν κρίνει φυσικά χαρακτηριστικά όπως κιλά, σωματότυπος, μύτη, κ.λπ. Το κοινό δεν μπορεί να μην το εκτιμήσει.

5. Από το πλατό της εκπομπής, ως έκπληξη και στον παρουσιαστή τον ίδιο έχει περάσει σχεδόν κάθε σχολιαζόμενος. Από παίκτες/ριες ριάλιτι, μέχρι μοντέλα και παρουσιαστές εκπομπών σε επαρχιακά κανάλια. Κανένας δεν λέει όχι για να βγει έστω για 1 λεπτό στην πιο πετυχημένη εκπομπή της σεζόν.

6. Η παρουσία της μουσικής μπάντας Alcatrash (τη γνωρίσαμε από τη συμμετοχή τους στην εκπομπή του Αρναούτογλου) είναι καταλυτική για την επιτυχία της εκπομπής. Όχι μόνο για την live εκτέλεση τραγουδιών, αλλά και για την πολύ πετυχημένη επιλογή τραγουδιών που συνοδεύουν τον σχολιασμό των βίντεο. Φαίνεται πως έχουν βρει την ιδανική χημεία τα μέλη του γκρουπ με τον Μουτσινά και υπάρχει μια χιουμοριστική αλληλεπίδραση σε όλη τη διάρκεια της εκπομπής.

7. Μεγάλα ονόματα του χώρου, καταχωρημένα ως «ποιοτικά» τα οποία κάνουν πολύ επιλεκτικά εμφανίσεις, πηγαίνουν στην εκπομπή του, είτε εκτιμώντας τον ίδιο ως προσωπικότητα και έχοντας φιλικές σχέσεις μαζί του, είτε εκμεταλλευόμενοι τα υψηλά νούμερα τηλεθέασης της εκπομπής. Σε κάθε περίπτωση ο τηλεθεατής έχει το αίσθημα του αιφνιδιασμού κάθε φορά που συμβαίνει και σίγουρα δεν τον χαλάει.

8. Το ζωντανό κοινό, φαίνεται να δρα θετικά, όχι τόσο στον τηλεθεατή, αλλά στον ίδιο τον Μουτσινά που έχοντας τις αντιδράσεις τους μπροστά, έχει έναν άτυπο διάλογο και μια, πολλές φορές χιουμοριστική, αλληλεπίδραση που τον κάνει ακόμη πιο γρήγορο στη δημιουργία σχόλιου και ατάκας.

9. Οι καλεσμένοι του ξέρουν πού πάνε μάλλον και είναι έτοιμοι να πάρουν μέρος σε οποιοδήποτε παιχνίδι τους υποβάλλει, με συνηθέστερο σκοπό να τσαλακώσουν την εικόνα τους. Προφανώς και ο τηλεθεατής το εκτιμά.

10. Και φυσικά, η μεγαλύτερη επιτυχία της εκπομπής είναι η καθιέρωση των… προκλήσεων του Μουτσινά με τη συνοδεία του ντράμερ των Alcatrash. Η λέξη «προκαλώωωωω» τραβηγμένη στην τελευταία συλλαβή όπως ακριβώς την προφέρει ο ίδιος στην εκπομπή, είναι πλέον ένα άτυπο και αναγνωρίσιμο αστείο που χρησιμοποιεί η μισή Ελλάδα και Κύπρος.

11. Το «Έλα έλα» (ή αλλιώς «Αμάρτησε μαζί μου») που ερμηνεύει η Λένα Ζευγαρά από τη Θεσσαλονίκη, κατέκτησε 2 εκατομμύρια views στο youtube επειδή ο Νίκος το χορεύει μανιωδώς μέχρι τελικής πτώσεως… Και το απολαμβάνει.

Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη, στις 6 Σεπτεμβρίου 1977 και είναι 42 ετών.

Έγινε γνωστός μέσα από τη συμμετοχή του στην εκπομπή «Κους Κους το μεσημέρι» στον Alpha την περίοδο 2005-2007.

Το 2006 παρουσίασε -για πρώτη φορά σε ρόλο κεντρικού- μαζί με τη Ναταλία Γερμανού το τηλεπαιχνίδι «Soundmix Show».

Το 2009, συμπαρουσίαζε μαζί με την Κατερίνα Ζαρίφη στον ΑΝΤ1 τον «Πρωινό Καφέ», μια συνεργασία η οποία απέτυχε αφού το κανάλι διέκοψε τη συνεργασία τους στα μέσα της σαιζόν

Η εκπομπή «Καλό μεσημεράκι» στο Σκάι είναι η 8η φορά που βρίσκεται στο ρόλο του κεντρικού παρουσιαστή.

Ο θάνατος της μητέρας του τον διέλυσε συναισθηματικά και κατάφερε μετά από τρία χρόνια να το ξεπεράσει. «Έχει πέσει η αυλαία στο κεφάλι μου, έπεσε το σύστημα. Σιγά σιγά σ’ αυτά τα τρία χρόνια, προσπάθησα να βγάλω από την καθημερινότητά μου και τη ζωή μου, τη μάνα μου για να ξαναβρώ λίγο το ενδιαφέρον. Ήταν όλα γκρίζα δεν με ενδιέφερε τίποτα. Κολλάτε εσείς οι μάνες πάνω στα παιδιά σας… και μετά λέτε αντίο φεύγω. Ζούσα μέσα σε αυτήν. Η προσπάθειά μου ήταν να την «βγάλω» για να ξαναβρώ και πάλι τη χαρά. Σκέφτηκα αφού δεν σε ενδιαφέρει να πεθάνεις καθόλου, αφού θα ζήσεις… μήπως να ζήσεις;».

Η μάχη που έδινε με τα περιττά κιλά ήταν για εκείνον ένας άνισος αγώνας. Παρόλα αυτά κατάφερε να επικοινωνήσει με τον εαυτό του και να καταφέρει να βάλει τα πράγματα σε μία τάξη. «Δεν μου άρεσε ο εαυτός μου, δεν μου άρεσε που δεν μπορούσα να ντυθώ όπως θέλω, δεν μου άρεσε που δεν είχα την αντοχή που θέλω. Δεν μου άρεσα καθόλου. Πήρα λοιπόν την απόφαση να σταθώ απέναντι σε μένα και να με αγκαλιάσω, να κάνω το χρέος μου απέναντι στον εαυτό μου, απέναντι στο σώμα μέσα στο οποίο ζω, να με σεβαστώ και να με αγαπήσω από την αρχή».

Ο θάνατος της μητέρας του ήταν το σκαλοπάτι για να έρθει πιο κοντά με τον μπαμπά του και τα ετεροθαλή αδέλφια του. «Πάντα υπήρχε η διάθεση να έχουμε σχέση με τον πατέρα μου, απλώς υπήρχε ένα βουνό –η Φρόσω– που μπορούσε να τρελαθεί στην ιδέα ότι θα αγαπήσω κι άλλον άνθρωπο. Τώρα το βουνό δεν υπάρχει. Ο δρόμος άνοιξε. Δεν είναι εύκολο όμως. Εγώ είμαι 42, τα αδέλφια μου 32 και ο μπαμπάς μου 62, δεν είμαστε σε ηλικία που καταπίνουμε το συγγενή. Θέλει χρόνο».

Έχει δύο αδέλφια που είναι δίδυμα μεταξύ τους και, μάλιστα, ο ένας, ο Χρήστος, του μοιάζει πολύ.

Για τον ίδιο ό,τι έχει σχέση με τα προσωπικά του θεωρεί ότι είναι προσωπικά και η δημοσιοποίησή τους είναι ένα «προϊον» που δεν τον ενδιαφέρει. «Για εμένα το προσωπικό είναι πολύ προσωπικό, δεν με ενδιαφέρει να πάω να φιληθώ και να αγκαλιαστώ στο δρόμο – υπάρχουν και δωμάτια. Είμαι αυτής της λογικής γενικά».

Ανήκει στην κατηγορία των ηθοποιών που δεν τους αρέσει να μιλάνε για τα προσωπικά τους καθώς θεωρούν ότι τα προσωπικά είναι προσωπικά. «Αν υπάρξει ένας γάμος, ένα παιδί μια τέτοια εξέλιξη, τότε ίσως να υπάρχει νόημα. Το να λες όμως για τις σχέσεις σου δεν με αφορά. Δεν με αφορά να ακούω και τους άλλους να μιλούν για τα προσωπικά τους. Εμένα μου αρέσει που έχω καταφέρει και απασχολώ κάποια μερίδα του κόσμου μόνο με τη δουλειά μου».

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS