CELEBRITIESSHOWBIZΤαινία γυρισμένη στην Κύπρο στο φεστιβάλ Βερολίνου

Ταινία γυρισμένη στην Κύπρο στο φεστιβάλ Βερολίνου

Ο Timur Bekmambetov, ένας από τους πιο αγαπητούς σκηνοθέτες και παραγωγούς του Χόλυγουντ και της γενιάς του, ο οποίος έχει συνεργαστεί με μερικά από τα μεγαλύτερα αστέρια της κινηματογραφικής βιομηχανίας (μεταξύ άλλων: Angelina Jolie, Morgan Freeman, Milla Jovovich κ.ά.), πρόσφατα έδωσε στη χώρα μας ένα λόγο να νιώθει περήφανη.

Η σχέση του Timur με την Κύπρο χρονολογείται από το 2008, όταν αποφάσισε να ιδρύσει την Bazelevs Entertainment Limited, μία εταιρεία παραγωγής με έδρα την Κύπρο με όραμα να συνδράμει στο λανσάρισμά της χώρας στη διεθνή αγορά ως αξιόπιστος προορισμός παραγωγής ταινιών.

Η τελευταία του ταινία, “Profile”, που βασικά γυρίστηκε στην Κύπρο και στο Λονδίνο, επελέγη πρόσφατα για το ιδιαίτερα ξεχωριστό Τμήμα ‘’Panorama’’ του Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου.

Βασισμένη στα best seller απομνημονεύματα της Γαλλίδας δημοσιογράφου Anna Erelle, ‘’Στο σώμα ενός τζιχαντιστή’’ (“In the Skin of the Jihadist”), η δράση της ταινίας εκτυλίσσεται εξ ολοκλήρου εντός των ορίων της οθόνης του υπολογιστή της Amy, μέσα από το Skype, το Facebook και άλλες πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Η ταινία γυρίστηκε στο Λονδίνο και την Κύπρο που αποδείχθηκε ιδανική τοποθεσία για τα γυρίσματα. «Αποφασίσαμε να τοποθετήσουμε τους ηθοποιούς μας σε δύο διαφορετικές χώρες, σε μεγάλη απόσταση η μία από την άλλη ώστε να προσδώσουμε στην διαδικασία της μεταξύ τους επικοινωνίας μία αληθινή αίσθηση, ακριβώς αυτή που θα βίωναν και οι χαρακτήρες που υποδύονται: συνομιλώντας στο Skype, αντιμετωπίζοντας προβλήματα στον ήχο και στην εικόνα. Αφήσαμε την Valene στο Λονδίνο και στείλαμε τον Shazad στην Κύπρο, όπου είχε εγκατασταθεί ένα από τα γραφεία παραγωγής της Bazelevs. O καιρός και η ‘’όψη’’ της Κύπρου ήταν απλά τέλεια για τις λήψεις και η τοπική ομάδα βοήθησε να οργανώσουμε την καινοτόμα διαδικασία γυρίσματος. Ελπίζω να συνεχίσω να δημιουργώ ταινίες στην Κύπρο, συμπεριλαμβανομένων μεγαλύτερων παραγωγών. Έχω κατά νου ένα project που νομίζω ότι θα ταίριαζε απόλυτα με την Κύπρο», αναφέρει επίσης ο Timur Bekmambetov.

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS