CELEBRITIESSHOWBIZΤο ιστορικό της κόντρας Plus- TV One για τα μάτια του Έψιλον

Το ιστορικό της κόντρας Plus- TV One για τα μάτια του Έψιλον

Του Μαρίνου Νομικού

Το δράμα που εξελίσσεται παρασκηνιακά πίσω από τη διάθεση του προγράμματος του πρώην Epsilon νυν Open στην Κύπρο, μοιάζει πιο ενδιαφέρον απ’ όλα ίσως τα φετινά σαπούνια (οκ, εκτός από τη «Γυναίκα Χωρίς Όνομα» που τα σπάει). Έχει ένταση, ίντριγκα, αλληλομηνύσεις, αντιδικίες, παρασκηνιακές κινήσεις και δύο Ελλαδίτες καναλάρχες (ο Σαββίδης του Open και ο Βρυώνης του παλιού Epsilon και τώρα New TV) στα μαχαίρια και στα δικαστήρια για τα μάτια της Κύπρου. Το Plus, ιδιοκτησίας Βρυώνη αλλά μην το πείτε γιατί δεν φαίνεται πουθενά, έχει το αποκλειστικό δικαίωμα προβολής των προγραμμάτων του Open λόγω της ισχύουσας συμφωνίας με το τότε Epsilon… επίσης ιδιοκτησίας Βρυώνη, συμφωνία που περιλαμβάνεται και στο πακέτο μεταβίβασης του καναλιού στα χέρια του Σαββίδη.

Όμως οι δύο πλευρές δεν έχουν καμία επαφή μεταξύ τους εδώ και τουλάχιστον ένα χρόνο, το Open δεν δίνει πρόγραμμα στο Plus επικαλούμενο κάποια παραβίαση από πλευράς του κυπριακού καναλιού της αρχικής συμφωνίας ενώ μεταπώλησε το νέο πρόγραμμα (που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων το «X – Factor» αλλά και σειρές από Ακρίτα-Κυρίτση και Πάνο Κοκκινόπουλο) στο TV One (σύντομα Omega) του Σωκράτη Χάσικου. Οι δύο πλευρές είναι τώρα στα δικαστήρια με την υπόθεση να μην είναι ξεκάθαρη καθώς υπάρχουν πολλές γκρίζες ζώνες, σε ό,τι αφορά ιδιοκτησιακά καθεστώτα, δικαιώματα μεταπώλησης και ρήτρες της αρχικής συμφωνίας, την οποία φαίνεται πως αμφότεροι αμφισβητούν ή τέλος πάντων ερμηνεύουν διαφορετικά.

Τα μόνα σίγουρα στην υπόθεση είναι α) το TV One προχωρεί κανονικά με τη μετάδοση όλων των προγραμμάτων του Open, που ξεκινούν στα τέλη του μήνα, ανεξάρτητα όπως τονίζουν από τον Αρχάγγελο με την έκβαση της δικαστικής διαμάχης Σαββίδη – Βρυώνη (το TV One βεβαιώνει πως η συμφωνία του με το Open είναι νόμιμη και αεροστεγώς κλεισμένη) και β) η Αρχή Ραδιοτηλεόρασης Κύπρου αδυνατεί να επέμβει καθώς είναι ρυθμιστική και όχι δικαστική Αρχή, συνεπώς εάν τα κανάλια είναι εντάξει (το Plus εκπέμπει ως έχει ενώ ήταν να εγκριθεί μέσα στη βδομάδα η μετονομασία του TV One σε Omega) και το πρόγραμμα legit, η Αρχή δεν μπορεί να ανακατευτεί σε διαμάχη ανάμεσα σε δύο ιδιωτικές επιχειρήσεις – ακόμα κι αν καταλήξουν να παίζουν τα ίδια προγράμματα. Βέβαια, δεν γνωρίζουμε πώς θα γίνει αυτό αφού όπως ισχυρίζεται το Plus, το Open, δεν του στέλνει το πρόγραμμα. Στον Αρχάγγελο, πάντως, έχουν βάλει τα καλά τους και περιμένουν τα νέα προγράμματα με ανοιχτές αγκάλες, άλλωστε και η διαφορά με τον καθαρά τρίτο πλέον Alpha και είναι δα και χαώδης. Ένα καθημερινό ή talent show να τους κάτσει και στα Λατσιά θ’ αρχίσουν να αναρωτιούνται αν αξίζει να ξοδεύεις τόσο χρήμα για τριτοτέταρτη θέση.

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS