ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

BEAUTY NEWS

CELEBRITIESSOCIAL LIFEΟ τέως διάδοχος,Παύλος, εγκαινίασε την έκθεση «Ιστορίες Χρυσού» στη Λεβέντειο Πινακοθήκη

Ο τέως διάδοχος,Παύλος, εγκαινίασε την έκθεση «Ιστορίες Χρυσού» στη Λεβέντειο Πινακοθήκη

Εγκαινιάστηκε την Τετάρτη το βράδυ η συλλογή «Ιστορίες Χρυσού» με τις συναρπαστικές ιστορίες νομισμάτων που περιλαμβάνει σε μόνιμο εκθεσιακό χώρο της η Λεβέντειος Πινακοθήκη.

Τα επίσημα εγκαίνια της έκθεσης τελέστηκαν από τον γιο του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, Παύλο, στην παρουσία υψηλών προσκεκλημένων του πολιτικού, επιχειρηματικού και πολιτιστικού χώρου.

Κατά τη διάρκεια των εγκαινίων, ο Παύλος εξύμνησε το νησί μας αναφέροντας πώς πρόκειται για μια χρυσή χώρα. Συγκεκριμένα ανέφερε πως πρόκειται για μια έκθεση που διαθέτει χρυσά νομίσματα σε μια χρυσή χώρα με χρυσούς ανθρώπους. Παράλληλα, έστειλε τις ευχές του για «Καλή χρονιά».

Η έκθεση «Ιστορίες Χρυσού» επικεντρώνεται σε 12 νομίσματα και αποκαλύπτει συναρπαστικές ιστορίες και σημαντικά συναφή γεγονότα. Πρόκειται για νομίσματα μεγάλων αυτοκρατοριών με διεθνή εμπορική εμβέλεια, δύναμη και φήμη, νομίσματα με ενδιαφέρουσα εικονογραφία, καθώς και αναμνηστικά νομίσματα, που θεωρούνται ορόσημα στην παγκόσμια ιστορία του νομίσματος.

Για καθένα από αυτά τα νομίσματα παρέχονται εισαγωγικές ιστορικές πληροφορίες για την εκδίδουσα αρχή ή τον ηγεμόνα, προκειμένου ο αναγνώστης να τοποθετηθεί στο γεωγραφικό και χρονικό πλαίσιο της παραγωγής του συγκεκριμένου νομίσματος. Το συνοδευτικό εποπτικό υλικό της έκθεσης, περιλαμβάνει πορτραίτα, χαρακτικά, γλυπτά, πορσελάνες και άλλα τεχνουργήματα, τα οποία εντάσσουν τα νομίσματα στο ιστορικό, πολιτιστικό και νομισματικό πλαίσιό τους.

Ιδιαίτερα, η χρήση νέων τεχνολογιών, βίντεο και προβολών βοηθά τους επισκέπτες να εκτιμήσουν τον μαγευτικό κόσμο των νομισμάτων και τον πλούτο του. Για τη συγκέντρωση του υλικού αυτού συνεργάστηκαν οκτώ μουσεία και τρεις ιδιωτικές συλλογές από την Κύπρο και Ευρώπη.

Η έκθεση «Ιστορίες Χρυσού» που μας ταξιδεύει από τον Μέγα Αλέξανδρο, στο Βυζάντιο, στο Μεσαίωνα μέχρι και την μοντέρνα εποχή θα είναι ανοικτή για το κοινό από τις 13 Δεκεμβρίου μέχρι και τις 11 Φεβρουαρίου 2019.

Παύλος, Φωτεινή Παπαδοπούλου, Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης
Παύλος, Φωτεινή Παπαδοπούλου, Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης, Άντρη Αναστασιάδη, Καίτη Δαυίδ
Καίτη Δαυίδ, Γιώργος Δαυίδ, Άντρη Αναστασιάδη, Παύλος
Γιώργος Δαυίδ, Παύλος, Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης
Γιώργος Δαυίδ
Τζοάννα Κασουλίδου, Παύλος

Χορηγός επικοινωνίας Ο Φιλελεύθερος

 

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS