GOING OUTCinema«Ο Εξορκιστής: Πιστός»: Πότε θα κάνει πρεμιέρα η νέα ταινία τρόμου που...

«Ο Εξορκιστής: Πιστός»: Πότε θα κάνει πρεμιέρα η νέα ταινία τρόμου που κόβει την ανάσα;

Από τις 5 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ στους κινηματογράφους η ταινία THE EXORCIST: BELIEVER.

K. CINEPLEX, K. CINEPLEX THE MALL OF CYPRUS, RIO PREMIER THE MALL OF NICOSIA Λευκωσίας, K. CINEPLEX & RIO Λεμεσού, K. CINEPLEX Λάρνακας. K. CINEPLEX THE MALL OF PAPHOS Πάφος.

The Exorcist: Believer
(from left) Chris MacNeil (Ellen Burstyn) and Victor Fielding (Leslie Odom, Jr.) in The Exorcist: Believer, directed by David Gordon Green.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ

Μετά τον τραγικό θάνατο της εγκύου συζύγου του στον φονικό σεισμό στην Αϊτή πριν από 12 χρόνια, ο Βίκτορ Φίλντινγκ έχει μεγαλώσει μόνος του την κόρη τους, Άντζελα.

Αλλά όταν η Άντζελα και η φίλη της, Κάθριν, εξαφανίζονται στο δάσος και επιστρέφουν τρεις μέρες μετά χωρίς καμία ανάμνηση τού τι συνέβη, ξεκινάει μια σειρά από αλυσιδωτά γεγονότα που θα αναγκάσουν τον Βίκτορ να αντιμετωπίσει το απόλυτο κακό, και μέσα στην απόγνωση και τον τρόμο του, να αναζητήσει το μοναδικό άτομο που έχει βιώσει κάτι αντίστοιχο: την Κρις ΜακΝιλ.

The Exorcist: Believer
Director David Gordon Green on the set of The Exorcist: Believer.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Παραλειπόμενα

  • Απευθείας σίκουελ της κλασικής ταινίας του 1973, και όχι reboot όπως αρχικά σχεδιάζονταν.
  • Η Morgan Creek Entertainment είχε δηλώσει πως δεν πρόκειται να υπάρξει ποτέ κάποιο ριμέικ του φιλμ του 1973, αλλά γενικά με την άδεια των δημιουργών όλων των παλιότερων τίτλων της, θα έδινε το πράσινο φως για περαιτέρω ανάπτυξη τους. Στην προκειμένη περίπτωση αυτό ήταν αδύνατο, μια και ο δημιουργός του Εξορκιστή, ο William Peter Blatty, έφυγε από τη ζωή το 2017, αν και μόνο για το πρώτο σίκουελ του 1977 δεν ήθελε να συσχετίζεται ο ίδιος.
  • Τη συνεργασία ανάμεσα σε Blumhouse Productions και Morgan Creek Entertainment έδεσε η Universal Pictures ως διανομέας, κι αυτή με τη σειρά της έκλεισε συμφωνία με το Peacock για τα streaming δικαιώματα.
  • Η Ellen Burstyn επιστρέφει στη σειρά 50 χρόνια από το φιλμ του 1973, και ενώ δεν είχε καμία άλλη ενδιάμεση συμμετοχή σε αυτήν. Αρχικά όμως δεν είχε δεχτεί ούτε εδώ, και χρειάστηκε να ακουστεί το διπλάσιο νούμερο στον μισθό της. Η Burstyn βέβαια χρησιμοποίησε αυτά τα χρήματα για να χρηματοδοτήσει χορηγία για νέους ηθοποιούς.
  • Πρώτος κινηματογραφικός ρόλος για τη νεαρή Olivia O’Neill.
  • Τα γυρίσματα διακόπηκαν για κάποιες ημέρες λόγω ασθένειας του Leslie Odom Jr., που όμως η φύση της δεν διευκρινίστηκε.
  • Φήμες ήθελαν τη Linda Blair να εμφανίζεται κι εδώ.
  • Από το 2021 έγινε γνωστό ότι ο David Gordon Green θα αναλάμβανε το πρώτο μέρος μιας νέας τριλογίας. Αργότερα ο Green θα δηλώσει πως θα είναι ο σκηνοθέτης ολόκληρης της τριλογίας, ακολουθώντας την ίδια πορεία με τα Halloween. Το δεύτερο κεφάλαιο έχει ήδη τίτλο (The Exorcist: Deceiver), και είναι προγραμματισμένο για το 2025.

Σκηνοθέτης:                  David Gordon Green

Πρωταγωνιστούν:        Leslie Odom Jr

                                      Ellen Burstyn

                                      Lidya Jewett

                                      Olivia O’Neill

                                      Ann Dowd

                                      Jennifer Nettles

                                      Okwui Okpokwasili

                                      Raphael Sbarge

                                      Antoni Corone

                                      E.J. Bonilla

                                      Danny McCarthy

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS