ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

BEAUTY NEWS

ΕκδηλώσειςΕΚΘΕΣΕΙΣΈκθεση της Μαρίνας Ολυμπίου «An Everlasting Love»

Έκθεση της Μαρίνας Ολυμπίου «An Everlasting Love»

Η έκθεση «An Everlasting Love», ένας ύμνος στην ομορφιά, την αγάπη και την ενσυναίσθηση μέσα από 35 ζωγραφικά έργα που δημιουργήθηκαν μεταξύ 2018-2023 και που για πρώτη φορά παρουσιάστηκαν στο κοινό, εγκαινιάστηκε με μεγάλη επιτυχία στο ξενοδοχείο Almyra στην Πάφο, από την γκαλερί Riana Raouna. Oι προσκεκλημένοι που έδωσαν το παρών τους ήταν πολλοί και εκλεκτοί. 

«Είμαστε ιδιαίτερα ενθουσιασμένοι που παρουσιάζουμε τη δουλειά μιας τόσο καταξιωμένης καλλιτέχνιδας για πρώτη φορά στην Πάφο, μια πόλη που αποτελεί πηγή έμπνευσης για την Μαρίνα Ολυμπίου μέσα από την πλούσια της μυθολογία και ιστορία» ανέφερε η κ. Ριάνα Ραουνά, συμπληρώνοντας ότι «Στην προσπάθεια της να καταλάβει τη ζωή και το χρόνο, η Μαρίνα Ολυμπίου υπερβαίνει την αναπαράσταση, και αφηγείται ιστορίες μέσα από τους πίνακές της, με ρευστές και διαισθητικές χειρονομίες.

Μέσα από τη ροή των φυσικών ορυκτών χρωμάτων, αισθανόμαστε ότι οι πίνακες έχουν μία ανείπωτη ενέργεια και ένα ζωντανό παλμό που μας ανυψώνει συναισθηματικά και ψυχικά. Και μέσα από τη φαντασία μας φθάνουμε σε αναλογίες όπως η γη, ο ωκεανός, ο ουρανός και το σύμπαν που μας περιβάλλει». 

Μαρίνα Ολυμπίου, Δόνα Καπαρτή

Η καταξιωμένη καλλιτέχνης δήλωσε «Βρίσκω το αληθινό φυσικό χρώμα και έτσι η ζωγραφική γίνεται επίκαιρη. Δουλεύω μέσα στο τοπίο μου, με τη φύση που με περιβάλλει, με κυπριακές ώχρες με χαλκανθίτες. Δείχνω την ύλη, ξαναβρίσκω τρόπους ενασχόλησης μαζί της. Είναι επείγον να προστατεύσουμε τη φύση, τη γη, και τις γνώσεις μας γι’ αυτήν. Γιατί είναι αποδεδειγμένο ότι ο άνθρωπος δεν μπορεί να είναι μόνο μπροστά σε ένα υπολογιστή και με ένα κινητό αλλά πρέπει να βρίσκεται και σε επαφή με το φυσικό στοιχείο, να μπορεί να αγγίξει, να μυρίσει, να έχει αληθινή επαφή με τον κόσμο και τα πράγματα.” 

Ριάνα Ραουνά

  • Διάρκεια έκθεσης: 1-21 Ιουλίου 2023
  • Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα, 3-7 μμ, Τρίτη – Κυριακή: 10 πμ – 2 μμ & 3 – 7 μμ

Διεύθυνση: Ξενοδοχείο Almyra, Λεωφόρος Ποσειδώνος 12, 8042 Πάφος

Σχετικά με την Μαρίνα Ολυμπίου: Γεννήθηκε το 1968 και σπούδασε στο Παρίσι, όπου αποφοίτησε από την Ανώτατη Εθνική Σχολή Καλών Τεχνών των Παρισίων, École Nationale Supérieure des Beaux-Arts de Paris µε δίπλωµα στη Γλυπτική – Πολυµέσα (µε τα συγχαρητήρια της Επιτροπής). Το 1994 έλαβε επιχορήγηση για έρευνα και εργάστηκε στο Institut des Hautes Études en Arts Plastiques στο Παρίσι. Το 1995 έλαβε το βραβείο FIACRE για έρευνα στις εικαστικές τέχνες του Γαλλικού Υπουργείου Πολιτισµού. Το 1996 εργάστηκε στο International Studio & Curator Program στη Νέα Υόρκη, το οποίο χρηµατοδοτήθηκε από την Association Française d’Action Artistique (Α.F.A.A.) του Γαλλικού Υπουργείου Εξωτερικών.

 Έργα Τέχνης της Μαρίνας Ολυµπίου ανήκουν στις ακόλουθες συλλογές: Συλλογή Δάκη Ιωάννου-Αθήνα, Συλλογή Δασκαλόπουλου-Λος Άντζελες, Pierre Nouvion-Μονακό και Marzio Carver-Μονακό, Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισµού-Κύπρος, Κεντρική Τράπεζα Κύπρου, Ελληνική Τράπεζα Κύπρου, Πολιτιστικό Ίδρυμα Τράπεζας Κύπρου, Δήµος Λάρνακας, Αρχή Ηλεκτρισµού Κύπρου. Η Μαρίνα Ολυµπίου είναι συγγραφέας πολλών βιβλίων, µεταξύ των οποίων είναι: “L ‘Art est Justice”, έκδοση Centre Georges Pompidou και Εditions DESTE Foundation for Contemporary Art, “Europa a Story of Art”, Εditions DESTE Foundation for Contemporary Art και Ίδρυµα J.F. Costopoulos, και “Το µανιφέστο µιας γυναίκας στον κόσµο”, έκδοση Πανεπιστήµιο Κύπρου.

Σχετικά με την γκαλερί RIANA RAOUNA: Ιδρύθηκε από τη Ριάνα Ραουνά, εξειδικευμένη στη Σύγχρονης Τέχνης και κάτοχο τίτλου στο MA Contemporary Art με άριστα από το Sotheby’s Institute of Art, Λονδίνου. Η γκαλερί επικεντρώνεται στην ανάδειξη καλλιτεχνών σύγχρονης τέχνης οι οποίοι συγκαταλέγονται στα πλεον υποσχόμενα ονόματα διεθνώς. Η γκαλερί λειτουργεί διαδικατυκά στο www.rianaraouna.com, ενώ ανά τακτά χρονικά διαστήματα πραγματοποιεί εκθέσεις σε φυσικούς χώρους με στόχο να προσφέρει πρόσβαση σε έργα υψηλής αισθητικής αξίας, χωρίς γεωγραφικούς περιορισμούς.  

Μαρίνα Ολυμπίου Ριάνα Ραουνά 1
Jochen Niemann Αρης Αριστίδης 1
Άντρη Αβραάμ Λεόντιος Τσέλεπος Λίζα Τσαδιώτη 1
Γεωργία Ραουνά Κάλια Κίτσης 1
Γιώτα Μαούρη Μαρίνα Ολυμπίου 1
Δέσποινα Πάπαδοπούλου Μαρίνα Επιφανίου 1
Ειρήνη Κοκότη Ισαβέλλα Κουνίδου 1
Ελπίδα Ιακωβίδου 1
Κύπρος και Νάσια Ολυμπίου 1
Μαρίνα Ολυμπίου Ριάνα Ραουνά 2
Ριάνα Ραουνά Φίλεπ Μότβαρυ 1
Υβόνη Σολέα Ανδριάνα Μενελάου 1

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS