ΕκδηλώσειςEVENTSΦτιάχνουμε χειροποίητα χριστουγενιάτικα κεριά με μελισσοκέρι!

Φτιάχνουμε χειροποίητα χριστουγενιάτικα κεριά με μελισσοκέρι!

Την  Κυριακή, 19 Δεκεμβρίου, στο Κέντρο Μέλισσας και Φύσης Ecophysis στη Βάβλα πρεαγματοποιείται  πώς να φτιάχνουμε κεριά από μελισσοκέρι.
Στο εργαστήριο «Δημιουργία μοναδικών φυσικών κεριών με μελισσοκέρι» οι επισκέπτες αρχικά παρακολουθούν δύο ενημερωτικά βίντεο για τη ζωή και τη σημασία των μελισσών καθώς και τις απειλές που αντιμετωπίζουν και θα ακολουθήσει σύντομη συζήτηση ειδικά για την παραγωγή του μελισσοκεριού εντός της Εκπαιδευτικής Αίθουσας. Στον ίδιο χώρο, οι επισκέπτες μπορούν να παρατηρήσουν τις μέλισσες εντός γυάλινης κυψέλης. Ακολούθως, οι επισκέπτες παρακολουθούν και συμμετέχουν σε όλη τη διαδικασία παραγωγής διαφόρων ειδών φυσικών κεριών με ή/και χωρίς προσθήκη αιθέριων ελαίων. Βράζουμε κομμάτια μελισσοκεριού με τη μέθοδο μπεν-μαρί, κάνουμε τις αναμείξεις άλλων ελαίων της επιλογής μας και ετοιμάζουμε τα καλούπια και τα φυτίλια που θα χρειαστούμε. Παράλληλα, ετοιμάζουμε τα ελάσματα κεριού για να φτιάξουμε λαμπάδες.
Candlexxx
Αφού ετοιμαστεί το μείγμα, το ρίχνουμε στα καλούπια και διακοσμούμε τα κεριά μας με τη χρήση διαφόρων φρέσκων βοτάνων ή άλλων αντικειμένων. Μέχρι τα κεριά μας να στερεοποιηθούν, επισκεπτόμαστε το εργαστήριο εξαγωγής και εμφιάλωσης μελιού και άλλων μελισσοκομικών προϊόντων όπου γίνεται ξενάγηση και πρακτική χρήση (όπου είναι δυνατό) των μηχανημάτων. Τέλος, οι επισκέπτες θα δοκιμάσουν όλες τις παρτίδες μελιού που παράχθηκαν τον τελευταίο χρόνο καθώς και άλλα μελισσοκομικά προϊόντα ή προϊόντα μεταποίησης αυτών όπως είναι οι φυσικές κηραλοιφές που φτιάχνονται από μελισσοκέρι, τα φυτικά σαπούνια που φτιάχνονται μέλι ή/και μελισσοκέρι, κλπ.
Πληροφορίες: Κέντρο Μέλισσας & Φύσης Ecophysis, Βάβλα, 7713, Λάρνακα, τηλ. 96373013.
Ιστοσελίδα Εκδήλωσης ή/και Ιστοσελίδα Διοργανωτή:  www.ecophysiscy.com
www.facebook.com/ecophysis.cyprus: www.instagram.com/ecophysis

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS