ΕκδηλώσειςEVENTSΗ Κύπρος τιμώμενη χώρα στο χριστουγεννιάτικο φεστιβάλ του Δήμου Γαλατσίου

Η Κύπρος τιμώμενη χώρα στο χριστουγεννιάτικο φεστιβάλ του Δήμου Γαλατσίου

Το Υφυπουργείο Τουρισμού της Κύπρου με τη συνδρομή της Ομοσπονδίας Κυπριακών Οργανώσεων Ελλάδος  (Ο.Κ.Ο.Ε) συμμετέχει με το δικό της σπιτάκι στο Χριστουγεννιάτικο φεστιβάλ του Δήμου Γαλατσίου.

Το κοινό θα έχει την ευκαιρία από 7 μέχρι τις 12 Δεκεμβρίου να γνωρίσει ζήσει έντονα και από κοντά τα χρώματα, τη διάλεκτο, τα ακούσματα, τους χορούς, τα παραμύθια και τους ανθρώπους της Κύπρου, στην εξέδρα του χριστουγεννιάτικου χωριού!

Bread

Ημέρα Κύπρου, 12 Δεκεμβρίου (19:00 – 21:00) – Πρόγραμμα

Καλωσόρισμα από το Υφυπουργείο Τουρισμού (ΥΦΥΤ) Κύπρου και τη Λειτουργό Μάρκετινγκ του Γραφείου ΥΦΥΤ Αθήνας, κ. Ιωάννα Χατζηκωστή.

Κάλαντα Χριστουγέννων, Πρωτοχρονιάς και Φώτων και παραδοσιακά κυπριακά τραγούδια από τους κ.κ. Μιχάλη Χατζημιχαήλ, Βασιλική Κίκιλη, Λεύτερη Κωνσταντινίδη και τη χορωδία «Η ΚΥΠΡΟΣ» της Ομοσπονδίας Κυπριακών Οργανώσεων Ελλάδας Ο.Κ.Ο.Ε. (Πρόεδρος: κ. Δέσποινα Λοϊζου) με μαέστρο τον κ. Νίκο Ροδίτη.

Vasilopita

Ζωντανή Μουσική από τους κ.κ. Μιχάλη Χατζημιχαήλ Κωνσταντίνο Κίκιλη (βιολί), Γιώργο Παπαϊωάννου (λαγούτο).

Κυπριακά τσιαττιστά, δηλ. αυτοσχέδια ποιητικά δημιουργήματα στιγμιαίας έμπνευσης στην κυπριακή διάλεκτο, από τους ποιητάρηδες κ.κ. Μιχάλης Χατζημιχαήλ και Λευτέρη Κωνσταντινίδη. Παραδοσιακοί κυπριακοί χοροί από τον Λαογραφικό Χορευτικό Όμιλο “ΕΝΑΛΙΑ ΓΗ” της Ομοσπονδίας Κυπριακών Οργανώσεων Ελλάδας Ο.Κ.Ο.Ε. & εθίμων Χριστουγέννων αναφορικά με τα γεννόψωμα και τα κυπριακά κουλουράκια. Υπεύθυνη: κ. Νίκη Μιχαηλίδου.

Twice As Nice1

Αφήγηση του κυπριακού παραμυθιού, “Ο Βασίλης”, της συγγραφέως του βιβλίου “Παραδοσιακά Κυπριακά Παραμύθια της Μεσαορίας”, κ. Δέσποινας Αναστασιάδου σε κυπριακή διάλεκτο και νεοελληνική απόδοση.

Αναφορά στον Κύπριο, Αγιο Σπυρίδωνα, πολιούχο Κέρκυρας, ένεκα της εορτής του ονόματος του (12 Δεκεμβρίου).

Κλήρωση δύο (2) αεροπορικών εισιτηρίων (aller-retour) για Κύπρο, προσφορά του Υφυπουργείου Τουρισμού Κύπρου.

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS