ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

BEAUTY NEWS

ΕστιατόριαΑμμόχωστοςΠολύχρωμες, πρωτότυπες και θρεπτικές σαλάτες, από το πρωί μέχρι το βράδυ

Πολύχρωμες, πρωτότυπες και θρεπτικές σαλάτες, από το πρωί μέχρι το βράδυ

Παραδοσιακές ή fusion, κρύες ή ζεστές, υγιεινές ή όχι και τόσο, οι σαλάτες τα τελευταία χρόνια έχουν αλλάξει χαρακτήρα, έγιναν γκουρμέ και πλέον παίζουν ρόλο πρωταγωνιστικό στα γευστικά μας ταξίδια, από το πρωί μέχρι το βράδυ. Αυτές είναι μερικές από τις πιο αγαπημένες μας.

 Από την Νταϊάνα Αζά

 GoHealthyEtc
Οι σαλάτες που φιγουράρουν στο μενού του all day spot gohealthyetc απευθύνονται στον καθένα από εμάς που ψάχνει κάτι ποιοτικό και ελαφρύ για το γεύμα του, είτε αυτό είναι το μεσημέρι είτε νωρίς το απόγευμα. Με επιλογές που καλύπτουν τη γευστική μας παλέτα και απευθύνονται σε όλους, κρεατοφάγους, χορτοφάγους και vegan, οι σαλάτες του αγαπημένου μας καφέ στην Έγκωμη προσφέρονται ολόφρεσκες στο ψυγείο και μας προκαλούν να τις δοκιμάσουμε. Ξεκινάμε από την κλασική κι αγαπημένη Caesar Salad, η οποία μάς συστήνεται ξανά με τρυφερό κοτόπουλο αλλά και τραγανό μπέικον και συνεχίζουμε με την Chicken Avocado and Egg Salad με στήθος κοτόπουλου, αβοκάντο, αβγό και καλαμπόκι. Οι δικές μας αγαπημένες είναι η Prosciutto Parmigiano Salad, με Prosciutto di Parma και η Chicken Pasta Salad, με ζυμαρικά, κοτόπουλο, παρμεζάνα και σπιτικό Ceasar’s dressing. Κι επειδή οι καιροί απαιτούν από το ανοσοποιητικό μας να παραμείνει γερό, επιλέγουμε τις γνωστές σε όλους πια υπερτροφές, τις οποίες βρίσκουμε στις σαλάτες Quinoa Avocado Super Food Salad και στη Salmon Super Food Salad με καπνιστό σολομό. Όλα αυτά τα απολαμβάνουμε με τη συνοδεία μπαγκέτας, κλασικής ή πολύσπορης και τα συνδυάζουμε με φρεσκοστυμμένους χυμούς ή αρωματικούς καφέδες, ζεστούς ή κρύους, με βάση τον ανώτερης ποιότητας φρεσκοαλεσμένο, μυρωδάτο καφέ taf που είναι και ένας από τους καλύτερους στον κόσμο. Διογένους 1, Έγκωμη (πίσω από το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο), 22744744. Διαθέσιμη υπηρεσία delivery μέσω Foody.

Street Sins
Οι αυθεντικές συνταγές του Street Sins αντλούν έμπνευση από τις κουζίνες όλου του κόσμου, χρησιμοποιώντας φρέσκα προϊόντα, ποιοτικά υλικά και δημιουργικές συνταγές για την εκτέλεση. Στο μενού, εκτός από ασιατικά bao buns, αμερικάνικα burger και ισπανικά churros, θα βρεις τρεις πρωτότυπες σαλάτες: Την Confession με ασιατική σαλάτα με κινόα, καρότο, κόκκινες πιπεριές, κόκκινο κρεμμύδι, καλαμπόκι, κόλιανδρο και σος teriyaki, τη Shrimply the Best με τραγανές γαρίδες, αβοκάντο, ντοματίνια, noodles, σησάμι και miso dressing και την Green Crown, με κοτόπουλο, μπέικον, νιφάδες παρμεζάνας και σπιτικό Caesar dressing.
Διαθέσιμη υπηρεσία delivery μέσω Foody, Wolt και Bolt Food.

Π Καφέ
Το καφέ στο ιστορικό κέντρο, με τη vintage αισθητική και την πανέμορφη αυλή, κατάφερε να γίνει ένα διαχρονικό στέκι της Λεμεσού, που πρώτο στην πόλη μας είχε συστήσει τις σαλάτες ως κυρίως γεύμα. Λίγο πριν ανοίξει ξανά τις πόρτες του στους θαμώνες, συνεχίζει να τις φτιάχνει στην κουζίνα του και να μας τις παραδίδει στο σπίτι. Μια από τις πιο δημοφιλείς είναι η Avocado Salad, με αβοκάντο, σπανάκι, ρόκα, λιαστές ντομάτες και ρόδι, αλλά και η Palermo Salad με ρόκα, χοιρομέρι, κατσικίσιο τυρί και νιφάδες παρμεζάνας, που σερβίρονται με βαλσαμικό ξύδι.
Κιτίου Κυπριανού, Λεμεσός, 25341944. Διαθέσιμη υπηρεσία delivery μέσω Foody.

The Potbelly
Το street food μαγαζάκι με τα ξακουστά σάντουιτς, διαθέτει ένα πλούσιο διαδικτυακό μενού με μοναδικά pulled pork και chicken burgers, με ονόματα εμπνευσμένα από τραγούδια, τα οποία συνοδεύει με σπιτικές σάλτσες, αλλά και τέσσερις αντάξιές τους σαλάτες. Μια από αυτές η Pork Salad, με Pulled pork, ρόκα, καρότο, αβοκάντο, κολοκυθόσπορους και ηλιόσπορους με σος από μέλι και μουστάρδα, την Prawns Salad με γαρίδες, νιφάδες τυριού και sweet chili sauce και την Quinoa Salad με κινόα, αβοκάντο, πιπεριές και βινεγκρέτ από λεμόνι και μουστάρδα.
Καραολή και Δημητρίου 2, Λάρνακα, 24400759. Στασάνδρου 10, Λευκωσία, 22042600. Διαθέσιμη υπηρεσία delivery μέσω Foody και Wolt.

Street Cow Urban Eats
Το μοντέρνο στέκι της Λάρνακας, με τη σκανδιναβική αισθητική και το εξαιρετικό φαγητό, έχει δημιουργήσει και ένα νέο εστιατόριο, βασισμένο στο ghost kitchen κόνσεπτ, που είναι πιο προσιτό στον καταναλωτή που βρίσκεται στο σπίτι. Από το Street Cow Urban Eats θα παραγγείλεις τη σαλάτα Lychee or Litchi, με κινέζινα κίτρινα noodles, λίτσι, kohlrabi, φιστίκια και φρέσκα βότανα, την Avocabulous με αβοκάντο, κοτόπουλο ψημένο στη σχάρα, καλαμπόκι, πιπεριές και honey mustard dressing και τη Caesar – Not the Emperor, με κοτόπουλο, μπέικον, παρμεζάνα και κλασικό Caesar dressing.
Διαθέσιμη υπηρεσία delivery μέσω Foody και Wolt.

Μπλε Αβοκάντο
Το μαγαζί με το πρωτότυπο όνομα στο Παραλίμνι, συνεχίζει να φτιάχνει τα αρτοσκευάσματα και την πίτσα του στον ξυλόφουρνο, τα σνακ, τα μαγειρευτά, τα κρεατικά του και τις ολόφρεσκες σαλάτες και να μάς τα σερβίρει στο σπίτι, όπως συνηθίσαμε να τις απολαμβάνουμε στο χώρο του. Από αυτές ξεχωρίσαμε τη σαλάτα Fusion με γαρίδες με διάφορα χόρτα, μαρούλι, edamame, καρότο, αγγουράκι και πιπεριά, τη Moroccan Σαλάτα με κοτόπουλο, κινέζικο μαρούλι, ρόκα, κοτόπουλο, κινόα, πατάτα, καρότο, κρεμμύδι, cranberries, αποξηραμένα χρυσόμηλα, ντοματίνια, καλαμπόκι και πιπεριές και τη σαλάτα με τόνο, ντοματίνια, κόκκινο κραμπί, φασολάκι, πατάτες, σουσάμι και κρουτόν.
1ης Απριλίου 210, Παραλίμνι, 23740640. Διαθέσιμη υπηρεσία delivery μέσω Foody.

Ousia Lounge Café
Το εστιατόριο που αποτελεί σταθερή επιλογή των Λεμεσιανών στην περιοχή του Μεσαιωνικού Κάστρου, εστίαζε πάντα στην ουσία των πραγμάτων, συνδυάζοντας μεσογειακές γεύσεις με εξωτικά τουίστ. Εκτός από τα πιάτα του, διαθέσιμες για κατ’ οίκον παράδοση είναι και οι σαλάτες του. Η Vegetarian Halloumi and Orange με ψημένο χαλούμι με σησάμι, πορτοκάλι, εποχιακά φρούτα και βινεγκρέτ πορτοκαλιού, η Vegetarian Quinoa Healthy Bowl Salad με κινόα, ρόδι, αποξηραμένα βερίκοκα, νιφάδες αμυγδάλου και ένα φρουτώδες dressing και η Crispy Panko Chicken Salad με κοτόπουλο ελευθέρας βοσκής, με σπιτική γαλέτα, νιφάδες παρμεζάνας και honey mustard dressing.
Ειρήνης 24, Λεμεσός, 25109040. Διαθέσιμη υπηρεσία delivery μέσω Foody και Wolt.

Mingle Café
Βρίσκεται στην οδό Ερμού, το πιο εμπορικό σημείο της Λάρνακας, και είναι ένα από τα στέκια στα οποία ανυπομονούμε να επιστρέψουμε για brunch, καφεδάκι, μεσημεριανό γεύμα, δείπνο ή για κοκτέιλ, μέχρι αργά το βράδυ. Για καλή μας τύχη, δεν χρειάστηκε να στερηθούμε τις σαλάτες του, οι οποίες γίνονται πακέτο για take-away ή για παράδοση στο σπίτι. Μια από τις πιο πρωτότυπες είναι η Vegan Burger Salad Edition, που είναι ένα χορτοφαγικό μπιφτέκι που σερβίρεται ανάμεσα σε πράσινα χόρτα, ρεβίθια και χούμους, αλλά και η That Bowl, με κινόα, μανιτάρια σοτέ, γλυκοπατάτες και πέστο βασιλικού.
Ερμού 153, Λάρνακα, 24209300. Διαθέσιμη υπηρεσία delivery μέσω Foody και Wolt.

Cookshop
Στην καρδιά της Λευκωσίας, το Cookshop αποτελεί εδώ και χρόνια έναν προορισμό για στιγμές χαλάρωσης ανάμεσα στη δουλειά ή τις υποχρεώσεις που μπορεί να μας οδηγούν στο κέντρο. Ενώ αναμένουμε την επιστροφή μας στον μικρό, καλόγουστο χώρο του, με πρωταγωνιστή το ξύλο, παραγγέλνουμε για take-away ή για delivery, μια από τις τρεις σαλάτες του. Τη Mojito Salad με ανάμεικτα πράσινα λαχανικά, kale, φρέσκια αναρή, κινόα και καραμελωμένα φιστίκια που περιχύνεται με ένα ελαφρύ Mojito sauce, τη Rainbow Salad με ντοματίνια, αγγούρι, ελιές, πιπεριές, φέτα με βινεγκρέτ με έντονο άρωμα ρίγανης και την Baby Rucola Salad με ξηρή αναρή, blueberries και σος με μούρα. Πινδάρου 6Α, Λευκωσία, 99012307. Διαθέσιμη υπηρεσία delivery μέσω Foody, Wolt και Bolt Food.

The Salad Bar
Σε αυτό το μέρος, οι σαλάτες βρίσκονται στο επίκεντρο, με 20 συνολικά επιλογές, αλλά και τη δυνατότητα να φτιάξεις τη δική σου, με τα συστατικά της αρεσκείας σου. Από όλες αυτές εμείς ξεχωρίζουμε τη νόστιμη, υγιεινή και χορταστική Cranberry Apple Quinoa Salad, με κινόα, cranberries, μήλα και αμύγδαλα, την Oriental, με σπανάκι, ρόκα, γλυκοπατάτες, ντοματίνια, ελιές, παρμεζάνα και χούμους και τη Mediterranean Pasta Salad με ζυμαρικά ολικής άλεσης, αβοκάντο, ελιές, κρεμμύδι και πέστο.
Γρίβα Διγενή 12, Λάρνακα, 24626280. Διαθέσιμη υπηρεσία delivery μέσω Foody.

Περιοδικό “Go”, τεύχος 152.

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS