GOING OUTThings To DoΠέντε πράγματα που δεν γνωρίζεις για την εντυπωσιακή Μαρίνα Αγίας Νάπας

Πέντε πράγματα που δεν γνωρίζεις για την εντυπωσιακή Μαρίνα Αγίας Νάπας

Η εμβληματική Μαρίνα Αγίας Νάπας είναι πολλά περισσότερα από ένας χώρος ελλιμενισμού σκαφών καθώς με περισσότερα από 20 καταστήματα στην εμπορική ζώνη προσφέρεται για απόδραση μακριά από τη ρουτίνα της καθημερινότητας. Ένας ολοκληρωμένος προορισμός ψυχαγωγίας τοποθετημένος σε ένα από τα ομορφότερα σημεία του νησιού, ανάμεσα στις παραλίες της Μακρόνησου και της Αγίας Θέκλας. Σας παρουσιάζουμε πέντε σημεία που πιθανόν δεν γνωρίζετε για το μεγαλεπήβολο αυτό το έργο που άλλαξε για πάντα το τοπίο στην ελεύθερη Αμμόχωστο.

  1. Είναι η μεγαλύτερη σε έκταση εμπορική περιοχή στην ελεύθερη Αμμόχωστο

1. Ayia Napa Marina

Με έναν περιστρεφόμενο πύργο να δεσπόζει, 23 επαύλεις, προκυμαία, το επιβλητικό Event Center και πάνω από 20 καταστήματα εστίασης, ψυχαγωγίας και αγορών, η Μαρίνα Αγίας Νάπας παραμένει η μεγαλύτερη σε έκταση εμπορική περιοχή στην ελεύθερη Αμμόχωστο! Ένα θέρετρο, το οποίο συνδυάζει την ιδιωτικότητα, την ασφάλεια και την άνεση, σε αρμονία με την εκπληκτική θέα και τις καινοτόμες εγκαταστάσεις. Περιτριγυρισμένη από το γαλάζιο της Μεσογείου, η Μαρίνα Αγίας Νάπας έχει καθιερωθεί πλέον ως ένα κέντρο διασκέδασης, ψυχαγωγίας και διοργάνωσης events. Παράλληλα, συνεχίζει να εξελίσσεται και να προσφέρει ακόμα περισσότερες επιλογές στους πολυάριθμους επισκέπτες της, προσθέτοντας διαρκώς νέα καταστήματα και brands στην εμπορική ζώνη της που καλύπτουν κάθε ανάγκη και γούστο. Εκεί θα βρείτε τρία καταστήματα της βραβευμένης με Michelin αλυσίδας Robuchon, την ναυαρχίδα L’Atelier,Robuchon το ντελικατέσεν  Le Deli Robuchon και το υπαίθριο patio Le Sundeck Robuchon για ποτό και live μουσική. Οι λάτρεις της ασιατικής κουζίνας ακόμα (παρα)μιλούν για το μενού του Sushi Yama, για τις Surf n’ Turf επιλογές του Sueno Azul καθώς και για την Margherita Pizza Artigianale – τη νέα «ιταλική» άφιξη στη Μαρίνα – με την γευστική της πίτσα (και όχι μόνο). Υπάρχουν πολλές επιλογές για φαγητό, ποτό, γλυκά, καφέ, παγωτό ενώ μπορείτε να κάνετε και τα ψώνια σας στην υπεραγορά Αλφαμέγα. Παράλληλα, φέτος λειτουργούν δύο καταστήματα ένδυσης, η Tiffany Mare και η Mint Boutique. Για τους λάτρεις της παραθαλάσσιας διασκέδασης, στη δυτική παραλία της Μαρίνας το Riva Beachouse, έρχεται για μια ακόμα χρονιά να απογειώσει τον όρο «διασκέδαση». Η εμπορική ζώνη της μαρίνας προσφέρεται επίσης για βόλτα καθώς υπάρχουν στέγαστρα για σκιά ενώ η πανέμορφη προκυμαία είναι κατασκευασμένη έτσι ώστε να θυμίζει λιμανάκι από ελληνικό νησί.

2. Ο περιστρεφόμενος πύργος είναι ένα πραγματικό θαύμα της αρχιτεκτονικής

2. Twisting Tower

Αδιαμφισβήτητο σύμβολο της Μαρίνας ο Ανατολικός Πύργος που δεσπόζει πάνω από την εμπορική ζώνη και είναι ορατός από χιλιόμετρα μακριά. Ένα επιβλητικό αρχιτεκτονικό θαύμα, το ένα από τα μόλις 34 περιστρεφόμενα κτίρια στον κόσμο. Ένα εντυπωσιακό -όσο και εξαιρετικά λειτουργικό- αρχιτεκτονικό trend που λάνσαρε ο Santiago Calatrava το 2005 με την ολοκλήρωση του Twisting Torso στο Μάλμε της Σουηδίας και το οποίο δίνει την αίσθηση ότι το κτήριο “μεγαλώνει” καθώς περιστρέφεται και “υψώνεται” προς τον ουρανό. Το κτίριο, που αποτελεί σημείο αναφοράς όχι μόνο στο νησί αλλά και σε όλη τη Νοτιοανατολική Μεσόγειο, έχει ύψος πάνω από 110 μέτρα και αποτελείται από 26 ορόφους και 95 διαμερίσματα με την επίσημη παράδοση του έργου να αναμένεται να πραγματοποιηθεί σύντομα. Σχεδιάστηκε από την πολυβραβευμένη εταιρεία SmithGroup JJR (με παρουσία στο χώρο της αρχιτεκτονικής και μηχανολογίας από το 1918) , ενώ η αρχιτεκτονική και μηχανολογική μελέτη του χώρου ανήκει στην J&A Philippou και στην A.J. Pericleous LLC.

3. Τα κρουαζιερόπλοια που αγκυροβολούν στη Μαρίνα φέρνουν χιλιάδες επισκέπτες στο νησί

3. Rhapsody Of The Seas At Anm

Το πρώτο κρουαζιερόπλοιο που αγκυροβόλησε στη Μαρίνα Αγία Νάπα τον Μάιο του 2022 ήταν το υπερσύγχρονο C/V SEADREAM II προερχόμενο από την Χάιφα του Ισραήλ. Από τότε αρκετά μεγάλα και σύγχρονα κρουαζιερόπλοια έχουν φιλοξενηθεί στα τρία αγκυροβόλια της μαρίνας με το προσωπικό και τους επιβάτες να απολαμβάνουν τις υψηλού επιπέδου υπηρεσίες αλλά και ξεναγήσεις στα πιο όμορφα σημεία του νησιού. Επιπλέον η Μαρίνα Αγίας Νάπας παρέχει τη δυνατότητα ασφαλούς ελλιμενισμού 360 σκαφών μήκους έως 110 μέτρων, διαθέτει υπηρεσίες Dry Stack για 160 σκάφη μήκους έως 10 μέτρων και περιοχή χερσαίας αποθήκευσης για ακόμη περίπου 80 σκάφη.  Για τη μεταφορά των σκαφών από και προς τις εγκαταστάσεις Dry Stack χρησιμοποιούνται ειδικοί ανυψωτικοί μηχανισμοί τελευταίας τεχνολογίας. Χαρακτηριστικό των υπηρεσιών αποτελεί ότι ο γερανός ανέλκυσης και καθέλκυσης σκαφών μπορεί να εξυπηρετήσει σκάφη έως 150 τόνους και αποτελεί τον μοναδικό στην νοτιοανατολική Μεσόγειο. Μοναδική στο είδος της υπηρεσία αποτελεί η πρόσδεση τύπου finger berthing, ενώ οι πλωτές αποβάθρες εξασφαλίζουν την άνετη πρόσβαση, ανεξαρτήτως καιρικών συνθηκών.

4. Το Event Center είναι από τα πιο instagrammable σημεία του νησιού!

4. Event Center

Στο εκπληκτικό Event Center της Μαρίνας Αγίας Νάπας όχι μόνο μπορεί να φιλοξενήσει την εκδήλωση των ονείρων σας και των προσδοκιών σας αλλά να αποτελέσει και το ιδανικό backdrop για την τέλεια σέλφι!  Με περίοπτη θέση στην εμπορική ζώνη της μαρίνας, ο χώρος και το κτίριο έγινε από την παράδοσή του και μετέπειτα talk of the town. Το κτίριο δένει αρμονικά με το φυσικό παραθαλάσσιο περιβάλλον, ενώ ο εντυπωσιακός και μοντέρνος σχεδιασμός του, σε συνδυασμό με τις φυσικές λεπτομέρειες, το έχει καταστήσει ως τη βασική ατραξιόν του πολυχώρου της Μαρίνας Αγίας Νάπας. Το υπερσύγχρονο Event Center μπορεί να φιλοξενήσει έως και 500 επισκέπτες και είναι ιδανικό για γάμους, βαπτίσεις, κοινωνικές και εταιρικές εκδηλώσεις, επαγγελματικά σεμινάρια και ημερίδες, συνέδρια, εκθέσεις και ιδιωτικά πάρτι. Ο χώρος επίσης εξυπηρετείται από το Event Plaza το οποίο αποτελεί τον προαύλιο χώρο και προέκταση του Event Center.

5. Έχει συγκεντρώσει πολλά σημαντικά βραβεία και διακρίσεις

5. Awards

Η Μαρίνα Αγίας Νάπας είναι η πρώτη και μοναδική μαρίνα στην Κύπρο που έχει πιστοποιηθεί με το διεθνή πρότυπο ISO-13687-1 όσον αφορά στην προστασία του θαλασσίου περιβάλλοντος, την ταχεία υποστήριξη και εξυπηρέτηση σκαφών και επισκεπτών σε όλους τους τομείς με  σύγχρονες και έξυπνες υπηρεσίες. Απέσπασε διακρίσεις στα διεθνούς φήμης European Property Awards 2021-2022 με δύο επιτυχείς συμμετοχές στις κατηγορίες Μικτής Ανάπτυξης (Mixed-Use Development) και Ψηλών Οικιστικών Κτιρίων (Residential High-Rise Development) ενώ τιμήθηκε στα φετινά Honorary Yachting Awards “για τη συμβολή και ανάπτυξη του Yachting”, η πρώτη διάκριση της Μαρίνας σε βραβεία της Ελλάδας. Επίσης η Μαρίνα λαμβάνει σταθερά κάθε χρόνο τη Γαλάζια Σημαία, το παγκόσμιο σύμβολο ποιότητας που απονέμεται σε οργανωμένες ακτές και μαρίνες με αυστηρά κριτήρια που αφορούν οργάνωση, καθαριότητα, περιβαλλοντική διαχείριση και υπηρεσίες προς το κοινό.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφτείτε την επίσημη ιστοσελίδα της Μαρίνας Αγίας Νάπας www.MarinaAyiaNapa.com.

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS