ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

BEAUTY NEWS

GOOD LIFEΔΙΑΤΡΟΦΗDalgona: Πώς να φτιάξεις τον καφέ που είχε γίνει viral στην καραντίνα

Dalgona: Πώς να φτιάξεις τον καφέ που είχε γίνει viral στην καραντίνα

O dalgona είναι το ρόφημα που μάθαμε μέσα στην πρώτη καραντίνα και σίγουρα θα θυμάστε ότι είχε κατακλύσει τις οθόνες μας και έχει καταφέρει να γίνει viral τόσο στο Instagram όσο και στο Tik Tok.

Μπορεί να μην βρισκόμαστε σε καραντίνα ωστόσο δεν θα ξεχάσουμε αυτό τον υπέροχο καφέ που φτιάχναμε μόνοι στο σπίτι και μας κρατούσε την καλύτερη συντροφιά.

Μπορεί να είναι παρόμοιος με το κλασσικό ελληνικό «φραπόγαλο», όμως έχει και το κάτι διαφορετικό και σε περίπτωση που είσαι για οποινδήποτε λόγο στο σπίτι και δεν έχεις κανονίσει κάτι, τότε είναι μια καλή ευκαιρία να φτιάξεις dalgona.

Πρόκειται για αυτό το παγωμένο ρόφημα πήρε την ονομασία του ένα είδος Κορεάτικης καραμέλας που θυμίζει αρκετά σε γεύση ενώ έχει μια αφρώδη υφή καφέ και συνδυάζεται υπέροχα με το γάλα που τοποθετείται ακριβώς από κάτω.

Πάμε να το θυμηθούμε και να το φτιάξουμε ξανά: 

Συστατικά: 

2 κουταλιές της σούπας στιγμιαίος καφές
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
2 κουταλιές της σούπας ζεστό νερό
1 ποτήρι γάλα (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όποιο γάλα θέλετε)

Ανακατεύουμε τον καφέ, τη ζάχαρη και το ζεστό νερό σε ένα φλιτζάνι. Χτυπάμε πολύ καλά (με το χέρι ή με μίξερ) μέχρι να δημιουργηθεί μια παχύρρευστη υφή.

Γεμίζουμε ένα φλιτζάνι με πάγο μέχρι την μέση. Προσθέτουμε τα παγωμένο γάλα. (2/3 του φλιτζανιού) Με ένα κουτάλι, προσθέτουμε τον καφέ/κρέμα από πάνω και είναι έτοιμο!

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS