ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

BEAUTY NEWS

GOOD LIFEΔΙΑΤΡΟΦΗΝερό με λεμόνι αντί καφέ το πρωί: 7 λόγοι που αξίζει να...

Νερό με λεμόνι αντί καφέ το πρωί: 7 λόγοι που αξίζει να το δοκιμάσεις

Οι πλείστοι ξεκινούν την ημέρα τους με καφέ, υπάρχουν όμως αρκετοί άλλοι που επιλέγουν έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής και καθημερινά ξεκινούν τη μέρα τους με νερό με λεμόνι.

Πόσοι αλήθεια γνωρίζουμε πως λίγο λεμόνι στο νερό μας, μπορεί να βελτιώσει την υγεία μας; Τα οφέλη του νερού με λεμόνι λοιπόν είναι πολλά.

Απώλεια βάρους: Έρευνες έδειξαν ότι οι πολυφαινόλες που περιέχουν τα λεμόνια μείωσαν σημαντικά την πρόσληψη βάρους σε ποντίκια. Παρατηρήθηκε επίσης ότι ρυθμίζουν τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα και βελτίωσαν την αντίσταση στην ινσουλίνη.

Δροσερή αναπνοή: Αν φάγατε σκόρδο, κρεμμύδι, ψάρι ή άλλη τροφή που προκαλεί κακοσμία, πιείτε ένα ποτήρι νερό με λεμόνι μετά το φαγητό και το πρωί όταν ξυπνήσετε. Το λεμόνι αυξάνει την παραγωγή σάλιου και το νερό προλαμβάνει την ξηροστομία που ευθύνεται για τον πολλαπλασιασμό βακτηρίων που προκαλούν την κακοσμία του στόματος.

Ενυδάτωση: Η επαρκής πρόσληψη νερού είναι ο καλύτερος τρόπος ενυδάτωσης του σώματος. Η προσθήκη λεμονιού ενισχύει τη γεύση του, κάτι που μπορεί να σας βοηθήσει να πίνετε περισσότερο.

Βιταμίνη C: Τα εσπεριδοειδή, όπως τα λεμόνια, είναι πλούσια σε βιταμίνη C, ένα αντιοξειδωτικό που βοηθά στην προστασία των κυττάρων από τις βλάβες που προκαλούν οι ελεύθερες ρίζες. Η βιταμίνη C μεταξύ άλλων βοηθά στην πρόληψη αλλά και την ταχύτερη ανάρρωση από το κοινό κρυολόγημα.

Βελτιώνει την ποιότητα της επιδερμίδας: H βιταμίνη C προλαμβάνει τον σχηματισμό ρυτίδων, την ξηρότητα της επιδερμίδας λόγω γήρανσης και τις βλάβες που προκαλεί η ηλιακή ακτινοβολία.

Καλύτερη πέψη: Το νερό με λεμόνι το πρωί λειτουργεί ως ήπιο καθαρτικό και προλαμβάνει τη δυσκοιλιότητα.

Προλαμβάνει τον σχηματισμό πέτρας στα νεφρά: Το κιτρικό οξύ των λεμονιών κάνει τα ούρα λιγότερο όξινα και μπορεί ακόμη και σπάσει τις πέτρες στα νεφρά.

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS