GOOD LIFEΓΕΥΣΗΜακαρόνια με πέστο δυόσμου και ντοματίνια

Μακαρόνια με πέστο δυόσμου και ντοματίνια

ΥΛΙΚΑ
1 συσκευασία (500γρ.) μακαρόνια ΜΙΤΣΙΔΗ της αρεσκείας σας (πένες, φαρφάλες, σπαγγέτι)
1 κουταλάκι (8γρ.) αλάτι
1 κύβο φυσικό ζωμό για ζυμαρικά ΜΙΤΣΙΔΗ
Για τα ντοματίνια
3 φλ. (600γρ.) ντοματίνια
4 κουταλιές (25ml) ελαιόλαδο
1 κουταλάκι (8γρ.) αλάτι
1 κουταλάκι (1 γρ.) ρίγανη
Για το πέστο
1 φλ. (160γρ.) αμύγδαλα
1 (250γρ.) χαλλούμι σκληρό τριμμένο
7-8 σκελίδες σκόρδου
2 φλ. (50γρ.) φρέσκο δυόσμο
½ φλ. (120ml) ελαιόλαδο
½ κουταλάκι (2 γρ.) φυσική σκόνη λαχανικών ΜΙΤΣΙΔΗ


Για το σερβίρισμα
1 συσκευασία (250γρ.) χαλλούμι κομμένο σε κύβους
4 κουταλιές (40γρ.) αμύγδαλα φιλέ καβουρδισμένα

Σε μία κατσαρόλα βάζετε λίγο νερό και όταν κοχλάσει βράζετε για 1 λεπτό τα αμύγδαλα. Τα ξεπλένετε, τα αφήνετε να κρυώσουν και τα ξεφλουδίζετε. Αν τα θέλετε πιο τραγανά, τα μουλιάζετε για 3-4 μέρες σε νερό, βάζοντάς το ψυγείο και μετά να τα ξεφλουδίσετε.
Κόβετε τα ντοματίνια στη μέση και τα βάζετε σε ένα ταψί με την κομμένη τους πλευρά προς τα πάνω. Τα ραντίζετε με το ελαιόλαδο, το αλάτι και τη ρίγανη. Σε ένα αλουμινόχαρτο βάζετε τις σκελίδες του σκόρδου, τις ραντίζετε με λίγο ελαιόλαδο και τις κλείνετε καλά. Τις βάζετε στο ταψί με τα ντοματίνια. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 40 λεπτά.
Σε ένα τηγάνι βάζετε τα αμύγδαλα και τα καβουρδίζετε. Τα βάζετε σε ένα μπολ. Βάζετε στο τηγάνι το χαλλούμι για το σερβίρισμα και το ψήνετε μέχρι να ροδίσει καλά. Το βάζετε σε ένα μπολ.
Σε μία κατσαρόλα ρίχνετε 3 λίτρα νερό και όταν κοχλάσει βάζετε 1 κουταλάκι αλάτι και τον κύβο φυσικό ζωμό για ζυμαρικά ΜΙΤΣΙΔΗ. Προσθέτετε τα μακαρόνια, ανακατεύετε και αφήνετε το νερό να κοχλάσει ξανά. Χαμηλώνετε τη φωτιά στο μέτριο και βράζετε σύμφωνα με τη συσκευασία, 10-13 λεπτά περίπου.  

Σουρώνετε τα μακαρόνια κρατώντας 1 φλ. από ζωμό τους.
Για το πέστο: Σε ένα μπλέντερ ή Food Processor βάζετε τα ψημένα σκόρδα, το χαλλούμι, τα αμύγδαλα, το δυόσμο, το ελαιόλαδο, τη φυσική σκόνη λαχανικών και ½ φλ. ζωμό από τα μακαρόνια. Αλέθετε καλά. Αν χρειαστεί μαζεύετε το μίγμα από τα τοιχώματα και αλέθετε καλά. Δεν βάζετε αλάτι γιατί έχει το χαλλούμι. Δοκιμάζετε και αν χρειάζεται βάζετε στο τέλος.
Επιστρέφετε τα μακαρόνια στην κατσαρόλα και προσθέτετε το πέστο. Ανακατεύετε και βάζετε τα ντοματίνια και το ψημένο χαλλούμι. Ανακατεύετε και αν χρειαστεί προσθέτετε επιπλέον ζωμό. Σερβίρετε πασπαλίζοντας με τα καβουρδισμένα αμύγδαλα φιλέ.

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS