GOOD LIFEΥΓΕΙΑ4 πράγματα που δεν ήξερες για τον ύπνο

4 πράγματα που δεν ήξερες για τον ύπνο

Όταν έρχεται η ώρα του πιο ιερού πράγματος ever (aka του ύπνου) κάποιοι πολύ εύκολα πέφτουν σε βαθύ ύπνο, ενώ κάποιοι άλλοι χρειάζονται λίγη περισσότερη βοήθεια για να ξεκουραστούν όσο θέλουν. Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να βελτιώσεις την ικανότητα σου να κοιμάσαι πιο γρήγορα και να έχεις έναν πραγματικά αναζωογονητικό ύπνο. Ωστόσο κάποιες ιδέες δουλεύουν καλύτερα από κάποιες άλλες, ενώ κάποιες άλλες μέθοδοι δεν λειτουργούν καθόλου.

Σε μια έρευνα που πραγματοποιήθηκε για να ανακαλυφθεί πόσα λάθη κάνουν οι άνθρωποι σχετικά με τον ύπνο, πήραν μέρος 4,337 συμμετέχοντες και ιδού 4 μύθοι που όλοι πιστεύαμε για τον ύπνο.

Μύθος #1. Το 56% των ερωτηθέντων πιστεύουν πως το να χαμηλώνεις το παράθυρο στο αυτοκίνητο ή το να ανοίγεις το air-condition θα σε βοηθήσει να παραμείνεις ξύπνια όσο οδηγείς. Λάθος μεγάλο. Σύμφωνα με τον Εθνικό Οργανισμό Ύπνου αυτό μπορεί να έχει επικίνδυνα αποτελέσματα. Η σωστή αντιμετώπιση είναι να σταματήσεις στην άκρη του δρόμου για 15-45’ και να κοιμηθείς για λίγο.

Μύθος #2. Το 48% πιστεύει πως κατά τη διάρκεια του ύπνου ο εγκέφαλός σου επιτέλους ξεκουράζεται. Το σώμα σου μπορεί να ξεκουράζεται κατά τη διάρκεια του ύπνου, αλλά ο εγκέφαλος σου παραμένει ενεργός, επαναφορτίζεται και συνεχίζει να ελέγχει τις σωματικές λειτουργίες, εξηγεί ο Εθνικό Οργανισμός Ύπνου.

Μύθος #3. Το 50% των συμμετεχόντων θεωρεί πως δεν πρέπει να ξυπνήσεις ένα υπνοβάτη. Ένας υπνοβάτης μπορεί να θέτει σε κίνδυνο τον εαυτό του, οπότε το ξύπνημα είναι πραγματικά εξαιρετικά σημαντικό. Οι ειδικοί προτείνουν να οδηγηθεί πίσω στο κρεβάτι του.

Μύθος #4. Το 48% πιστεύει πως ονειρεύεσαι μόνο κατά τη διάρκεια ενός βαθύ ύπνου. Λάθος και αυτό. Μπορείς να ονειρεύεσαι σε όλα τα στάδια του ύπνου, αναφέρει το Εθνικό Ινστιτούτο Νευρολογικών Διαταραχών και Εγκεφαλικού. Ωστόσο, τα όνειρα τείνουν να είναι πιο ζωντανά κατά τη διάρκεια του ύπνου REM (Rapid Eye Movement) που συμβαίνει κατά τη διάρκεια ενός ελαφρύτερου κύκλου ύπνου.

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS