GOOD LIFEΥΓΕΙΑΓιατί νιώθεις κουρασμένη μετά το μπάνιο στη θάλασσα;

Γιατί νιώθεις κουρασμένη μετά το μπάνιο στη θάλασσα;

Αν είσαι ακόμη στη δουλειά σου και οι διακοπές κάπου σε περιμένουν από στιγμή σε στιγμή, κάνε εικόνα το παρακάτω: είσαι στην παραλία κάτω από τον καυτό ήλιο, κάνεις την ηλιοθεραπεία σου, πίνεις τα κοκτέιλ σου, ώσπου η ώρα περνά και αποφασίζεις να φύγεις. Σηκώνεσαι, πηγαίνεις προς το αυτοκίνητό σου και ξαφνικά νιώθεις ένα κύμα εξάντλησηςνα σε χτυπάει, ενώ στην πραγματικότητα δεν έκανες τίποτα όλη μέρα.

Μετά βίας κρατάς τα μάτια σου ανοιχτά ώσπου να φτάσεις σπίτι σου και νιώθεις τόσο κουρασμένη, σαν να ήσουν στην παραλία και να έσκαβες όλη μέρα. Και αυτό δεν είναι ένα σπάνιο φαινόμενο. Υπάρχει λόγος (ή και λόγοι) που μπορεί να συμβαίνει και θα τον ανακαλύψεις στη gallery που ακολουθεί.

Το σώμα σου δουλεύει σκληρά, ακόμη και αν κάθεσαι: Ακόμη και μια μικρή αλλαγή στη θερμοκρασία σου, κάνει το σώμα σου να λειτουργεί λιγότερο αποτελεσματικά. Αυτό συμβαίνει επειδή το σώμα σου δουλεύει για να διατηρήσει σε σωστά επίπεδα τη θερμοκρασία σου. Επομένως το εσωτερικό σου δουλεύει σκληρά, ακόμη και αν εσύ κάθεσαι απλά στην παραλία.

Είσαι αφυδατωμένη: Ένας άλλος λόγος για τους οποίους θα μπορούσε να σου συμβαίνει αυτό μετά την παραλία, είναι ότι είσαι αφυδατωμένη. Μία έρευνα που δημοσιεύθηκε στο Journal of Nutrition το 2012 ανακάλυψε, πως ακόμη και μια ήπια αφυδάτωση είναι αρκετή για να αλλάξει τη διάθεσή σου, συμπεριλαμβάνοντας το να σε κάνει να νιώθεις κουρασμένη.

Είσαι κόκκινη σαν αστακός: Εάν κάηκες κατά τη διάρκεια που έκανες ηλιοθεραπεία, αυτό αυτομάτως κάνει πιο δύσκολο για το σώμα σου να ρυθμίσει τη θερμοκρασία και να παραμείνει ενυδατωμένο. Σε μια προσπάθεια να θεραπεύσει το ηλιακό σου έγκαυμα, το σώμα σου θα εκτρέψει το υγρό στην επιφάνεια του δέρματος και θα απομακρυνθεί από το υπόλοιπο σώμα. Αυτό επίσης θα κάνει πιο δύσκολο για σένα το να ιδρώσεις, κάτι που θα μπορούσε αρχικά αν είχε συμβεί να εμποδίσει και το κάψιμο.

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS