GOOD LIFEΥΓΕΙΑΜε αυτά τα tips θα καταπoλεμήσεις τον καύσωνα και θα έχεις ένα...

Με αυτά τα tips θα καταπoλεμήσεις τον καύσωνα και θα έχεις ένα ήρεμο ύπνο

Για όλες εμάς είναι η ωραιότερη εποχή του χρόνου. Το καλοκαιράκι όμως μαζί με τα όμορφα που μας προσφέρει, μας φέρνει και κάποια που μας δυσκολεύουν αρκετά στην καθημερινότητά μας. Όπως για παράδειγμα την υπερβολική ζέστη -που ειδικά το βράδυ που πέφτουμε στο κρεβάτι- γίνεται αφόρητη και μας ταλαιπωρεί!

Αν δεν έχεις air condition -εκεί που βρίσκεσαι- ή το αποφεύγεις γιατί σου προκαλεί ψύξεις και αλλεργίες, σου έχουμε τα κατάλληλα tips για το τι πρέπει να κάνεις αλλά και τι ν’ αποφεύγεις, προκειμένου να απολαύσεις τον ύπνο σου σ΄ένα δροσερό περιβάλλον.

Τι να κάνεις

«Τοποθέτησε ένα ύφασμα με παγάκια γύρω από τους καρπούς και το λαιμό σου και θα εκπλαγείς από το πόσο πολύ θα δροσιστείς», λέει ο Neil Robinson, Chief Sleep Officer στο Sealy UK. Κρατώντας δροσερά τα παλμικά σου σημεία ,το μυαλό σου νιώθει πως το σώμα σου παραμένει δροσερό.

  • Τα άκρα μας ρυθμίζουν τη θερμοκρασία του σώματός μας. «Τοποθέτησε έναν κουβά γεμάτο δροσερό νερό δίπλα στο κρεβάτι σου και στη συνέχεια βούτα τα πόδια και τα χέρια σου όσο συχνά θέλεις. Αυτό θα σε βοηθήσει να δροσιστείς », λέει ο Robinson.

Τοποθετώντας στο ψυγείο το σεντόνι που θα σκεπαστείς αλλά και την μαξιλαροθήκη σου, λίγα λεπτά πριν κοιμηθείς, μπορείς να κερδίσεις extra δροσιά προκειμένου να ξεκινήσεις τον ύπνο σου με τις καλύτερες συνθήκες.

-Επένδυσε σε ένα στρώμα καλής ποιότητας με υψηλή περιεκτικότητα σε βαμβάκι, για να κοιμάσαι όσο το δυνατόν πιο όμορφα. «Οι φυσικές ίνες βοηθούν τον αέρα να κυκλοφορεί ελεύθερα μέσω του υφάσματος, πράγμα που μπορεί να σε κρατήσει δροσερή όλη τη νύχτα», λέει ο Robinson

Κάνε ένα δροσερό (όχι κρύο) ντους 5 λεπτά πριν πέσεις για ύπνο. Θα σε βοηθήσει να δροσιστείς!

-Να κοιμάσαι μόνη. Όταν έχουμε δίπλα μας κάποιο άλλο άτομο (επειδή η θερμοκρασία του σώματός μας ανεβαίνει κατά τη διάρκεια του ύπνου) έχουμε περισσότερες πιθανότητες να ζεσταθούμε.

Να μην έχεις τα παράθυρα ανοιχτά όλη την ημέρα πιστεύοντας ότι θα μπαίνει δροσιά από τον αέρα. Το δωμάτιό σου μένει δροσερό όταν έχεις κλειστά παντζούρια και κουρτίνες. Μ’ αυτό τον τρόπο δεν επιτρέπεις τις ακτίνες του ήλιου και τη ζέστη να εισχωρούν μέσα.Με αυτόν τον τρόπο το σπίτι σου παραμένει δροσερό.

-Μην αγοράσεις έναν φτηνό ανεμιστήρα. Όσο φθηνότερος είναι ο ανεμιστήρας, τόσο πιο πιθανό είναι να κάνει θόρυβο, πράγμα που δεν ευνοεί καθόλου τον ύπνο σου.

Μην πίνεις αλκοόλ. Προτίμησε να πίνεις μπόλικο νερό, αλλά όχι τόσο πολύ που θα σε κάνει να ξυπνήσεις το βράδυ για να πας στο μπάνιο.

-Μην τρως μεγάλες ποσότητες πρωτεΐνης επειδή αυξάνει τον μεταβολικό ρυθμό, κάτι που μπορεί να βοηθήσει το σώμα σου να ζεσταθεί.

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS