ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

BEAUTY NEWS

GOOD LIFEΥΓΕΙΑ#Μένουμε_σπίτι και δεν ξεχνάμε να γυμναζόμαστε! Ασκήσεις για να κάνετε στο σαλόνι

#Μένουμε_σπίτι και δεν ξεχνάμε να γυμναζόμαστε! Ασκήσεις για να κάνετε στο σαλόνι

Ο κορωνοϊός έχει αλλάξει τα πάντα στην καθημερινότητα μας σε μεγάλο βαθμό. Η ψυχολογία μας είναι πολύ σημαντικό να παραμένει στα καλά της και ένας τρόπος για να το καταφέρουμε αυτό,  είναι να γυμναζόμαστε! Αυτό μπορεί να γίνει αφού όλοι #Μένουμε_σπίτι και εύκολα μπορούμε να κάνουμε ασκήσεις γυμναστικής σε όποινδήποτε χώρο του σπιτιού μας θέλουμε. 

Γιατί μπορεί να είναι μια έκτακτη κατάσταση αυτή που ζούμε τη συγκεκριμένη περίοδο και να έχει την επίδρασή της σε όλους τους τομείς της ζωής μας, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα σταματήσουμε όλες τις δραστηριότητες μας – απλώς, θα βρούμε εναλλακτικούς τρόπους! Και αφού σχολές χορού, γυμναστήρια και χώροι άθλησης έχουν προσωρινά κλείσει, γιατί να μην δοκιμάσουμε να γυμναστούμε στο σαλόνι του σπιτιού μας;

Άλλωστε, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η σωματική άσκηση ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα και βελτιώνει τη διάθεση, ενώ κατά τη διάρκεια της καραντίνας που περνάμε αρκετές ώρες στο σπίτι, η σωματική κίνηση αποτελεί και μια μέθοδο εκτόνωσης.

Προπονήσεις… online
Η Γωγώ Ξενάκη (Professora Grega) διδάσκει την αφροβραζιλιάνικη τέχνη της capoeira στο Ηράκλειο της Κρήτης και τα περιοριστικά μέτρα που εφαρμόζονται στους χώρους άθλησης δεν την πτόησαν. Αντιθέτως, με σύμμαχο την τεχνολογία, βρήκε εναλλακτική και συνέχισε να διδάσκει με τους μαθητές της να βρίσκονται ο καθένας… σπίτι του.

Οι προπονήσεις έγιναν διαδικτυακά και με τη βοήθεια του προγράμματος Zoom. Η ίδια, αναφέρει ότι είχε χρησιμοποιήσει τη συγκεκριμένη πλατφόρμα μόνο ως θεατής και όχι ως διοργανώτρια on line meeting.

Καλημέρααα! Πώς είμαστε; Εμείς αρκετά καλά, ευτυχώς έχει ήλιο και βοηθάει στη διάθεσή μας (το να πας βόλτα τον Ozzy…

Publiée par Gogo Xenaki sur Dimanche 15 mars 2020

Παρόλα αυτά, το μάθημα έγινε και οι μαθητές ανταποκρίθηκαν θετικά: «Η προπόνηση έγινε κανονικά, η μεγάλη διαφορά είναι ο περιορισμός χώρου και το ότι δεν μπορούμε να δουλέψουμε σε ζευγάρια. Βέβαια, είναι πολύ καλύτερο από το να χαθεί τελείως το μάθημα, γιατί ακόμη και με αυτόν τον τρόπο κρατάς μια ρουτίνα άσκησης που κάνει καλό από πολλές πλευρές. Επίσης εστιάζουμε αλλού μέχρι να περάσει όλο αυτό…ευτυχώς με την Capoeira δεν βγαίνεις χαμένος!», λέει η ίδια αφού όχι μόνο οι προπονήσεις, αλλά και τα μαθήματα μουσικής γίνονται με τον ίδιο τρόπο.

Ε αφού μας βγάζει από τα νερά μας ο ιός θα το εκμεταλλευτούμε και θα δημιουργήσουμε! …Έχετε πρόσκληση για το 1ο online μάθημα capoeira από το σπίτι! …Απόψε στις 8μμ κάντε χώρο στο σαλόνι, βάλτε την αγαπημένη σας φόρμα και ετοιμαστείτε για ένα διαφορετικό μάθημα με ενδυνάμωση και stretching 💪🤸‍♂️…Για εκδήλωση ενδιαφέροντος και για την ηλεκτρονική πρόσκληση παρακαλώ στείλτε μήνυμα inbox μου, στο fan page: Capoeira Cordão de Ouro Crete ή στο info@capoeira.gr τουλάχιστον 1 ώρα πριν το μάθημα 🙏😄.Καλή και όμορφη μέρα να έχουμε! ❤

Publiée par Gogo Xenaki sur Vendredi 13 mars 2020

Μπορεί να είναι χιλιοειπωμένο, αλλά όταν υπάρχει θέληση, υπάρχει και τρόπος και αφού πρέπει όλοι να #μείνουμε_σπίτι, ας μείνουμε και ας βρούμε τρόπους να αθληθούμε… δημιουργικά. 

Όσοι επιλέγουν τη γιόγκα για την εκγύμνασή τους, μπορούν να επισκεφθούν το Yoga with Adriene με δεκάδες δωρεάν βίντεο, για πιλάτες και ασκήσεις εδάφους δείτε εδώ, ενώ εδώ θα βρείτε προγράμματα γυμναστικής για κάθε επίπεδο και κάθε σωματική ανάγκη, από ενδυνάμωση μέχρι κάψιμο λίπους.

Ακόμη και το ξεκαθάρισμα της ντουλάπας ή οι δουλειές του σπιτιού είναι ένας τρόπος άσκησης για να παραμείνουμε δραστήριοι όσο είμαστε σε καραντίνα. Αν πάλι προτιμάτε την ελεύθερη άσκηση, επιλέξτε τα αγαπημένα σας τραγούδια, ετοιμάστε μια λίστα για ένα 20λεπτο και χορέψτε στο σαλόνι σας. Εδώ σας προτείνουμε μια λίστα για να ξεκινήσετε από σήμερα κιόλας!

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS