ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

BEAUTY NEWS

ΜΟΔΑΈφυγε από τη ζωή ο σχεδιαστής Κώστας Μαυρόπουλος

Έφυγε από τη ζωή ο σχεδιαστής Κώστας Μαυρόπουλος

Ο Σπύρος Μπιμπίλας ανακοίνωσε μέσα από τα social media τον θάνατο του γνωστού σχεδιαστή Κώστα Μαυρόπουλου, το πρωί της Τετάρτης 24 Αυγούστου.

Ο γνωστός ηθοποιός κοινοποίησε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram μια φωτογραφία του και έγραψε χαρακτηριστικά στη λεζάντα του:

«Αποχαιρετάμε σήμερα από το Α’ Κοιμητήριο της Αθήνας έναν πολύ αγαπημένο φίλο και σπουδαίο σχεδιαστή υψηλής ραπτικής που διέπρεψε και στο εξωτερικό τον Κώστα Μαυρόπουλο, που μαζί με τον Ντίνο Μαυρόπουλο, που έφυγε πριν 2 χρόνια, αφήσαν την σφραγίδα τους στον κόσμο της ελληνικής μόδας..

Το λεύκωμα του που παρουσίασε πέρυσι τον Οκτώβρη περιγράφει την μεγάλη πορεία της ζωής του. Καλό ταξίδι αγαπημένε μας φίλε…».

Δείτε την ανάρτησή του:

Mpimpilas Mavropoulos

Ποιος ήταν σχεδιαστής
Ο οίκος «Μαυρόπουλος» που διηύθυνε για πάνω από 50 χρόνια έγινε ένας από τους γνωστότερους ελληνικούς οίκους μόδας τον 20ο αιώνα, με πελάτισσες όπως τις τ. βασίλισσες Φρειδερίκη και Άννα-Μαρία, τις περισσότερες κοσμικές κυρίες της Αθήνας, αλλά και διεθνείς προσωπικότητες από τη δεκαετία του 1950 και μετά.

Ο Κώστας Μαυρόπουλος σπούδασε στο Παρίσι, όπου μαθήτευσε στο ατελιέ του επίσης γνωστού Έλληνα σχεδιαστή Jean Dessés. Οι αδελφοί Μαυρόπουλοι έχουν δωρίσει στο ΙΒΠ φορέματα, σύνολα και νυφικά από τη συλλογή τους.

Τα νυφικά τους έχουν λάβει μέρος το 2014 στο gala, που διοργανώθηκε μετά την έκθεση «Νύφες» στο Μουσείο Μπενάκη (Πειραιώς 138), αλλά και στην ομώνυμη έκθεση στο «Φουγάρο», στο Ναύπλιο. Επίσης, ένα μέρος της δωρεάς τους συμμετείχε στο αφιέρωμα στον οίκο, το 2018, στον πολιτιστικό χώρο του ΙΒΠ «Κανάρη 4».

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS